Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Jabra Evolve2 65 Flex

Bekväm och pålitlig lättviktare

Jabra Evolve2 65 Flex fungerar fint och är ett av de mest bekväma on-ear-headseten.

Av / 2024-05-27 - 08:35
Jabra Evolve2 65 Flex
Geir Gråbein Nordby

Jabra Evolve2 65 Flex skiljer sig från Evolve2 65 genom att mikrofonarmen är kortare och nästan helt osynlig när den är hopfälld. Man kan därför använda dem i full offentlighet utan att se ut som en vilsen kontorsarbetare. Detta gör dem bättre lämpade för hybridkontor.

Komforten är mycket bra, headsetet har en hopfällbar konstruktion och aktiv brusreducering. Det har alla funktioner ett headset ska ha, inklusive medhörning så att man kan höra omgivningen och sin egen röst utifrån när man pratar. En inbyggd lampa visar andra att man är upptagen.

Jabra Evolve2 65 Flex lifestyle-topaz
Trådlös laddning skulle vi inte betala extra för. Foto: Jabra

Avancerade inställningar, som justering av medhörning och EQ, kan göras i både desktop-appen Jabra Direct och i mobil-appen Jabra Sound+.

Den medföljande dongeln kan väljas med USB-A eller C. Den version jag fick in för test har dessutom en medföljande trådlös laddningsplatta, men den behövs inte. Headsetet laddas snabbare och mer stabilt med USB-C, så personligen hade jag sparat de pengarna

Jabra Evolve2 65 Flex folded-topaz
Mikrofonarmen är nästan osynlig när den är infälld. Foto: Jabra

Fjäderlätt

Öronkåporna väger bara 136 gram. De är små och ligger utanför öronen, men de väldigt mjuka kuddarna gör att de sitter bekvämt under långa stunder. Efter ett tag känner jag att örat trycker mot glasögonskalmarna, men detta är ändå en av de mest bekväma on-ear-lurarna jag har testat.

Så låter Jabra Evolve2 65 Flex

Ljudkvaliteten med musik är helt okej. Basen är fyllig, men är mer luddig och dominerande än med renodlade musikhörlurar. Epos Adapt 560 II och 660 låter också bättre. En del av skulden måste tillskrivas SBC-kodeken, som låter värre än andra kodekar som AAC och aptX. När jag justerar upp mellanregistret en smula, och även lite i diskanten, kommer både röster och instrument mer till sin rätt. Basen blir inte lika dominerande och allt låter mer balanserat.

Läs också Bra headset för lite pengar Om du kan leva med kabel är Jabra Evolve2 30 ett mycket bra alternativ. Kom ihåg att välja stereoversionen!

Den aktiva brusreduceringen dämpar lågfrekvent buller bra, men pladder från andra anställda kan den inte tysta helt. Omgivningsljud (hear-through) fungerar däremot väldigt bra, då släpps omgivningen in tydligt, utan att låta konstgjord alls.

Bra samtalsljud

Under samtal kommer användarens röst fram tydligt. Ljudnivån på min röst är lite lägre hos mottagaren än med de andra headseten, och ljudet låter mer processat än med Epos-modellerna. Däremot övertygar Jabra i bullriga miljöer. Med 70 dB simulerat kaféljud i bakgrunden filtreras omgivningen bort nästan helt, och min röst låter nästan lika tydlig som i tysta omgivningar. Detta är förmodligen testdeltagaren som fungerar bäst i bullriga miljöer.

Jabra Evolve2 65 Flex lifestyle 4-topaz
Foto: Jabra

Slutsats

Jabra Evolve2 65 Flex passar fint på hybridkontoret tack vare mycket bra samtalskvalitet, hög komfort och en ytterst kompakt och lätt design.

Med musik är ljudet helt okej, ännu bättre med lite justering av EQ. Men det blir aldrig lika bra som hos de bästa, bland annat för att man är låst till världens sämsta ljudkodek, SBC.

Karakter
Jabra Evolve2 65 Flex
Premium

Home tycker

Samtalskvaliteten är imponerande, särskilt i bullriga miljöer. Superlätt och bekvämt headset som låter fylligt med musik. Musik saknar upplösning, särskilt i diskanten. Inget stöd för aptX eller AAC. Dongeln kan bete sig instabilt och pausa musiken – lösningen är att koppla ur den och sedan in igen.

Också i detta test:

4 trådlösa headsets till hybridkontoret

Epos Adapt 560 II

Liten stjärna på kontoret

Epos Adapt 560 är ett av de bästa köpen till hybridkontoret.

Utmärkt samtalsljud i både tysta och bullriga miljöer, och tillräckligt bra ljud med musik. Aktiv brusreducering fungerar fint och passformen är bra (om än lite vinglig). Lång batteritid!
Om du har glasögon kan du överväga större over-ear-kåpor, eftersom de här kan klämma efter ett tag. USB-dongeln fungerar inte alltid lika bra.
Läs hela testet

Poly Voyager Surround 80

Stort och dyrt

Poly Voyager Surround 80 är ett robust och funktionsspäckat headset för professionellt kontorsbruk, men storleken gör att det passar mindre bra när du är på språng.

Bra brusreducering, klart ljud med musik, många funktioner, bra komfort.
Instängt samtalsljud, kan inte fällas ihop helt. Men framför allt är de dyra.
Läs hela testet

Epos Adapt 660

Praktfullt … och irriterande

Epos Adapt 660 har en utmärkt passform och bättre ljud med både musik och samtal än de allra flesta. Men den har ett par brister.

Utmärkt samtalskvalitet, som bara blir lite sämre i bullriga miljöer. Utmärkt passform och fantastiskt ljud med musik.
Instabil dongel, använd helst headsetet utan den. Bara micro-USB och ingen snabbladdning.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Fyra headsets till din nya kontorsvardag

Personlig assistent med ChatGPT

Pekskärm överallt

MacBook Air har blivit något snabbare men också dyrare

Får det lov att vara en extra skärm?

Köp en – betala för tre

Två-i-ett-PC som har allt

Fanken, vad snabbt det går!

För två år sedan hade den kostat det dubbla

Utmärkt allround-Mac

Osynligt mesh som inte ska gömmas undan

Mac in Black

Rulla till toppen