TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

TEST Jabra Evolve2 30

Bra headset för lite pengar

Om du kan leva med kabel är Jabra Evolve2 30 ett mycket bra alternativ. Kom ihåg att välja stereoversionen!

forfatter
Publicerad 2021-05-13 - 06:00
Karakter
Jabra Evolve2 30
L&B tycker
Rent samtalsljud genom mikrofonen. Okej ljud med musik, behaglig passform.
Inte trådlöst. Saknar ANC. Musik saknar lite energi och upplösning.
Specifikationer
  • Plattform: PC, Mac, Teams el. UC
  • Typ: On-ear, sluten
  • Element: 28 mm
  • Frekvensomfång: 20 Hz–20 kHz
  • Hopfällbar: Nej
  • Programvara: Jabra Direct (Windows, Mac)
  • Anslutning: USB (kabel)
  • Batteritid: –
  • Mikrofonbom: Ja
  • Webb: jabra.se
Riktpris: 1150Pr. 2021-05-13 Produktsida

Jabra Evolve2 30 är en enkel och billig modell i Evolve-serien, med två mikrofoner på den fällbara mikrofonbommen för bättre talkvalitet och öronkåpor med 28 mm element på insidan. Headsetet är trådbundet och du kan välja om du vill ha USB-A eller USB-C i slutet av kabeln. Trådlös kommunikation får du inte.

Här testar vi stereoversionen av headsetet, men det finns också i mono med bara en öronkåpa. Mono är praktiskt för de som sitter i en reception och ska prata med både fysiska kunder och kommunicera i telefon och digitala möten, men för normalt kontorsarbete rekommenderar vi starkt stereovarianten. Den ger överlägset de bästa musikupplevelserna ”i pauserna” och har bättre brusdämpning.

Jabra Evolve2 30 MS side
Foto: Jabra
Läs också Jabra utmanar antibrus-eliten Jabra vill ha en del av marknaden för brusreducerande hörlurar i lyxklassen.

Någon aktiv brusreducering finns dock inte, här får du bara den mekaniska dämpningen som de små slutna kåporna ger. Det kan vara tillräckligt för de flesta.

Hörlurarna är utrustade med ett rött upptagen-ljus som kan slås på och av, och Teams-versionen som vi har testat har en knapp som aktiverar Microsoft Teams direkt. Men Evolve2 30 fungerar med andra mötesprogram också, och finns även som en mer allmän UC-version (Unified Communications).

Genom att ladda ner Jabra Direct till Windows eller Mac får du tillgång till en 5-bands grafisk tonkontroll (EQ), samt uppdateringar av firmware och olika alternativ för skydd mot höga ljud och om du vill aktivera SideTone för att höra din egen röst genom hörlurarna i samtalen. Personligen föredrar jag helt klart detta.

Jabra Evolve2 30 MS
Foto: Jabra

Jabra Evolve2 30 i praktiken

De väger bara 125 gram och har fin komfort – även under längre stunder. Eftersom hörlurarna är så små och lätta ger de inte precis intrycket av byggkvalitet i världsklass, men det är långt ifrån någon kris – och ett sjumilakliv från Creative Sound Blaster JAM V2.

Samtalkvaliteten är mycket bra. Min röst hörs klart och tydligt hos mottagaren, även i relativt bullriga miljöer (jag testade utomhus i lätt vind och med simulerad akustik från ett café spelad högt genom högtalare). Som ett kommunikationsredskap är Evolve2 30 ett bra verktyg, särskilt med tanke på priset.

Jabra Evolve2 30 app EQ
Jabra har 5-band grafisk EQ för ljudinställning.

Musik låter trevligt, utan större brister. Du får tillräckligt fyllig bas, tydliga röster och instrument, och kan också dra på lite och känna trumrytmerna i öronen utan att det låter förvrängt. Hade Evolve2 30 haft lite bättre dynamik och ännu lite mer upplösning i övertonregistret så hade jag varit helnöjd.

Slutsats

Jabra Evolve2 30 är ett litet men väldigt bra headset för kontorsbruk. Tydligt tal åt båda håll tack vare en bra mikrofon och ett välsvarvat ljud genom elementen i hörlurarna. Om du väljer stereoversionen, som vi testade, får du bra passiv brusdämpning – inte aktiv – och dessutom bra ljud med musik.

Eftersom de här hörlurarna har kabel måste du lägga dem ifrån dig om du ska lämna videomötet en stund och du kan inte heller koppla in mobiltelefonen och ringa med dem. Men om du kan leva med kabel är Evolve2 30 ett mycket bra val.

 

Också i detta test:

Creative Sound Blaster JAM V2

Undvik det här

Om din chef köper det här åt dig så är han eller hon en sadist.

Billigt och trådlöst.
Dåligt ljud med både tal och musik. Medioker passform, noll ljudisolering och dålig kvalitetskänsla.

Logitech Zone Wireless

Aktiv brusreducering för bullriga kontor

Logitech Zone Wireless har mycket bra att erbjuda, till exempel aktiv brusreducering. Men ljudet hade kunnat vara bättre.

Aktiv brusreducering fungerar strålande i kontorslandskap. Komforten är helt OK och headsetet kan laddas trådlöst.
Samtalskvaliteten genom mikrofonen är inte suverän. Med musik saknar ljudet luftighet.

Jabra Evolve2 85

En häftig bjässe

Jabra Evolve2 85 är de största kontorshörlurarna vi har testat och på vissa sätt de bästa. Men inte på allt.

Bra och bra ljud på musik. Aktiv brusreducering i toppklass. Vacker passform och enkel användning.
Samtalskvaliteten kunde ha varit bättre.

EPOS Sennheiser ADAPT 560

Så ska det låta!

EPOS Sennheiser ADAPT 560 är kanske det bästa headsetet du kan köpa till ditt hemmakontor.

Lysande samtalsljud och bra ljud på musik. Aktiv brusreducering. Bekväm passform och högklassigt kvalitetsintryck. Lång batteritid!
On-ear klämmer mer mot öronen än over-ear om man har på hörlurarna länge.
Annons
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

Kolla in de läckra hörlurarna! Notera namnet YH-5000SE. Yamahas mest ambitiösa flaggskepp bland hörlurar.
Ingenting bör låta så Ingen bas, ingen trådlös laddning, ingen brusreducering. Ljudet av ingenting är inte imponerande.
... Kosta vad det kosta vill Mark Levinson har aldrig gjort billiga saker och de tänker inte börja nu. Här är deras första trådlösa, brusreducerande hörlurar. Men hur bra är de?
Hör mer av din omgivning med dessa öronsnäckor Många människor är mest intresserade av ljuddämpning i öronsnäckorna. Men ibland behöver man faktiskt höra sin omgivning. Creative Sensemore Air går längre än de flesta.
Sticker ut En, i sammanhanget, tung och stor sportpropp som levererar både med komfort och ljud.
Förbaskat bra från Focal Focal Bathys är en ”måste ha”-produkt med exceptionell ljudkvalitet, fantastisk komfort och strålande brusreducering.
Följ Ljud & Bild