Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Google skrotar Assistant-funktioner de inte tycker behövs

Din Nest Hub kommer snart bli dummare då många funktioner försvinner

Av / 2024-01-16 - 15:24
Google skrotar Assistant-funktioner de inte tycker behövs

Fyndade du en Google Nest Hub på mellandagsrean? Då hoppas vi att du inte fäst dig allt för mycket vid vissa funktioner, för den 26 januari försvinner hela 17 funktioner. Detta skriver Google på sina supportforum där skarpögda läsare som tur är vidarebefordrat informationen.

Google Assistant är inte bara assistenten i din Android-mobiltelefon, utan även röstassistenten man använder för att prata med sin smarta Google-högtalare, som deras egna Nest Hub. Att funktioner försvinner i telefonen är väntat då Google alltmer pekar på Bard som sin kommande AI-assistent. Sådant kan man leva med då det ofta finns alternativa sätt att få funktioner i mobilen, och man har alltid tangentbordet för att ge kommandon.

Läs också Google Assistant får AI-motor Nu flyttar Googles AI-chattbott Bard in även i Google Assistant, som verkar på dekis.

Då är det mer allvarligt i en smart högtalare där röstkommandona är det enda sättet att ge instruktioner, och assistentens funktioner är de enda som finns. Bland funktionerna som försvinner är det en som får oss att studsa till. Man kommer inte längre kunna ge ett röstkommando för att sända ut meddelanden till andra högtalare i hemmet. En mycken använd funktion i barnfamiljer.

Några av de andra funktionerna vi får se oss snuvade på är att kontrollera ljudböcker med rösten, att komma åt sin receptbok och att sätta alarm med radioväckning. Att få en sammanfattning om hur nattsömnen varit kommer i fortsättningen endast finnas på enheter med skärm, inte längre på rena högtalare.

Här är den fullständiga listan över funktioner som försvinner på Googles supportsida.

Läs också Den lilla assistenten på nattduksbordet Google Nest Hub är en kontrollpanel för ditt smarta hem. Nu med sömnsensor och (lite) bättre ljud.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lovar kaffe med baristakvalitet

Denna nya kinesiska robotdammsugare kommer snart att städa svenska hem

Batteridriven traktor från Ryobi

Uppkopplat utbud från Samsung

Miele presenterar fler funktioner i sin app

Se hur du städar

Säkerhetslösning från Yale

Nya robotar från Ecovacs tar hand om fönster och trädgård

Matberedare med ikoner istället för vred

Dreame lanserar sin första robotgräsklippare i Sverige

Smartlåset som är inbyggt i dörren

iRobot vidareutvecklar sin mest sålda robotdammsugare

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen