CES 2021: LG planerar 42-tums OLED, men när kommer den?

LG Display har flera nya OLED-skärmstorlekar 2021, inklusive en efterlängtad 42-tummare. Frågan är bara vilken av TV-tillverkarna som hinner använda den först.
Annons
Annons
forfatter

LG:s berömda OLED-TV-apparater har länge präglats av att det funnits ett begränsat antal skärmstorlekar att välja mellan. Detta bättrade sig något 2020 i med introduktionen av den nya 48-tumsvarianten och i år har den koreanska tillverkaren meddelat att ännu fler storlekar är på gång – bland annat en 83-tums TV i C1-serien och en ny 31,5-tums professionell PC-monitor. Men vänta, det kommer mer!

Läs också
LG lanserar OLED Evo LG är på gång med flera TV-nyheter i år, inklusive en helt ny OLED-panel!

 

42-tums OLED-TV?

I ett pressmeddelande från LG Display läser vi att en ny 42-tums OLED-skärm kommer 2021. Detta är spännande nyheter för de som drömmer om en mer kompakt OLED-TV till sovrummet eller kontoret med som tycker att 48 tum fortfarande är i mesta laget!

Eller?

Ljud & Bild har pratat med nordiska representanter för LG Electronics och enligt dem finns det inga omedelbara planer på att lansera någon 42-tums OLED-modell. Alla officiella produktlistor börjar på 48 tum.

 

LG:s nya OLED Evo med Gallery Stand kommer i 55, 65 och 77 tum. (Foto: LG)

Värt att notera är att pressmeddelandet kommer från paneldivisionen LG Display, alltså inte LG Electronics som tillverkar de färdiga TV-apparaterna. I dagsläget finns det ingen TV-tillverkare som officiellt lanserat en 42-tums OLED-TV.

Vad betyder då detta i praktiken? Tja, det kan mycket väl hända att LG väntar till i höst innan de lanserar en 42-tummare som officiell TV-modell. Eller så kan det hända att den nya skärmstorleken ska användas i en kommande datormonitor.

Ett tredje alternativ är att andra TV-tillverkare hinner före LG: som bekant säljer LG Display sina paneler till flera andra tillverkare, inklusive Sony, Philips och Bang & Olufsen. Dessa har redan kastat sig över 48-tummaren, så det är inte otänkbart att de också är intresserade av en 42-tumsmodell.

Det kan alltså dröja till slutet av 2021 eller början av 2022 innan vi hittar en OLED-TV i 42-tumsformat. Men en sak är säker: De som vill ha en OLED-skärm kommer att få flera storlekar att välja mellan i framtiden! Från LG-fabriken kommer nu OLED-paneler i 42, 48, 55, 65, 77, 83 och 88 tum. Och om ingen av dessa skärmar känns tillräckligt stora så kan LG:s nya 163-tums MicroLED-skärm vara ett alternativ!

Här är en video med flera spännande prototyper och koncept som visas i samband med CES 2021, inklusive en genomskinlig och hopfällbar OLED-skärm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Annons
Annons

Läs också

Hittills har laserprojektorer med 4K-upplösning varit fruktansvärt dyra, men det ändrar LG på.
Laser ger starkt ljus i upp till 150 tum.
Steen har älskat biografteknik ända sedan barndomen. Men det skulle dröja 44 år innan han förverkligade sin dröm. Men då gjorde han det i desto större stil!
Marantz, Denon och Yamaha-receivrar med HDMI 2.1 får svart skärm med den nya Xbox genom HDMI.
Nya smarta lås som du kan prata med – och som kan prata med dina andra smarta enheter.
Med ännu en global aktör på den nordiska marknaden hårdnar kampen om strömningsabonnenterna.
Strömningsförstärkare som kan allt man ber den om – och lite till.
Får längre räckvidd och mer plats.
Gör dig beredd på ännu snabbare trådlöst internet! Netgear Nighthawk RAXE500 är världens första router med Wi-Fi 6E.
I dag in svärs USA:s 46:e president in och amerikanerna, världen och den fria pressen kan börja lägga en fyra år lång mardröm bakom sig.
I dag har den nya kompakta SUVen Mercedes-Benz EQA officiell världspremiär. Se video från lanseringen här!
Nikolaj Coster-Waldau har huvudrollen i en dansk Netflix-film.
En gång i tiden var jakten på det optimala ljudet varje ung mans hobby. Numera föredrar de flesta att spisa musik som bakgrundsunderhållning. Den gamla goda tiden kommer aldrig tillbaka. Men nuet påminner ändå lite om den.
Netflix har säkrat Gal Gadots nästa film.
Så mycket ljud som möjligt från små kabinett.
På CES-mässan visade Razer upp en gaming-stol med utrullningsbar OLED-skärm! Har den massage också?