Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Slutsats

Gammal är äldst

Med C50 och MC452 tar McIntosh ett stort kliv i riktning mot nyare förstärkares transparens och dynamiska kontrast, utan att tappa något värdefullt på vägen.

Ljudbilden är stor, rymlig och bergfast. Med utmärkt dynamik och avgjort bättre upplösning än äldre generationer McIntosh-förstärkare. På samma gång har de lyckats bevara den klangfyllighet och värme som alltid har gjort McIntosh-förstärkarna så speciella i djungeln av High End där den ena förstärkaren är mer ”analytisk” än den andra.

Tack vare digitalingångar och skivspelaringång är förförstärkaren mer användbar än de flesta, och den muskulösa effektförstärkaren driver alla högtalare med lätthet. Tillsammans är C50 och MC452 en av de mest flexibla allroundkombinationerna vi har testat. Och de sätter musiken, och inte tekniken, främst.

Också i detta test:

McIntosh MC452

Bergfast muskelknippe

Detta är en massiv förstärkare, i bästa McIntosh-anda

Driver det mesta. Oansträngd dynamik. Gedigen byggkvalitet.
Ingenting.

McIntosh C50

Förförstärkare och D/A-omvandlare

C50 ser också ut som en klassisk McIntosh-förstärkare, med svartlackad glasplatta och turkosa decibelmätare.

Klangrikt och öppet ljud. Lysande D/A-omvandlare. Ytterst välutrustad.
Aningen komplex inställning.
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.