Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

CES 2021: Virtuell gaming-fest hos MSi

När lanseringsfesten hålls på nätet kan man lika gärna passa på att göra något extravagant.

Skrivet av / 2021-01-15 - 12:00
CES 2021: Virtuell gaming-fest hos MSi

En av få fördelar med att alla produktlanseringar och pressevenemang just nu äger rum på nätet, i stället för i den prövade verkligheten, är att bitar och byte är billiga och att det därför inte finns några gränser för den visuella extravagansen. Flygande drakar och svävande, genomskinliga slott? Inga problem, det fixar Visual Effects-avdelningen!

MSi levererade sina produktnyheter på en virtuell scen som skulle ha kostat ett kungarike och krävt en hel extrabyggnad om den skulle ha klämts in på CES fysiska mässa. Och till och med i Las Vegas är det faktiskt svårt att få tag i drakar!

När allt är virtuellt finns det ingen anledning att inte överdriva. (Grafik: MSi)

Mitt i allt hallabaloo presenterade försäljnings- och marknadschef Derek Chen årets nya kull av datorer, samtliga uppgraderade med den senaste generationen grafikkort från Nvidia.

Med fyra olika spelserier – som heter GE, GS, GP och GE – som var och en innehåller flera modeller, som i sin tur finns i mängder av olika konfigurationer – är antalet för svindlande för att försöka räkna upp. Men allihop har GeForce RTX 30×0-grafikkort (RTX 3060 och RTX 3070 i de överkomliga modellerna och RTX 3080 i toppmodellerna), vilket bör garantera att gränserna flyttas när vi får in de nya maskinerna för test de kommande månaderna.

Gemensamt för alla de många datorerna är grafikkort från Nvidia GeForce RTX 30×0-serien. (Grafik: MSi)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

Hejdå iTunes för Windows

Asus med dubbla skärmar finns i Sverige

Snacka om lagringsutrymme!

Praktisk Philips-skärm för vardagsbruk

40 (!) nya AI-produkter från Lenovo

Se vad Asus visade på CES

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen