Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Robotdammsugare med lägre pris men fler funktioner

iRobot lanserar en ny robotdammsugare kallad Roomba Combo Essential, som har lägre pris än företagets mest sålda Roomba 600-serie – men högre sugkraft och fler funktioner.

Av / 2024-04-05 - 13:10
Robotdammsugare med lägre pris men fler funktioner

Företaget iRobot släppte sin första Roomba robotdammsugare 2002 och har sedan dess sålt fler än 50 miljoner hushållsrobotar. Roomba 600-serien, som lanserades 2012, är företagets storsäljare och den nya modellen Roomba Combo Essential anges ha 18 gånger högre sugkraft samtidigt som den dessutom är försedd med moppfunktion och smart navigering (vilket föregångaren saknar). Trots detta är priset lägre.

Roomba Combo Essential har iRobot OS och kan skötas via iRobot Home-appen eller med röstkommando (med Alexa, Siri och Google Assistant-aktiverade enheter) alternativt att man trycker på CLEAN-knappen på själva robotdammsugaren.

iRobot-Roomba_Combo_Essential1 iRobot-Roomba_Combo_Essential2 iRobot-Roomba_Combo_Essential3
<
>
Roomba Combo Essential. Foto: iRobot

Dammsug eller moppa

Den är utrustad med smart navigering, vilket ska innebära att den städar i raka linjer, och har justerbara inställningar för sugkraft och vätskemängd, en V-formad Multi-Surface-borste, en sidoborste samt inbyggd golvmopp med mikropump. Och vill man endast dammsuga så tar man helt enkelt bort mopptrasan. Batteritiden uppges vara 120 minuter.

Funktionen ”Städa när jag inte är hemma” innebär att robotdammsugaren startar automatiskt när man lämnat hemmet, och via appen kan man få information som visar hur roboten har städat.

iRobot har nu sålt mer än 50 miljoner robotar världen över och syftet är fortfarande detsamma – därför introducerar vi prisvänliga Roomba Combo Essential som städar ännu bättre och som kan ännu mer jämfört med sin föregångare. Den här roboten gör 2-i-1-robotar från iRobot tillgängliga för alla, oavsett om man är nyutbildad, just har köpt sin första bostad eller bara vill testa fördelarna med automatiserad städning”, säger Barry Schliesmann, Chief Product Officer på iRobot.

Pris och tillgänglighet

Roomba Combo Essential kommer vara tillgänglig, i vitt, i början av maj och kostar 3 499 SEK.

Läs också Snyggast i testet Att lägga vikt vid utseendet på en produkt som oftast är rätt synlig i ett hem är ett plus. Men huvudsaken är ju ändå att den håller måttet.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Lovar kaffe med baristakvalitet

Ljud & Bild
Rulla till toppen