Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Poly Voyager Surround 80

Stort och dyrt

Poly Voyager Surround 80 är ett robust och funktionsspäckat headset för professionellt kontorsbruk, men storleken gör att det passar mindre bra när du är på språng.

Av / 2024-05-27 - 08:35
Poly Voyager Surround 80
Geir Gråbein Nordby

Den stora konstruktionen från Poly har tjocka, mjuka kuddar som lägger sig helt runt öronen och som ger väldigt skön komfort även under långa arbetsdagar. Voyager Surround 80 har en fast och åtsittande passform. Det ger även bra passiv brusdämpning, och med aktiv brusreducering dessutom är det väldigt tyst runt användaren.

Kontrollerna är en blandning av fysiska knappar och touch-sensorer på öronkåporna. Det fungerar, men jag får problem när jag måste knacka med två fingrar samtidigt för att kontrollera brusbehandlingen. Ofta fungerar det inte, eftersom man tydligen måste placera fingrarna på en väldigt exakt position. Volym upp och ner fungerar däremot som det är tänkt, genom att dra ett finger uppåt eller nedåt. Detsamma gör att pausa och starta musik, med en lätt tryckning.

Samtalskvaliteten ska vara ett av headsetets starkaste kort, tack vare fem mikrofoner i varje kåpa som jobbar tillsammans för att ge kristallklart tal.

Poly Voyager Surround 80 folded cups
Headsetet från Poly är störst i testet och kan bara fällas ihop delvis genom att vrida på öronkåporna. Foto: Poly

Trist samtalskvalitet

Det är därför en besvikelse när min röst når mottagaren beslöjad och instängd. Jag får höra att det låter som om jag håller handen för munnen, och det kan jag verkligen bekräfta genom att göra en röstinspelning på min mobil.

Det blir värre i bullriga miljöer. Med 70 dB simulerat kaféljud händer något konstigt med min röst i basregistret. Lite överdrivet låter det som om den har passerat genom ett Darth Vader-filter. Det är väldigt konstigt och något som Poly behöver jobba mer med. Detta kan bli bättre efter mjukvaruuppdateringar, men i skrivande stund är röstkvaliteten bara knappt godkänd. Jag ser inte riktigt fördelarna med att köpa detta headset i stället för vanliga musikhörlurar, och då har man ju missat lite av poängen.

Läs också Proppar med skärm Poly Voyager Free 60 UC+ är både ett arbetsredskap och ett par fina hifi-öronproppar.
Poly Voyager Surround 80 Hero
Foto: Poly

Poly Voyager Surround 80 med musik

Musik låter däremot förvånansvärt bra och välbalanserat med tanke på att detta i första hand är ett samtalsfokuserat headset. Basen är djup och stabil och saknar bara lite energi i mellanbasregistret. Poly anger inga ljudkodekar, men när det är anslutet till en Android-telefon hittar man både AAC och aptX. Jag måste ändå säga att det låter lite mer som SBC, med begränsat dynamikomfång och ett lite artificiellt ljud. Men det är tillräckligt tydligt och bättre än många andra kontorsheadsets. Spela bara inte musik genom dongeln, den är fast i handsfree-läge, för en stabilare röstanslutning, vilket ger ett tunt och dåligt ljud med musik.

Poly Voyager Surround 80 lifestyle 2
Foto: Poly

Slutsats

Poly Voyager Surround 80 har mycket bra att erbjuda, till exempel passform och effektiv brusreducering. Det låter också ganska bra med musik, så länge man undviker dongeln och ansluter direkt med Bluetooth.

Tyvärr är samtalskvaliteten under förväntan, med ett instängt ljud som bara blir sämre i bullriga miljöer. Headsetet passar inte heller speciellt på resande fot eftersom det är både stort och inte går att vika ihop ordentligt.

Värst är priset. Det hade gått att leva med om hörlurarna var fantastiska rakt igenom, men med tanke på alla medelmåttiga egenskaper finns det mycket annat vi hellre rekommenderar.

 

Karakter
Poly Voyager Surround 80
Premium

Home tycker

Bra brusreducering, klart ljud med musik, många funktioner, bra komfort. Instängt samtalsljud, kan inte fällas ihop helt. Men framför allt är de dyra.

Också i detta test:

4 trådlösa headsets till hybridkontoret

Jabra Evolve2 65 Flex

Bekväm och pålitlig lättviktare

Jabra Evolve2 65 Flex fungerar fint och är ett av de mest bekväma on-ear-headseten.

Samtalskvaliteten är imponerande, särskilt i bullriga miljöer. Superlätt och bekvämt headset som låter fylligt med musik.
Musik saknar upplösning, särskilt i diskanten. Inget stöd för aptX eller AAC. Dongeln kan bete sig instabilt och pausa musiken – lösningen är att koppla ur den och sedan in igen.
Läs hela testet

Epos Adapt 560 II

Liten stjärna på kontoret

Epos Adapt 560 är ett av de bästa köpen till hybridkontoret.

Utmärkt samtalsljud i både tysta och bullriga miljöer, och tillräckligt bra ljud med musik. Aktiv brusreducering fungerar fint och passformen är bra (om än lite vinglig). Lång batteritid!
Om du har glasögon kan du överväga större over-ear-kåpor, eftersom de här kan klämma efter ett tag. USB-dongeln fungerar inte alltid lika bra.
Läs hela testet

Epos Adapt 660

Praktfullt … och irriterande

Epos Adapt 660 har en utmärkt passform och bättre ljud med både musik och samtal än de allra flesta. Men den har ett par brister.

Utmärkt samtalskvalitet, som bara blir lite sämre i bullriga miljöer. Utmärkt passform och fantastiskt ljud med musik.
Instabil dongel, använd helst headsetet utan den. Bara micro-USB och ingen snabbladdning.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Fyra headsets till din nya kontorsvardag

Personlig assistent med ChatGPT

Pekskärm överallt

MacBook Air har blivit något snabbare men också dyrare

Får det lov att vara en extra skärm?

Köp en – betala för tre

Två-i-ett-PC som har allt

Fanken, vad snabbt det går!

För två år sedan hade den kostat det dubbla

Utmärkt allround-Mac

Osynligt mesh som inte ska gömmas undan

Mac in Black

Rulla till toppen