TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+
Nyhet

LG lanserar MiniLED-TV 2021

LG planerar fler topptrimmade LCD-skärmar med den nya MiniLED-tekniken 2021.

forfatter
Publicerad 2020-12-29 - 16:05

2021 är bara några dagar bort, och snart går teknikmässan CES i Las Vegas av stapeln. Det har nästan blivit en tradition att producenterna tjuvstartar mässan genom att släppa små tips om vad som väntar. Koreanska LG har redan skvallrat om nya och större OLED-skärmar under 2021, men de har tydligen mer i beredskap. Även LCD-skärmarna får en kraftfull uppgradering nästa år i form av så kallad MiniLED-teknik!

Läs också 83-tums OLED nästa år? LG utökar OLED-sortimentet med flera nya modeller, bland annat en helt ny 83-tummare.

MiniLED-TV

Under den virtuella CES-mässan kommer LG att introducera sin allra första QNED Mini LED-TV. I grunden handlar det fortfarande om LCD-skärmar, som nu trimmas med både kvantprickar (Quantum Dots) och LG: s NanoCell-teknik, därav förkortningen QNED. Den största nyheten är dock att de nu använder MiniLED som ljuskälla. 2021-serien innehåller 10 nya 4K- och 8K-modeller med MiniLED-teknik, med skärmstorlekar upp till 86 tum.

LG hävdar att QNED MiniLED är deras mest avancerade LCD-TV hittills, men fortfarande ett hack bakom OLED på bildkvalitet. (Foto: LG)

Stopp ett tag, sa du MiniLED? Detta är helt enkelt en ny typ av miniatyriserade lysdioder, vilket gör att du kan klämma in betydligt fler enskilda ljuskällor bakom LCD-panelen för en given skärmstorlek. Den största LG MiniLED-modellen på 86 tum ståtar med hela 30 000 lysdioder över 2 500 zoner! Detta möjliggör långt mer exakt och finmaskig ljuskontroll än vi är vana vid att se på vanliga LCD-skärmar, och enligt LG representerar det ett stort hopp i bildkvalitet.

Den koreanska tillverkaren är noga med att påpeka att de fortfarande anser OLED-teknik som ”referens” i bildkvalitet, men säger att Mini LED ger den bästa bildkvaliteten från LCD-TV, och representerar ett spännande alternativ för dem som vill uppgradera TV-upplevelsen hemma.

LG:s 86-tums 8K QNED-TV kommer att avtäckas på CES 2021 från 11 januari. Vi förväntar oss mer info om olika modeller då, så stay tuned!

Källa: LG Newsroom

Läs också Smygtitt på CES 2021 CES-mässan startar inte förrän i januari, men redan nu kan vi få en liten försmak av nästa års mest trendsättande produkter.
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vi testar den nya 2022-versionen av The Frame Årets version av Samsung The Frame ser ännu mer ut som en tavla tack vare en mattare skärmyta. Och så kan den ställas på högkant!
Nya QLED-TV-apparater från... Sharp?! Sharp är tillbaka i Norden och presenterar en ny Android TV-serie med QLED-teknik och inbyggt ljud från Harman Kardon!
TCL lanserar 98-tummare till rekordpris Drömmer du om en riktig biograf hemma? TCL slår ett slag för de riktigt stora TV-skärmarna med 98C735.
LG avslöjar ny design-TV En potentiell utmanare till Samsung The Frame?
Här är Star Wars-TV:n The force is strong with this one...
Är detta Samsungs bästa TV hittills? Uppföljaren till en av förra årets bästa TV-apparater har precis gästat testrummet! Samsung QN95B har fått en rad förbättringar – men också ett par saker vi retar oss lite på.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend