Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Med Dysons AR-verktyg kan du se hur du städat – i realtid

Dyson presenterar CleanTrace, ett AR-verktyg som på din mobil - om du har en iPhone med LiDAR - i realtid visar var du dammsugit.

Av / 2024-04-14 - 09:00
Med Dysons AR-verktyg kan du se hur du städat – i realtid

Är du osäker på om du dammsugit varenda vrå och skrymsle kan kanske Dyson CleanTrace vara något för dig, då det är ett verktyg som gör det möjligt att se exakt var du städat och inte städat – direkt på mobiltelefonen, som monteras på dammsugaren.

CleanTrace använder LiDAR-teknnologin från användarens telefon för att kartlägga rummet, och med hjälp av AR (augmented reality) visas var man städat och var man inte gjort det. Och när man städat klart kan man skanna rummet med telefonen för att se om man missat något ställe.

Foto: Dyson

En kompatibel modell

I dagsläget är det endast skaftdammsugaren Dyson Gen5Detect som är kompatibel med CleanTrace, och det krävs att man har en iPhone med LiDAR för att det hela ska fungera, vilket betyder att man måste ha en iPhone 12/13/14/15 Pro eller Pro Max.

Vi insåg att vi alla kunde lära oss ett och annat av våra robotdammsugares metodiska sätt att städa på. Till skillnad från de flesta människor som städar vet Dysons robotar var de befinner sig i rummet, var de varit och var de inte varit. Med Dyson CleanTrace lägger vi till detta extra lager av rengöringsintelligens till Gen5detect-dammsugaren. Det ger dig möjlighet att se var du städat och inte, vilket i kombination med vår inbyggda partikelavkänning ger bevis på att golvet blivit rent på riktigt,” säger Charlie Park, Chefsteknolog på Dyson Home.

Pris och tillgänglighet

Dyson CleanTrace och Dyson CleanTrace phone clamp (som alltså är mobilhållaren) kommer att vara tillgängliga från juni 2024, och något pris är i skrivande stund inte presenterat.

Läs också Städa med hjälp av laser Jag har sagt det förr, och jag säger det igen – det finns roligare saker än att städa. Men som tur väl är så finns det människor som faktiskt gör sitt yttersta för att göra det hela både enklare och skojigare.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Lovar kaffe med baristakvalitet

Ljud & Bild
Rulla till toppen