TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Här är vinnarna av CES Innovations Awards 2021

CES-mässan startar inte förrän i januari, men redan nu kan vi få en liten försmak av nästa års mest trendsättande produkter.

Den anrika CES-mässan i Las Vegas går av stapeln i januari nästa år, men 2021 blir den en helt digital historia. Branschorganisationen CTA (Consumer Technology Association) har just hållit sin första presskonferens inför mässan och med anledning av den har vi fått liten smygtitt på några av nästa års kommande produkter!

 

CES Innovation Awards 2021

Varje år delar CES ut ett antal utmärkelser till produkter som de anser vara extra innovativa, nydanande eller trendbildande. Det handlar inte uteslutande om 2021-modeller, flera av dem har redan lanserats under 2020. Ett antal utmärkelser delas ut till alla möjliga och udda produkter. De flesta får CES Innovation Honoree, men några får också det eftertraktade Best of Innovations.

Här är några utvalda produkter från listan:

 

(alla bilder: CTA/Produsentene)

Airthings Wave Plus for Business with Virus Risk Indicator

Norska Airthings vinner för sin så kallade ”virusdetektor”, närmare bestämt en ny algoritm till Airthings luftsensorer. Så kallade Virus Risk Indicator är en tjänst som riktar sig till företag och beräknar risken för luftburen smitta, baserat på mätningar av CO2, luftfuktighet och temperatur. Airthings fick också en utmärkelse för konsumentprodukten Wave Mini som bland annat mäter luftfuktighet.

Asus ROG Swift PG32UQX

Asus ROG Swift PG32UQX är en gaming-PC-skärm i highend-klassen. Den har en 32-tums LCD-panel (IPS) med 4K-upplösning, HDR och direkt MiniLED-bakbelysning med lokal dimning (i så många som 1152 zoner) och stöder 144 Hz bildfrekvens.

Julbo Evad-1

Julbo Evad-1 är träningsglasögon med en inbyggd skärm som gör att man kan se viktiga träningsdata utan att behöva titta på mobilen eller träningsarmbandet. De kan kopplas ihop med olika enheter via Bluetooth och visa information som puls, hastighet och avstånd i glasögonlinsen.

LG PuriCare Wearable Air Purifier

LG PuriCare Wearable Air Purifier är en elektronisk, ergonomisk ansiktsmask/luftrenare. Den använder HEPA-filter och har en sensor som mäter användarens andningscykel och -volym för att ”göra det till en mer behaglig upplevelse att ha på sig ansiktsmask”.

Mark Levinson No 5105

Mark Levinson får ett innovationspris i kategorin High Performance Audio för sin lyxiga skivspelare No 5105. Även förförstärkaren No 5206 belönas.

MaskFone

MaskFone från Motorola och Hubble Connected är helt enkelt en ansiktsmask med tillhörande öronproppar. Så där ja, nu har vi sett det också …

Panasonic Soundslayer

Panasonic SoundSlayer SC-HTB01 är en kompakt, gaming-inriktad ”mini-soundbar” som är gjord för att läggas under TV:n eller PC-skärmen och som utlovar potent ljud i förhållande till dess ringa storlek.

 

Quantum B&O

Quantum B&O är en lyxig massagestol (!) från tillverkaren Bodyfriend, tillverkad i samarbete med Bang & Olufsen. Den påstås stimulera både kroppen och hörselgångarna …

 

Sony Spatial Reality Display

Sony ELF-SR1 är en innovativ 3D-skärm som visar en holografisk, 3D-liknande bild som ändras beroende på betraktningsvinkeln.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G/Galaxy Note 20 5G

Samsungs potenta 5G-mobil har vunnit ett pris i Gaming-kategorin, bland annat för samarbetet med Xbox.

 

Samsung Terrace Soundbar

Samsung Terrace Soundbar är en soundbar för utomhusbruk. Den är gjord för att användas med Samsungs nyss lanserade utomhus-TV The Terrace, som vi har berättat om förut.

Samsung The Wall och The Premiere

Samsungs enorma vägg-TV The Wall och short-throw-projektorn Premiere LSP9T får var sin utmärkelse i kategorin Video Displays.

Shower Power

Gillar du att sjunga i duschen? Shower Power från tillverkaren Ampere är en Bluetooth-högtalare gjord av återvunnen plast som drivs av vattenkraft! Den alstrar ström från vattentrycket i duschmunstycket och lagrar den i ett 2500 mAh-batteri och kan enligt uppgift spela musik i mer än 20 timmar. Shower Power är för närvarande med i en Kickstarter-kampanj.

Tactsuit X40

Tactsuit X40 är en trådlös väst med så kallad haptisk feedback. Den är utformad för att användas i kombination med konsol- och PC-spel, Virtual Reality, Augmented Reality och så vidare. Med hjälp så många som 40 inbyggda vibratorer kan den simulera rörelser, beröringar, kulträffar ryckningar och annat. Spännande!

WiSA Soundsend

WiSA Soundsend är en trådlös multikanals ljudsändare. Den kopplas till TV:ns HDMI ARC/eARC eller optiska utgång och kan överföra upp till åtta ljudkanaler i hög kvalitet till WiSA-certifierade högtalare från bland annat Klipsch, Harman, Savant, Dynaudio, B&O och Enclave Audio.


Detta är bara ett axplock av vinnarna. Kolla in ALLA vinnarna här: CES Innovation Awards 2021

Corona-problem för CES-mässan Corona-pandemin sätter stopp för nästa års CES-mässa som istället blir en digital tillställning

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.