Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

CES 2024: Airlight Pro är hårtorken med infrarött ljus och appstyrning

L’Oréal visar upp den högteknologiska hårtorken Airlight Pro som sägs ha många fördelar

Av / 2024-01-12 - 14:04
CES 2024: Airlight Pro är hårtorken med infrarött ljus och appstyrning

Hårtorkar har mer eller mindre sett ut, och fungerat, likadant i årtionden. Det är ett värmeelement som en fläkt blåser luft genom. Dyson har visserligen raffinerat tekniken på ett coolt sätt, men det är mer ett förfinande än en revolution. Men nu har oväntat nog L’Oréal slagit sig ihop med techstartupen Zuvi som forskat på ljusbaserade hårtorkar.

Läs också Noll hål! Oral-B iO10 använder artificiell intelligens för att guida dig i realtid när du borstar tänderna.

Den nya Airlight Pro har infraröda lampor med en mindre cirkel inuti som blåser ut luft. Ljuset sägs torka vattendropparna på utsidan av hårstråna, men lämna fukten inuti orörd så att man inte torkar ut håret. Enligt företaget har olika ljus med olika våglängder olika effekt på håret och detta ska vara det mest effektiva och samtidigt skonsamma.

Foto: L’Oréal

It’s inspired by the way the environment dries rain. So when it rains, the day after you have wind, you have sun, and it’s a combination of the wind and sun that are the most effective to dry the rain. In the same way a mix of infrared light and powerful airflow help mimic the sun and wind but for your hair, says Guive Balooch, global vice president of L’Oréal’s Technology Incubator

Läs också Effektiv hårborttagning Effektiv hårborttagning utan att behöva lägga tid och pengar på att gå på salong. Och det absolut bästa av allt – det ska vara smärtfritt!

Fördelarna med hårtorken ska inte bara vara att den är skonsam. Det är dessutom så effektivt att det går 30 procent snabbare att torka håret, samtidigt som det drar 31 procent mindre ström.

Naturligtvis finns en tillhörande app där man kan skräddarsy torkprocessen för sitt hår, samt en radda tillbehör för olika hårtyper.

Airlight Pro kommer att lanseras i Europa och USA under 2024 men något pris är inte känt.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Lovar kaffe med baristakvalitet

Denna nya kinesiska robotdammsugare kommer snart att städa svenska hem

Batteridriven traktor från Ryobi

Ljud & Bild
Rulla till toppen