Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ecovacs tar hand om vårstädningen utomhus

Medan du ställer ut utemöblerna ser Ecovacs till att du har rena fönster och en nyklippt gräsmatta.

Av / 2024-04-10 - 15:54
Ecovacs tar hand om vårstädningen utomhus

Ecovacs har utökat sitt sortiment av fönsterputsrobotar med lanseringen av Winbot W2 och Winbot W2 Omni.

Winbot W2 är utrustad med fem olika rengöringslägen och flera avancerade funktioner, bland annat en vidvinkelsprayfunktion, ett halkfritt drivsystem och intelligent positionsminne. Dessa tekniker bidrar till effektiv rengöring med exakt vattentryck och en sugkapacitet på 2800 Pa, vilket är utformat för att säkerställa rena fönster både inomhus och utomhus, lovar tillverkaren.

Ecovacs Winbot W2 Omni
(Foto: Ecovacs)

Winbot W2 Omni sägs vara den första modellen i sin kategori som inkluderar en bärbar station. Denna station erbjuder funktioner som kabelupprullning med en knapp, på/av, start/paus och alternativ för antingen snabb eller grundlig rengöring. Med kraftfulla batterier möjliggör Winbot W2 Omni fönsterrengöring utan behov av direkt anslutning till en strömkälla.

Läs också Vardagslyx En fönsterputsrobot!? Finns det ens och kan det verkligen fungera i praktiken? Frågorna är många och jag ska se om jag lyckas få fram några svar.

Både Winbot W2 och Winbot W2 Omni finns tillgängliga nu, med priser från ca 5 750 kronor för Winbot W2 och 6 999 kronor för Winbot W2 Omni.

GOAT-serien utökas med två nya robotgräsklippare

Dessutom har Ecovacs utökat GOAT-serien med två nya robotgräsklippare, Goat G1-800 och Goat G1-2000, som är utformade för att effektivisera gräsklippningen nu när vårsäsongen börjar.

Modellen Goat G1-800 är avsedd för mindre gräsmattor på upp till 800 kvadratmeter och kännetecknas av sin automatiska gränsinställningsfunktion som kan minska tiden för gräsklippning avsevärt, hävdar tillverkaren. Enligt Ecovacs kan det som tidigare tog flera timmar nu göras på cirka 20 minuter med hjälp av en appaktiverad gränsfunktion.

Läs också Farväl till slingkabeln Robotgräsklipparna har blivit mycket roligare.

Modellen har ett TrueMapping multifunktionellt lokaliseringssystem som säkerställer exakt och effektiv klippning, samt AIVI 3D-teknik som gör att roboten kan undvika hinder som träd, trädgårdsmöbler och djur. Goat G1-800 erbjuder dessutom videoövervakning av trädgården via funktionen Smart Garden Keeper, som gör att användaren kan övervaka trädgården i realtid via två kameror som styrs via en app. Modellen finns tillgänglig i grått och vitt.

(Foto: Ecovacs)

Toppmodellen Goat G1-2000 är avsedd för större ytor på upp till 2 000 kvadratmeter och levereras med ett garage som skyddar roboten från väder och vind och ökar hållbarheten under hela säsongen.

Båda modellerna, Goat G1-800 och Goat G1-2000, finns tillgängliga nu med priser från 14 000 respektive 25 000 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Rulla till toppen