CES 2021: LG Magnit är en 163-tums MicroLED-TV

LG visar upp både små och stora TV-apparater på CES 2021, men den här tar priset.
Annons
Annons
forfatter

LG har redan presenterat ett antal nya OLED– och QNED LCD-skärmar för modellåret 2021. Dessutom visar de upp sin första TV med MicroLED-teknik! LG Magnit är en moduluppbyggd MicroLED-skärm som kan sättas ihop till olika storlekar ända upp till 163 tum.

LG Magnit är LG:s första MicroLED-skärm. (Foto: LG)

LG Magnit: Modulär MicroLED-TV

MicroLED är en ny skärmteknik som påminner lite om OLED, eftersom den har ”självlysande” egenskaper och inte behöver någon LCD-panel eller bakbelysning. Men i stället för att använda organiska lysdioder har den små, icke-organiska lysdioder som potentiellt kan vara mycket ljusare än OLED. Enligt LG ska skärmen kunna ha en ljusstyrka på upp till 1200 nits och ett kontrastförhållande på upp till 150 000:1.

TV-modulerna är avsedda för väggmontering, LG har specialgjorda väggfästen som gör att skärmen går att montera i valfri konfiguration. (Foto: LG)

Eftersom MicroLED-skärmarna är moduluppbyggda kan de ha olika höjd- och breddformat, men för TV-användning är det förmodligen det traditionella 16:9-formatet som är mest intressant. Efter montering fungerar Magnit i princip som en vanlig TV med WebOS-gränssnittet och Alpha 9-videoprocessorn som vi känner igen från LG: andra TV-modeller.

Läs också
Samsung lanserar 110-tums storskärm med microLED-teknik Här är senaste nytt på TV-fronten från Samsung: MicroLED i 110 tum!

Lyx-TV för superrika

Flera tillverkare har presenterat skärmar baserade på MicroLED den senaste tiden, bland annat Samsung (MicroLED/The Wall) och Sony (Crystal LED). Tekniken befinner sig dock fortfarande i ett tidigt stadium och är ännu så länge begränsad till de största och dyraste highend-modellerna.

LG Magnit riktar sig förmodligen främst till företag som vill använda skärmen för digitala presentationer och reklam, men LG säljer den även till privatpersoner – om de tillhör den ultraförmögna sorten, vill säga. Vi vet inte exakt var 163-tumsversionen kostar, men bli inte förvånad om du får punga ut med en miljon kronor för få hem en sådan till vardagsrummet. Plus montering, så klart …

Annons

Kolla in den här videon från CES 2021:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Annons
Annons

Läs också

Lanserar bland annat nya tv-apparater med MiniLED-teknologi.
LG:s nya 2021-modeller har precis börjat dyka upp i butikerna. Kolla in de första priserna här!
Panasonic introducerar flera spännande TV-modeller 2021, inklusive 3 nya 48-tums OLED-TV!
Vet du inte hur du ska bli av med alla pengar? C Seed har gjort en 165 tum stor MicroLED-TV som viks ihop och förvaras i golvet när den inte används.
I dag är det tio år sedan världens största TV-serie hade premiär.
Där andra fuskar fram en 4K-bild från en HD-panel har Sony-projektorerna riktiga 4K-paneler. Nu kommer två viktiga modeller med den nya X1-processorn för högkvalitativ bildbehandling.
Den ser mycket större ut än den är, nya 4309 Studio Monitor.
Den danska storstjärnan har fått ytterligare en internationell mega-roll.
Blir ny säkerhetsbil i FIA Formula E.
770 km räckvidd, självkörning på nivå 3 och ett överflöd av lyx.
Urbanista Los Angeles laddas med solceller.
Vackert och uppseendeväckande från Sony World Photography Awards 2021.
Canons nya generation skrivare har påfyllningsbara bläckbehållare.
Audis nya el-SUV blir den första bilen med Sonos-ljud. Kolla lanseringvideon här!
Här är det vi vet om Samsungs nya 2021-modeller
Canon släpper också objektiven RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L och RF 600mm f4L.