TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Officiella priser på Samsungs TV-modeller 2022

Årets nya TV-apparater från Samsung närmar sig, nu har vi fått de svenska priserna.

forfatter
Publicerad 2022-02-22 - 10:15

Samsung visade upp årets första TV-modeller på CES i Las Vegas i januari och nu kan vi snart bekanta oss med modellerna som kommer till Norden. I ett pressmeddelande har Samsung presentera sina nya Neo QLED 8K och 4K TV-modeller, som utlovar ”stora framsteg i kvalitet och prestanda”. Sortimentet består av sex modellserier i storlekar från 43 tum och upp till 85 tum.

Läs också Årets TV-nyheter från Samsung Samsung börjar året med att presentera helt nya MicroLED-, Neo QLED- och Lifestyle-modeller – inklusive en ny version av populära The Frame!
Samsung 2022

Bättre bild, ljud och anslutningar

Neo QLED TV är Samsungs beteckning på LCD-TV med MiniLED-bakbelysning och årets modeller påstås ha förbättrad ljusstyrning på insidan. Bildbehandlingen har uppgraderats med 14-bitars ljusgradering, som ger ännu fler detaljer i mörka och ljusa scener. Quantum Matrix-tekniken som styr MiniLED-ljuset ska också vara mer exakt med hjälp av funktionen Shape Adaptive Light. Den tar hänsyn till linjer, former och ytor för att ge en så korrekt bakbelysning som möjligt.

2022-modellerna har stöd för Dolby Atmos-surroundljud och har även så kallat Object Tracking Sound (OTS), som styr ljudet så att det rör sig på samma sätt som föremålen på skärmen.

Årets modeller har HDMI 2.1 (4K/120 Hz eller 4K/144 Hz beroende på modell) i alla fyra kontakterna – till stor glädje för gaming-intresserade.

Vi ser fram emot att se om förbättringarna håller vad de lovar, så fort de första 2022-modellerna anländer till testrummet!

STV D3 3885 H 2
Samsung Neo QLED 2022. (Foto: Samsung)

Pris och tillgänglighet

Samsung har inte meddelat exakt när de nya modellerna kommer till butikerna, men vi kan nog räkna med att de första modellerna kommer under våren, ungefär i april/maj.

I samband med lanseringen har Samsung även meddelat riktpriser för 65-tumsversionerna. Priserna börjar på betydligt högre nivåer in motsvarande 2021-modeller för ett år sedan. Till exempel kostar den nya ”instegsmodellen” QN85B ungefär 5 000 kronor mer än föregångaren QN85A från 2021 (25 000 kronor mot 20 000 kronor). I det här sammanhanget bör det nämnas att det här är startpriser på helt nya modeller som dessutom fått en del nya specifikationer och förbättringar sedan sist! Vi kan nog räkna med att priserna (som vanligt) varierar en del under säsongen.

Samsung QN900B

QN900B 002 R Perspective Stainless Steel
Samsung QN900B. (Foto: Samsung)

Högst upp i sortimentet hittar vi flaggskeppsmodellen QN900B med 8K-upplösning och MiniLED-bakbelysning. Den får en riktpris på 57 000 kronor i 65 tum.

Samsung QN800B

QN800B 002 R Perspective Stainless Steel
Samsung QN800B. (Foto: Samsung)

Lillebror QN800B får ett rekommenderat pris på 42 000 kronor i 65 tum.

Samsung QN700B

QN700B är den billigaste modellen med 8K-upplösning och kostar 37 000 kronor.

Samsung QN95B

QN95B 002 R Perspective Bright Silver
Samsung QN95B. (Foto: Samsung)

QN95B är flaggskeppsmodellen med 4K-upplösning och efterträdaren till den populära testvinnaren QN95A. Riktpriset är 35 000 kronor för 65 tum.

Samsung QN90B

QN90B är efterföljaren till QN90A – en populär modell för gaming, som vi även har testat med fina resultat här i Ljud & Bild. Den kommer att kosta 28 000 kronor i 65 tum.

Samsung QN85B

QN85B 002 R Perspective Bright Silver
Samsung QN85B. (Foto: Samsung)

QN85B är instegsmodellen i Neo QLED-sortimentet och Samsungs billigaste TV med MiniLED-bakbelysning. Efterträdaren till QN85A har riktpriset 25 000 kronor i 65 tum.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skulpturen är en lyx-TV Om du har en strikt estetisk smak - och en galen summa pengar för att förverkliga den - kan C Seed N1 ge dig en "osynlig" 165-tums TV i vardagsrummet.
Stranger Things får rumsligt ljud Den fjärde säsongen av Stranger Things kommer strax att låta ännu bättre.
Vi testar den nya 2022-versionen av The Frame Årets version av Samsung The Frame ser ännu mer ut som en tavla tack vare en mattare skärmyta. Och så kan den ställas på högkant!
Nya QLED-TV-apparater från... Sharp?! Sharp är tillbaka i Norden och presenterar en ny Android TV-serie med QLED-teknik och inbyggt ljud från Harman Kardon!
TCL lanserar 98-tummare till rekordpris Drömmer du om en riktig biograf hemma? TCL slår ett slag för de riktigt stora TV-skärmarna med 98C735.
LG avslöjar ny design-TV En potentiell utmanare till Samsung The Frame?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend