Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Google renoverar Assistant och stoppar in AI-teknik

Nu flyttar Googles AI-chattbott Bard in även i Google Assistant, som verkar på dekis.

Skrivet av / 2023-08-03 - 12:33
Google renoverar Assistant och stoppar in AI-teknik

Google verkar ha tagit ett steg tillbaka vad gäller sin röstassisten Google Assistant. Först la de ner utvecklingen av smarta högtalare, och nu ska de dra ner på personalen som jobbar med Assistant. I stället ska de stoppa in teknik från AI-chattbotten Bard.

Detta enligt ett internt mejl som nyhetssajten Axios har kommit över. Enligt mejlet organiserar Google om sina avdelningar för Services and Surfaces, Mobile, NLP (natural language processing?) och Speech. I omorganisationen försvinner delar av personalen.

Nest Audio lifestyle
Foto: Google

Googlechefen Peeyush Ranjan ber i mejlet det nya teamet att ”utforska hur en turboladdad Assistant, driven av den senaste LLM-tekniken, skulle se ut”. LLM är en Large Language Model, tekniken som gör att de senaste AI-chattbotarna, som ChatGPT, kan förstå mänskligt språk.

 

I detta fall låter det som att Google vill försöka stoppa in sin egna Bard i Assistant. Hur det nu skulle gå till, då Bard är gjord för att kunna skriva naturlig text, medan Assistant är gjord för att förstå mänskligt tal. Inte samma sak.

We remain deeply committed to Assistant and we are optimistic about its bright future ahead, Peeyush Ranjan

Detta låter som att Google satsar på Assistant, men tråkigt nog är det exakt samma formulering de använt om och om igen i samband med att de lagt ner produkter.

Källa: Axios

Läs också:

Bard är Googles svar på ChatGPT

Bard är baserad på språkmodellen Language Model for Dialogue Applications (LaMDA) och görs nu tillgänglig för en utvald testgrupp innan den lanseras för allmänheten om några veckor.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Nu gäller EU:s tuffa nätregler

Luna 25 kraschade på månen

Google sammanfattar nu åt dig

Rysslands första rymdraket på 50 år

Första turisterna i rymden

Google Assistant får AI-motor

Rulla till toppen