Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 10Delta

Nyhet

CES 2021: LG planerar 42-tums OLED, men när kommer den?

LG Display har flera nya OLED-skärmstorlekar 2021, inklusive en efterlängtad 42-tummare. Frågan är bara vilken av TV-tillverkarna som hinner använda den först.

Skrivet av / 2021-01-13 - 13:58
CES 2021: LG planerar 42-tums OLED, men när kommer den?

LG:s berömda OLED-TV-apparater har länge präglats av att det funnits ett begränsat antal skärmstorlekar att välja mellan. Detta bättrade sig något 2020 i med introduktionen av den nya 48-tumsvarianten och i år har den koreanska tillverkaren meddelat att ännu fler storlekar är på gång – bland annat en 83-tums TV i C1-serien och en ny 31,5-tums professionell PC-monitor. Men vänta, det kommer mer!

Läs också LG lanserar OLED Evo LG är på gång med flera TV-nyheter i år, inklusive en helt ny OLED-panel!

 

42-tums OLED-TV?

I ett pressmeddelande från LG Display läser vi att en ny 42-tums OLED-skärm kommer 2021. Detta är spännande nyheter för de som drömmer om en mer kompakt OLED-TV till sovrummet eller kontoret med som tycker att 48 tum fortfarande är i mesta laget!

Eller?

Ljud & Bild har pratat med nordiska representanter för LG Electronics och enligt dem finns det inga omedelbara planer på att lansera någon 42-tums OLED-modell. Alla officiella produktlistor börjar på 48 tum.

 

LG:s nya OLED Evo med Gallery Stand kommer i 55, 65 och 77 tum. (Foto: LG)

Värt att notera är att pressmeddelandet kommer från paneldivisionen LG Display, alltså inte LG Electronics som tillverkar de färdiga TV-apparaterna. I dagsläget finns det ingen TV-tillverkare som officiellt lanserat en 42-tums OLED-TV.

Vad betyder då detta i praktiken? Tja, det kan mycket väl hända att LG väntar till i höst innan de lanserar en 42-tummare som officiell TV-modell. Eller så kan det hända att den nya skärmstorleken ska användas i en kommande datormonitor.

Ett tredje alternativ är att andra TV-tillverkare hinner före LG: som bekant säljer LG Display sina paneler till flera andra tillverkare, inklusive Sony, Philips och Bang & Olufsen. Dessa har redan kastat sig över 48-tummaren, så det är inte otänkbart att de också är intresserade av en 42-tumsmodell.

Det kan alltså dröja till slutet av 2021 eller början av 2022 innan vi hittar en OLED-TV i 42-tumsformat. Men en sak är säker: De som vill ha en OLED-skärm kommer att få flera storlekar att välja mellan i framtiden! Från LG-fabriken kommer nu OLED-paneler i 42, 48, 55, 65, 77, 83 och 88 tum. Och om ingen av dessa skärmar känns tillräckligt stora så kan LG:s nya 163-tums MicroLED-skärm vara ett alternativ!

Här är en video med flera spännande prototyper och koncept som visas i samband med CES 2021, inklusive en genomskinlig och hopfällbar OLED-skärm.

https://www.youtube.com/watch?v=GcfsoEPWhIg

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är TCL:s nya toppmodeller

CES 2024: LG vinner hela 33 innovationspriser

Hisense höjer ribban med ny flaggskepps-TV

Ny 98" Samsung-TV redo för Sverige

TIME: LG:s trådlösa OLED kan förändra våra liv

Avancerad nanoteknik som förbättrade TV-bilden får Nobelpris

Nu är den här

Från pytteliten till kolossal: TCL MQLED80

Snart i butik: Hisense 100" U7KQ

Kan en trådlös OLED-TV vara värd så här mycket pengar?

Mer sofistikerad konst till The Frame

Här är höstens nya TV-modeller från Philips

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen