TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Samsungs QD-OLED-TV ska heta QS95B

Samsung är hemlighetsfulla, men nu har den kommande QD-OLED-TV:n åtminstone fått ett officiellt namn!

forfatter
Publicerad 2022-03-14 - 14:22

Samsungs ”hemliga” (fast inte så riktigt hemliga längre) QD-OLED har varit en av de mest omtalade TV-apparaterna sedan CES-mässan i januari, där den snarare läcktes än lanserades officiellt. Och fortfarande är det väldigt tyst från Samsungs sida om den här modellen. Nu har det dock dykt upp nya uppgifter om vad den ska heta – åtminstone på andra sidan Atlanten, enligt Forbes.

samsung 65 qd display tv
Samsung QS95 QD-OLED. (Foto: Samsung)

Samsung QS95B i USA

Den amerikanska återförsäljaren Value Electronics har publicerat en annons där de hänvisar till den kommande QD-OLED-modellserien med beteckningen QS95B, närmare bestämt Samsung QN55QS95B och QN65QS95B. Observera att detta är den amerikanska modellkoden, europeiska modellkoder brukar börja med ”QE”.

Läs också: Så tolkar du Samsungs TV-modellbeteckningar

QS95B finns alltså i skärmstorlekarna 55 och 65 tum – precis som Sonys kommande QD-OLED A95K, som använder samma panel från Samsung Display. Den modellen har vi redan fått en smygtitt på – du kan läsa om våra första intryck här:

Läs också En smygtitt på QD-OLED Vi har tagit en första titt på Sonys nya QD-OLED. Sylskarpt är bara förnamnet - och vilken insynsvinkel!
DSC 0813 scaled 1

Hur är det då med Samsungs egen version? Annonsen från Value Electronics berättar bland annat att QS95B har stöd för HDMI 2.1 på alla fyra ingångarna och att den naturligtvis kör Tizen Smart TV med röststyrning. Den amerikanska versionen är också utrustad med nästa generations TV-mottagare ATSC 3.0. Dessutom kan vi antagligen förvänta oss några av funktionerna som Samsung har lanserat i de andra 2022-modellerna, till exempel stöd för skärmfrekvenser upp till 144 Hz, en uppdaterad spelmeny (Game Bar 2.0), trådlöst Atmos-surroundljud med kompatibla soundbar-högtalare, med mera.

Läs också Samsungs nya soundbars får trådlös Dolby Atmos Får bland annat möjlighet för trådlöst Atmos surroundljud via Wi-Fi.

Pris och tillgänglighet

Value Electronics har inte meddelat något officiellt pris än, men de erbjuder sina kunder att sätta sig på en väntelista. Det kan tyda på att TV:n inte är alltför långt borta, åtminstone på den amerikanska marknaden.

Under våren kan vi nog förvänta oss mer påtaglig info om denna TV även här hemma i Norden!

Vad tycker du som läsare? Är Samsungs QD OLED en modell du är intresserad av? Hur tror du den kommer att klara sig jämfört med OLED från LG, Sony, Philips och Panasonic – eller Samsungs egna QLED-modeller? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedan!

Läs också Här är årets nya TV-modeller från Samsung Årets nya TV-apparater från Samsung närmar sig, nu har vi fått de svenska priserna.
STV D44642 H 2 989x659 1
Läs också Avslöjad: Samsungs nya QD-OLED-TV Kan detta vara den mytomspunna OLED-TV:n som Samsung inte vill visa oss ännu?
Samsung QD-OLED

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Det är en modell jag verkligen är intresserad av. Jag tror den är bättre än samtliga toppmodeller från övriga tillverkare. Inklusive sina egna.

Håller på LG oled sedan många år med senaste 77 modell 2021 riktigt vass , men följer Samsungs kamp mot den bästa bilden.

Första testet av QD-OLED Sonys nya toppmodell A95K är en av de första TV-apparaterna som har den nya QD-OLED-tekniken. Och en bildkvalitet vi knappt sett maken till!
Panasonic avslöjar årets tv-modeller Introducerar en rad uppgraderade OLED- och LCD-modeller skräddarsydda för spel.
Ny OLED-TV från Bang & Olufsen B&O har uppdaterat sin bästa TV med en helt ny OLED-panel från LG. Och prislappen blir ... häftig.
Så väljer vi tv Bildkvalitet, pris och storlek är det mest avgörande när vi svenskar ska investera i ny tv.
På jakt efter en ny TV? Kolla vår topp 10-lista! Här hittar du de 10 bästa TV-modellerna just nu!
En av de bästa OLED-skärmarna vi har testat LG:s stilfulla OLED-TV med galleridesign är tillbaka i ny 2022-årgång. OLED G2 har en gnistrande bra bildkvalitet!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend