TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: McIntosh MC452

Bergfast muskelknippe

Detta är en massiv förstärkare, i bästa McIntosh-anda

forfatter
Publicerad 2011-05-03 - 11:45
Ljud & Bild tycker
Driver det mesta. Oansträngd dynamik. Gedigen byggkvalitet.
Ingenting.
Specifikationer

 

  • Stereoeffektförstärkare
  • 2 x 450 watt i 8 ohm
  • Helbalanserad konstruktion

Vikten ligger på 50 kilo och mycket beror på de stora transformatorerna, varav två styr utgångarna. MC452 är nämligen utrustad med något som kallas Autoformer. Tanken är att den ska skapa en skyddad och elektriskt stabil miljö för utgångssteget. Teorin bakom är att olika impedanser mellan förstärkaren och högtalarna kan orsaka förvrängningar och effektförluster. Därför sitter det en utgångstransformator i varje kanal, som i sin tur mynnar ut i kabelterminaler för 2, 4 och 8 ohms högtalarbelastningar.

Allt är med andra ord klassiskt McIntosh. Från glasplattan på fronten, med två wattmätare som visar hur mycket effekt som levereras, till den supergedigna byggkvalitet man förväntar sig. Högtalarterminalerna på baksidan är solida och har guldpläterade mässingskontakter med fjäderbelastning och skruvar som håller styva kablar på plats. Effektförstärkaren är dessutom balanserad, vilket innebär att signalvägen går hela vägen från ingångarna till högtalarterminalerna med separat jord.

Också i detta test:

Slutsats

Gammal är äldst

Med C50 och MC452 tar McIntosh ett stort kliv i riktning mot nyare förstärkares transparens och dynamiska kontrast, utan att tappa något värdefullt på vägen.

McIntosh C50

Förförstärkare och D/A-omvandlare

C50 ser också ut som en klassisk McIntosh-förstärkare, med svartlackad glasplatta och turkosa decibelmätare.

Klangrikt och öppet ljud. Lysande D/A-omvandlare. Ytterst välutrustad.
Aningen komplex inställning.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Yamaha släpper trådlös high-end-förstärkare och ny golvhögtalare Superspännande integrerad förstärkare med streaming och DAC.
Spektakulärt från Monitor Audio Monitor Audio firar 50 år med några mycket besynnerliga högtalare.
Den här skivspelaren hade vi kunnat tänka oss Den nya skivspelaren MoFi MasterDeck och RIAA-steget MasterPhono skulle vi mycket väl kunna tänka oss att ställa på stereobänken.
Kolla, en Metallica-grammofon! Av alla Pro-Jects många nyheter föll vi mest för The Metallica Turntable.
Ljud & Bild Podcast: Episode 2 Smartare och smartare produkter orsakar problem när programvaran inte funkar. Vi förklarar varför trådlösa hörlurar inte är bäst och vilket slags träningsklocka som är bäst.
Marantz slår till med ny CD-spelare Marantz CD 60 är en splitter ny, modern CD-spelare med premium-komponenter till ett förnuftigt pris.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend