CES 2021: LG planerar 42-tums OLED, men när kommer den?

LG Display har flera nya OLED-skärmstorlekar 2021, inklusive en efterlängtad 42-tummare. Frågan är bara vilken av TV-tillverkarna som hinner använda den först.
Annons
Annons
forfatter

LG:s berömda OLED-TV-apparater har länge präglats av att det funnits ett begränsat antal skärmstorlekar att välja mellan. Detta bättrade sig något 2020 i med introduktionen av den nya 48-tumsvarianten och i år har den koreanska tillverkaren meddelat att ännu fler storlekar är på gång – bland annat en 83-tums TV i C1-serien och en ny 31,5-tums professionell PC-monitor. Men vänta, det kommer mer!

Läs också
LG lanserar OLED Evo LG är på gång med flera TV-nyheter i år, inklusive en helt ny OLED-panel!

 

42-tums OLED-TV?

I ett pressmeddelande från LG Display läser vi att en ny 42-tums OLED-skärm kommer 2021. Detta är spännande nyheter för de som drömmer om en mer kompakt OLED-TV till sovrummet eller kontoret med som tycker att 48 tum fortfarande är i mesta laget!

Eller?

Ljud & Bild har pratat med nordiska representanter för LG Electronics och enligt dem finns det inga omedelbara planer på att lansera någon 42-tums OLED-modell. Alla officiella produktlistor börjar på 48 tum.

Annons

 

LG:s nya OLED Evo med Gallery Stand kommer i 55, 65 och 77 tum. (Foto: LG)

Värt att notera är att pressmeddelandet kommer från paneldivisionen LG Display, alltså inte LG Electronics som tillverkar de färdiga TV-apparaterna. I dagsläget finns det ingen TV-tillverkare som officiellt lanserat en 42-tums OLED-TV.

Vad betyder då detta i praktiken? Tja, det kan mycket väl hända att LG väntar till i höst innan de lanserar en 42-tummare som officiell TV-modell. Eller så kan det hända att den nya skärmstorleken ska användas i en kommande datormonitor.

Ett tredje alternativ är att andra TV-tillverkare hinner före LG: som bekant säljer LG Display sina paneler till flera andra tillverkare, inklusive Sony, Philips och Bang & Olufsen. Dessa har redan kastat sig över 48-tummaren, så det är inte otänkbart att de också är intresserade av en 42-tumsmodell.

Det kan alltså dröja till slutet av 2021 eller början av 2022 innan vi hittar en OLED-TV i 42-tumsformat. Men en sak är säker: De som vill ha en OLED-skärm kommer att få flera storlekar att välja mellan i framtiden! Från LG-fabriken kommer nu OLED-paneler i 42, 48, 55, 65, 77, 83 och 88 tum. Och om ingen av dessa skärmar känns tillräckligt stora så kan LG:s nya 163-tums MicroLED-skärm vara ett alternativ!

Annons

Här är en video med flera spännande prototyper och koncept som visas i samband med CES 2021, inklusive en genomskinlig och hopfällbar OLED-skärm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Annons
Annons

Läs också

Inget fastfasbatteri, men ändå en viktig modell.
Blir ny säkerhetsbil i FIA Formula E.
770 km räckvidd, självkörning på nivå 3 och ett överflöd av lyx.
Audis nya el-SUV blir den första bilen med Sonos-ljud. Kolla lanseringvideon här!
Sony FE 14mm F1.8 GM.
Känner du någon som gillar Lego-Mario? Nu får figuren sällskap av brorsan Luigi.
Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Norska serien Welcome to Utmark: briljant svart komedi eller bara konstig?
Inget fastfasbatteri, men ändå en viktig modell.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR.
Tack vare den största uppdateringen av Google Earth på många år är det nu möjligt att se miljontals satellitbilder från bl.a. NASA och Timelapse. Det visar årtionden av markanta förändringar i världen.
I dag är det tio år sedan världens största TV-serie hade premiär.
Där andra fuskar fram en 4K-bild från en HD-panel har Sony-projektorerna riktiga 4K-paneler. Nu kommer två viktiga modeller med den nya X1-processorn för högkvalitativ bildbehandling.
Den ser mycket större ut än den är, nya 4309 Studio Monitor.
Den danska storstjärnan har fått ytterligare en internationell mega-roll.