Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

McIntosh MC452

Bergfast muskelknippe

Detta är en massiv förstärkare, i bästa McIntosh-anda
Ljud & Bild tycker
Driver det mesta. Oansträngd dynamik. Gedigen byggkvalitet.
Ingenting.
Specifikationer

 

  • Stereoeffektförstärkare
  • 2 x 450 watt i 8 ohm
  • Helbalanserad konstruktion

Vikten ligger på 50 kilo och mycket beror på de stora transformatorerna, varav två styr utgångarna. MC452 är nämligen utrustad med något som kallas Autoformer. Tanken är att den ska skapa en skyddad och elektriskt stabil miljö för utgångssteget. Teorin bakom är att olika impedanser mellan förstärkaren och högtalarna kan orsaka förvrängningar och effektförluster. Därför sitter det en utgångstransformator i varje kanal, som i sin tur mynnar ut i kabelterminaler för 2, 4 och 8 ohms högtalarbelastningar.

Allt är med andra ord klassiskt McIntosh. Från glasplattan på fronten, med två wattmätare som visar hur mycket effekt som levereras, till den supergedigna byggkvalitet man förväntar sig. Högtalarterminalerna på baksidan är solida och har guldpläterade mässingskontakter med fjäderbelastning och skruvar som håller styva kablar på plats. Effektförstärkaren är dessutom balanserad, vilket innebär att signalvägen går hela vägen från ingångarna till högtalarterminalerna med separat jord.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Slutsats

Gammal är äldst

Med C50 och MC452 tar McIntosh ett stort kliv i riktning mot nyare förstärkares transparens och dynamiska kontrast, utan att tappa något värdefullt på vägen.

McIntosh C50

Förförstärkare och D/A-omvandlare

C50 ser också ut som en klassisk McIntosh-förstärkare, med svartlackad glasplatta och turkosa decibelmätare.

Klangrikt och öppet ljud. Lysande D/A-omvandlare. Ytterst välutrustad.
Aningen komplex inställning.
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.