Rega RP6

Rega RP6

Man får titta efter noga om man ska hitta skillnaderna mellan Rega RP3 och RP6. Den utvändiga strömförsörjningen är det som tydligast avslöjar att detta är en mer påkostad spelare. RP6 har också en handtrimmad 24-voltsmotor som styrs av TT PSU-strömförsörjningen, som utöver knappar för 33 och 45 varvs hastighet ser till att motorn matas med stabil ström.

Tonarmen RB303 är hopsatt för hand, innertallriken är av aluminium och skivtallriken är 16 mm tjock och gjord av glas, och chassiet är stagat med aluminiumförstärkningar på över- och undersidan. Fötterna kommer från Regas dyrare modeller och ger bättre dämpning. Rega RP6 kostar 10 000 kronor utan pickup men kan också köpas med en Exact-pickup för 12 500 kronor, färdigbalanserad och fintrimmad. Allt man behöver göra är att packa upp skivspelaren, lägga på skivtallriken och gummiremmen, plugga i kontakten och börja lyssna.


Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Sammanfattning

Jämförelse

Clearaudio Concept

Clearaudio Concept

Transparent ljudbild Tydlig detaljering Fokuserad och väldefinierad
Tunn bas Ingen höjdjustering av tonarmen Lock kostar extra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.