TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2021: Razer Project Brooklyn

På CES-mässan visade Razer upp en gaming-stol med utrullningsbar OLED-skärm! Har den massage också?

PC-tillverkaren Razer har för vana att presentera galna koncept på CES och årets digitala mässa var inget undantag: Razer Project Brooklyn är ett koncept på den ultimata spelstolen.

 

Razer Project Brooklyn är en gaming-stol med 180-graders OLED-skärm. Kablarna till PC:n eller spelkonsolen leds ut på baksidan. (Foto: Razer)

Razer Project Brooklyn

Stolen är gjord av kolfiber och är utrustad med en 180-graders böjd OLED-skärm som rullas ut framför dina ögon. Med en skärmdiagonal på 60 tum får du en panoramabild som fyller hela synfältet och som garanterat suger in dig i spelets universum!

Så här fungerar den utrullningsbara OLED-skärmen. (Animering: Razer)

Både sittdynan och ryggen är överdragna av skinn och har bekväm skumdämpning på insidan. Där sitter också inbyggda haptiska moduler som ger taktila vibrationer i synk med handlingen på skärmen. Stolen har ett hopfällbart bord i armstöden, så att man enkelt kan växla mellan PC-spel med mus- och tangentbord och konsolspel. Sist men inte minst har den färgat LED-ljus som kan skräddarsys och anpassas dynamiskt till handlingen.

Razer Project Brooklyn är som sagt ett koncept och blir förmodligen för dyr för att sättas i produktion i sin nuvarande form. Bara OLED-skärmen skulle kosta en förmögenhet! Men konceptet kan säkert ge inspiration till framtida spelstolar.

Den ultimata gamingstolen? Logitech og Herman Miller kommer erbjuda hardcore-spelare en superbekväm stol

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.