TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2021: LG Magnit är en 163-tums MicroLED-TV

LG visar upp både små och stora TV-apparater på CES 2021, men den här tar priset.

forfatter
Publicerad 2021-01-12 - 15:15

LG har redan presenterat ett antal nya OLED– och QNED LCD-skärmar för modellåret 2021. Dessutom visar de upp sin första TV med MicroLED-teknik! LG Magnit är en moduluppbyggd MicroLED-skärm som kan sättas ihop till olika storlekar ända upp till 163 tum.

LG Magnit är LG:s första MicroLED-skärm. (Foto: LG)

LG Magnit: Modulär MicroLED-TV

MicroLED är en ny skärmteknik som påminner lite om OLED, eftersom den har ”självlysande” egenskaper och inte behöver någon LCD-panel eller bakbelysning. Men i stället för att använda organiska lysdioder har den små, icke-organiska lysdioder som potentiellt kan vara mycket ljusare än OLED. Enligt LG ska skärmen kunna ha en ljusstyrka på upp till 1200 nits och ett kontrastförhållande på upp till 150 000:1.

TV-modulerna är avsedda för väggmontering, LG har specialgjorda väggfästen som gör att skärmen går att montera i valfri konfiguration. (Foto: LG)

Eftersom MicroLED-skärmarna är moduluppbyggda kan de ha olika höjd- och breddformat, men för TV-användning är det förmodligen det traditionella 16:9-formatet som är mest intressant. Efter montering fungerar Magnit i princip som en vanlig TV med WebOS-gränssnittet och Alpha 9-videoprocessorn som vi känner igen från LG: andra TV-modeller.

Läs också Samsung lanserar 110-tums storskärm med microLED-teknik Här är senaste nytt på TV-fronten från Samsung: MicroLED i 110 tum!

Lyx-TV för superrika

Flera tillverkare har presenterat skärmar baserade på MicroLED den senaste tiden, bland annat Samsung (MicroLED/The Wall) och Sony (Crystal LED). Tekniken befinner sig dock fortfarande i ett tidigt stadium och är ännu så länge begränsad till de största och dyraste highend-modellerna.

LG Magnit riktar sig förmodligen främst till företag som vill använda skärmen för digitala presentationer och reklam, men LG säljer den även till privatpersoner – om de tillhör den ultraförmögna sorten, vill säga. Vi vet inte exakt var 163-tumsversionen kostar, men bli inte förvånad om du får punga ut med en miljon kronor för få hem en sådan till vardagsrummet. Plus montering, så klart …

Kolla in den här videon från CES 2021:

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Spana in den här gaming-stolen! På CES-mässan visade Razer upp en gaming-stol med utrullningsbar OLED-skärm! Har den massage också?
Upp till 300 tum laserbild på väggen Hittills har laserprojektorer med 4K-upplösning varit fruktansvärt dyra, men det ändrar LG på.
Äntligen får de rumskorrigering Samsung har förnyat sina flaggskepp. Nu äntligen med rumskorrigering – och Airplay 2.
Dolby Atmos i bilen? Ja tack! Kan det här vara nästa stora grej inom billjud?
Virtuell datorfest hos MSi När lanseringsfesten hålls på nätet kan man lika gärna passa på att göra något extravagant.
Chromebooks med Ryzen och Radeon Acers chromebook-nyheter har mer kraft än många bärbara PC-datorer.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend