Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

OLED-skärmen som kan böjas

LG Display lanserar ny böjbar 48" OLED-monitor för spel och TV-tittande.

Av / 2021-01-05 - 15:28
OLED-skärmen som kan böjas

LG är kända för att leverera OLED-skärmar i en mängd olika storlekar och former, och nu kommer den första OLED-skärmen som kan växla mellan platt och böjd form!

LG Display presenterar i ett pressmeddelande en böjbar 48-tums OLED-skärm optimerad för spel. Den kommer att visas på CES 2021 nästa vecka och är enligt uppgift världens första i sitt slag.

Läs också Corona-problem för CES-mässan Corona-pandemin sätter stopp för nästa års CES-mässa som istället blir en digital tillställning

Böjbar OLED med inbyggt ljud

Syftet med den böjbara OLED:en är att den kan användas som en traditionell platt skärm medan du tittar på TV och användas som en böjd skärm när du spelar.

Den 48 tum stora OLED-skärmen kan böjas med en krökningsradie på upp till 1 000 millimeter för en bättre tittarupplevelse när du sitter nära skärmen. Den böjda skärmen ger då ett samma avstånd både från mitten av skärmen och kanten.

LG: s rakbladstunna OLED-skärmar är kända för sina flexibla egenskaper. Här ser vi den befintliga Wallpapaer OLED som ”flexar” på en tidigare mässa. (Foto: LG)

OLED-skärmen är dessutom utrustad med inbyggt ljud – eller Cinematic Sound som LG kallar det: OLED-panelen kan vibrera och på så sätt skapa ljud som uppfattas komma direkt från skärmen. Detta är en teknik som liknar den vi är bekanta med från Sonys OLED-skärmar med Acoustic Surface-ljudlösning.

LG är annars förtegna om detaljer och tekniska specifikationer, men det handlar om en 4K OLED-skärm med 16:9-format, som har en svarstid på 0.1 ms, och stöder uppdateringsfrekvenser upp till 120 Hz. Perfekt för spel, med andra ord!

Formellt är det paneldivisionen LG Display, och inte TV-tillverkaren LG Electronics som har släppt nyheten. Det är dock troligt att vi kommer få se en officiell LG-modell så småningom. Kanske även andra tillverkare som Sony, Philips och Panasonic så småningom? Time will show!

Läs också 48-tums OLED från Sony och LG: Superbild i kompakt format! LG och Sony är de första som erbjuder OLED-TV i en ny storlek: 48 tum. Men vilken av dessa kompakta skärmar fungerar bäst, och till vad? Det är dags för en mini-OLED-duell!

Källa: LG Display pressmeddelande

https://youtu.be/4spy-VVPI6E

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Nu vet vi priserna på årets nya OLED-TV från LG

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen