TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

Samsungs QD-OLED-TV ska heta QS95B

Samsung är hemlighetsfulla, men nu har den kommande QD-OLED-TV:n åtminstone fått ett officiellt namn!

forfatter
Publicerad 2022-03-14 - 14:22

Samsungs ”hemliga” (fast inte så riktigt hemliga längre) QD-OLED har varit en av de mest omtalade TV-apparaterna sedan CES-mässan i januari, där den snarare läcktes än lanserades officiellt. Och fortfarande är det väldigt tyst från Samsungs sida om den här modellen. Nu har det dock dykt upp nya uppgifter om vad den ska heta – åtminstone på andra sidan Atlanten, enligt Forbes.

samsung 65 qd display tv
Samsung QS95 QD-OLED. (Foto: Samsung)

Samsung QS95B i USA

Den amerikanska återförsäljaren Value Electronics har publicerat en annons där de hänvisar till den kommande QD-OLED-modellserien med beteckningen QS95B, närmare bestämt Samsung QN55QS95B och QN65QS95B. Observera att detta är den amerikanska modellkoden, europeiska modellkoder brukar börja med ”QE”.

Läs också: Så tolkar du Samsungs TV-modellbeteckningar

QS95B finns alltså i skärmstorlekarna 55 och 65 tum – precis som Sonys kommande QD-OLED A95K, som använder samma panel från Samsung Display. Den modellen har vi redan fått en smygtitt på – du kan läsa om våra första intryck här:

Läs också En smygtitt på QD-OLED Vi har tagit en första titt på Sonys nya QD-OLED. Sylskarpt är bara förnamnet - och vilken insynsvinkel!
DSC 0813 scaled 1

Hur är det då med Samsungs egen version? Annonsen från Value Electronics berättar bland annat att QS95B har stöd för HDMI 2.1 på alla fyra ingångarna och att den naturligtvis kör Tizen Smart TV med röststyrning. Den amerikanska versionen är också utrustad med nästa generations TV-mottagare ATSC 3.0. Dessutom kan vi antagligen förvänta oss några av funktionerna som Samsung har lanserat i de andra 2022-modellerna, till exempel stöd för skärmfrekvenser upp till 144 Hz, en uppdaterad spelmeny (Game Bar 2.0), trådlöst Atmos-surroundljud med kompatibla soundbar-högtalare, med mera.

Läs också Samsungs nya soundbars får trådlös Dolby Atmos Får bland annat möjlighet för trådlöst Atmos surroundljud via Wi-Fi.

Pris och tillgänglighet

Value Electronics har inte meddelat något officiellt pris än, men de erbjuder sina kunder att sätta sig på en väntelista. Det kan tyda på att TV:n inte är alltför långt borta, åtminstone på den amerikanska marknaden.

Under våren kan vi nog förvänta oss mer påtaglig info om denna TV även här hemma i Norden!

Vad tycker du som läsare? Är Samsungs QD OLED en modell du är intresserad av? Hur tror du den kommer att klara sig jämfört med OLED från LG, Sony, Philips och Panasonic – eller Samsungs egna QLED-modeller? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedan!

Läs också Här är årets nya TV-modeller från Samsung Årets nya TV-apparater från Samsung närmar sig, nu har vi fått de svenska priserna.
STV D44642 H 2 989x659 1
Läs också Avslöjad: Samsungs nya QD-OLED-TV Kan detta vara den mytomspunna OLED-TV:n som Samsung inte vill visa oss ännu?
Samsung QD-OLED
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

5 veckor 5 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

2 svar på ”Samsungs QD-OLED-TV ska heta QS95B”

 1. Det är en modell jag verkligen är intresserad av. Jag tror den är bättre än samtliga toppmodeller från övriga tillverkare. Inklusive sina egna.

  Svara

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Mästarklass från Panasonic Panasonics bästa OLED-TV är tillbaka i full vigör – och nu finns den äntligen storformat! LZ2000E har helt enkelt en strålande bild.
Google släpper ny version av Chromecast Den här nya prylen från Google kan vara en prisvärd och smart uppgradering till din gamla TV.
Knivskarp 8K-OLED från LG OLED-teknikens alla välkända kvaliteter, kombinerat med knivskarp 8K-upplösning, gör denna toppmodell från LG till något av det häftigaste vi har sett!
Strålande OLED-TV Briljant bildkvalitet och kristallklart ljud – rakt ut från TV-skärmen – gör Sony A80K till en imponerande TV som kommer riktigt nära den dyrare A95K!
Glöm 85" nu är det 98" som gäller Stort och läckert ska det vara. Men det behöver inte kosta en förmögenhet!
Följ Ljud & Bild