Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: 4 trådlösa headsets till hybridkontoret

Balans mellan komfort, kvalitet och mobilitet

Av / 2024-05-27 - 08:35
4 trådlösa headsets till hybridkontoret
Geir Gråbein Nordby

Produkter i detta test

Efter pandemin har arbetslivet förändrats drastiskt för många. Hemmakontor och flexibla arbetsvillkor har blivit det nya normala och behovet av bra headset till hybridkontoret har ökat markant.

Ett hybridheadset är ett viktigt redskap för att upprätthålla produktivitet och kommunikation, oavsett om du arbetar hemifrån, på kontoret eller på språng. Det ger dig friheten att arbeta var som helst, samtidigt som du hanterar möten och konversationer med tydligt ljud.

Vikten av bra samtalsljud

I en tid där videomöten och telefonkonferenser har ersatt många fysiska möten är det avgörande att ha ett headset som ger ett klart och tydligt ljud både för dig och dem du pratar med. Brusreducering och bra mikrofonkvalitet är extra viktigt för att minimera störningar och se till att du hörs tydligt.

Ett bra headset ska också vara bekvämt att ha på sig under lång tid, lätt att ta med sig och ha bra batteritid. Det måste klara omväxlande miljöer och ljudnivåer, oavsett om du sitter på ett lugnt hemmakontor eller i ett hektiskt kontorslandskap.

Läs också Vi orkar inte åka tillbaka till jobbet Merparten av svenska företag kommer att fortsätta låta sin anställda jobba hemifrån en del av tiden, även efter covid.

Hur funkar trådlösa hörlurar för musik?

Det är naturligt att undra vad man ska ha ett separat headset för kontorsbruk till när man redan har ett par brusreducerande musikhörlurar med inbyggda mikrofoner. Och för många funkar det helt okej. Men du får inte samma samtalskvalitet som med de bästa headseten, och inte heller funktionaliteten med exempelvis Microsoft Teams. Ett headset med USB-dongel förenklar också anslutningen till PC och Mac.

Därför kanske många vill vända på steken och i stället använda sitt headset till musik. Och det är just detta som är målet med testkandidaterna mål, alltså att ljudkvaliteten med musiken är extra väsentlig – och något som vi har betonat i det här testet.

Office headsets SPREAD hodesett

Så testade vi

I det här testet tittar vi närmare på fyra kandidater: Jabra Evolve2 65 Flex, Epos Adapt 560 II, Epos Adapt 660 AMC och Poly Voyager Surround 80 UC. De har testats med Bluetooth-anslutning till mobiltelefon (iPhone 15 Pro Max), både för samtal och för musik som spelats via Tidal. Dessutom har de testats tillsammans med en nyare MacBook Pro (16-tums M3 Max), tillsammans med den medföljande USB-dongeln.

Samtalskvaliteten är testad i ett avskärmat kontor. För att testa brusreduceringen har headseten utsatts för simulerat brus från ett kafé, spelat med 70 dB brusnivå genom en stereoanläggning med stora JBL-högtalare. Vi reserverar oss för att inget av headseten har testats i utomhusmiljöer med vindbrus.

Testdeltagarna har bedömts utifrån ljudkvalitet, komfort, röstkvalitet, batteritid och allmän användarvänlighet för att avgöra vilket headset som är bäst lämpat för hybridkontorets utmaningar.

Produkter i detta test

Jabra Evolve2 65 Flex

Bekväm och pålitlig lättviktare

Jabra Evolve2 65 Flex fungerar fint och är ett av de mest bekväma on-ear-headseten.

Samtalskvaliteten är imponerande, särskilt i bullriga miljöer. Superlätt och bekvämt headset som låter fylligt med musik.
Musik saknar upplösning, särskilt i diskanten. Inget stöd för aptX eller AAC. Dongeln kan bete sig instabilt och pausa musiken – lösningen är att koppla ur den och sedan in igen.
Läs hela testet

Epos Adapt 560 II

Liten stjärna på kontoret

Epos Adapt 560 är ett av de bästa köpen till hybridkontoret.

Utmärkt samtalsljud i både tysta och bullriga miljöer, och tillräckligt bra ljud med musik. Aktiv brusreducering fungerar fint och passformen är bra (om än lite vinglig). Lång batteritid!
Om du har glasögon kan du överväga större over-ear-kåpor, eftersom de här kan klämma efter ett tag. USB-dongeln fungerar inte alltid lika bra.
Läs hela testet

Poly Voyager Surround 80

Stort och dyrt

Poly Voyager Surround 80 är ett robust och funktionsspäckat headset för professionellt kontorsbruk, men storleken gör att det passar mindre bra när du är på språng.

Bra brusreducering, klart ljud med musik, många funktioner, bra komfort.
Instängt samtalsljud, kan inte fällas ihop helt. Men framför allt är de dyra.
Läs hela testet

Epos Adapt 660

Praktfullt … och irriterande

Epos Adapt 660 har en utmärkt passform och bättre ljud med både musik och samtal än de allra flesta. Men den har ett par brister.

Utmärkt samtalskvalitet, som bara blir lite sämre i bullriga miljöer. Utmärkt passform och fantastiskt ljud med musik.
Instabil dongel, använd helst headsetet utan den. Bara micro-USB och ingen snabbladdning.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fyra headsets till din nya kontorsvardag

Personlig assistent med ChatGPT

Pekskärm överallt

MacBook Air har blivit något snabbare men också dyrare

Får det lov att vara en extra skärm?

Köp en – betala för tre

Två-i-ett-PC som har allt

Fanken, vad snabbt det går!

För två år sedan hade den kostat det dubbla

Utmärkt allround-Mac

Osynligt mesh som inte ska gömmas undan

Mac in Black

Rulla till toppen