Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Epos Adapt 660

Praktfullt … och irriterande

Epos Adapt 660 har en utmärkt passform och bättre ljud med både musik och samtal än de allra flesta. Men den har ett par brister.

Av / 2024-05-27 - 08:35
Epos Adapt 660
Geir Gråbein Nordby

Epos Adapt 660 är ett synnerligen snyggt headset, och extra snyggt i specialutgåvan Adapt 660 AMC, som är ett samarbete med Aston Martin och deras F1-samarbetspartner Cognizant.

Jag har precis fått in AMC-versionen för test, men eftersom det bara är färgdetaljerna som skiljer dem åt – och AMC-versionen kostar mer än 50 procent mer – verkar det meningslöst att använda den som utgångspunkt för ett grupptest. Standardversionen är mycket mer intressant om du vill ha bästa möjliga verktyg för pengarna.

Öronkåporna har en ergonomisk passform som omsluter öronen på ett behagligt sätt och gör det bekvämt även för personer som har glasögon – så länge du inte har extra stora öron.

Epos Adapt 660 AMC 1
Visst är Epos-headsetet läckert i Aston Martin-färger. Men inte alls värt prisökningen. Foto: Epic

Adapt 660 väger bekväma 227 gram och jag måste säga att jag knappt märker att jag har det på mig.

En nackdel är att det laddas med gammaldags mikro-USB som inte stöder snabbladdning. USB-dongeln är dessutom instabil och fungerar bara i headsetets omedelbara närhet. Det får inte heller finnas några trådlösa störningar i närheten, till exempel andra trådlösa hörlurar. Jag rekommenderar helt enkelt att inte använda dongeln alls utan att ansluta direkt till datorn med Bluetooth.

Läs också Så ska det låta! EPOS Sennheiser ADAPT 560 är kanske det bästa headsetet du kan köpa till ditt hemmakontor.

Mobil-appen är ett annat irritationsmoment. Den tror att det finns en uppdatering, men uppdateringen når aldrig över 0 procent. Appen måste raderas och installeras om för att avbryta uppdateringsförsöket. Jag hoppas verkligen att Epos fixar detta. De skickade ett nytt headset till mig, men problemet var detsamma, både med iOS och Android. Desktop-appen säger däremot att headsetet är uppdaterat med senaste firmware.

Epos Adapt 660 AMC 2
Foto: Epos

Så låter Epos Adapt 660

Musik låter väldigt bra i Adapt 660, som har ett försprång före de andra på detta område. Musiken låter helt enkelt sagolikt, med en fyllig och engagerande bas och rena och spröda övertoner. Röster och instrument kommer fram fint. Tyvärr finns det ingen EQ-funktion här, så man kan inte justera ljudet. Men det fungerar utmärkt med den mesta musiken, med pop och rock som favoritföda.

Aktiv brusreducering fungerar effektivt, bättre än de andra i testet. Beröringsytan på utsidan av öronkåporna är praktisk, men kräver lite övning för att bemästras.

Epos Adapt 660 original
Standardversionen är helt svart. Foto: Epic

Fantastiskt samtalsljud

Adapt 660 saknar mikrofonarm, men har ändå utmärkt samtalsljud. Bättre än de bästa musiklurarna. Sony WF-1000XM5 är bland de bättre, men Adapt 660 krossar dem. Min röst passerar kristallklart till mottagaren och även i bullriga miljöer fungerar den bra. Även om vissa ord kan förloras om man pratar för lågt eller omgivningen är för stökig. Finns det mycket oväsen är både Adapt 560 II och Jabra Evolve2 65 Flex bättre. Men Adapt 660 är mycket bättre än konkurrenten Poly Voyager Surround 80.

En Call Enhancement-funktion gör att användaren hör motparten utanför huvudet, men jag måste erkänna att jag föredrar att ha den inaktiverad.

Epos Adapt 660 AMC lifestyle
Foto: Epos

Slutsats

För det mesta är Epos Adapt 660 ett fantastiskt stycke arbete. Det har bättre samtalsljud än andra jag har hört utan mikrofonarm. Bäst ljud med musik av alla kontorsheadset jag har hört. Och med en passform som är rena drömmen.

Det som återstår att ogilla är att USB-dongeln är instabil, appen kan inte bestämma sig för om det finns en uppdatering eller inte, och kabeln är gammaldags mikro-USB, utan stöd för snabbladdning.

Och om du funderar på att köpa Aston Martin-versionen, så gör inte det. Den är alldeles för dyr.

Karakter
Epos Adapt 660
Premium

Home tycker

Utmärkt samtalskvalitet, som bara blir lite sämre i bullriga miljöer. Utmärkt passform och fantastiskt ljud med musik. Instabil dongel, använd helst headsetet utan den. Bara micro-USB och ingen snabbladdning.

Också i detta test:

4 trådlösa headsets till hybridkontoret

Jabra Evolve2 65 Flex

Bekväm och pålitlig lättviktare

Jabra Evolve2 65 Flex fungerar fint och är ett av de mest bekväma on-ear-headseten.

Samtalskvaliteten är imponerande, särskilt i bullriga miljöer. Superlätt och bekvämt headset som låter fylligt med musik.
Musik saknar upplösning, särskilt i diskanten. Inget stöd för aptX eller AAC. Dongeln kan bete sig instabilt och pausa musiken – lösningen är att koppla ur den och sedan in igen.
Läs hela testet

Epos Adapt 560 II

Liten stjärna på kontoret

Epos Adapt 560 är ett av de bästa köpen till hybridkontoret.

Utmärkt samtalsljud i både tysta och bullriga miljöer, och tillräckligt bra ljud med musik. Aktiv brusreducering fungerar fint och passformen är bra (om än lite vinglig). Lång batteritid!
Om du har glasögon kan du överväga större over-ear-kåpor, eftersom de här kan klämma efter ett tag. USB-dongeln fungerar inte alltid lika bra.
Läs hela testet

Poly Voyager Surround 80

Stort och dyrt

Poly Voyager Surround 80 är ett robust och funktionsspäckat headset för professionellt kontorsbruk, men storleken gör att det passar mindre bra när du är på språng.

Bra brusreducering, klart ljud med musik, många funktioner, bra komfort.
Instängt samtalsljud, kan inte fällas ihop helt. Men framför allt är de dyra.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Fyra headsets till din nya kontorsvardag

Personlig assistent med ChatGPT

Pekskärm överallt

MacBook Air har blivit något snabbare men också dyrare

Får det lov att vara en extra skärm?

Köp en – betala för tre

Två-i-ett-PC som har allt

Fanken, vad snabbt det går!

För två år sedan hade den kostat det dubbla

Utmärkt allround-Mac

Osynligt mesh som inte ska gömmas undan

Mac in Black

Rulla till toppen