Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Panasonic lanserar OLED-TV för flygplan

Bättre bild ombord – om du flyger i "business class"...

Av / 2024-04-04 - 12:31
Panasonic lanserar OLED-TV för flygplan

Om du är en av dem som flyger ofta har du förmodligen irriterat dig över den tveksamma kvaliteten på underhållningen ombord på planet, så kallad in-flight entertainment (IFE). Nu kan det finnas hopp vid horisonten, och uppgraderingen kommer från ingen mindre än TV-tillverkaren Panasonic.

Här är Panasonics nya OLED-skärm för användning ombord på flygplan. (Foto: Panasonic)
Läs också Så är Panasonics nya "Fire TV" Nu händer det grejer

Bättre bildupplevelse för affärsresenärer

Utbudet av nya långfilmer och serier som du kan se uppe i luften kan vara ganska aktuellt och varierat. I vissa fall går det även att se livesändningar av sport medan man korsar Atlanten.

Problemet är bara att bildkvaliteten på de fastmonterade skärmarna kan vara ganska dålig. De saknar kontrast och har en mycket snäv betraktningsvinkel. För att inte tala om det hemska ljudet, vilket är ganska bedrövligt oavsett om man använder de medföljande öronpropparna eller kopplar in sina egna brusreducerande hörlurar.

Uppgraderar du till en sittplats i “business” eller första klass låter det genast bättre – men även här kan det i många fall vara dags för en uppgradering. Speciellt med tanke på hur bra privata mobil- och surfplatteskärmar har blivit.

Detta kan det nu bli ordning på. Panasonic, som är en välkänd TV-tillverkare, har även en högtflygande “Avionics”-division som levererar kompletta IFE-lösningar till flygindustrin. Den avdelningen är nu redo att leverera nya OLED-skärmar med 4K och HDR (High Dynamic Range) till moderna, kommersiella flygplanskabiner.

(Foto: Panasonic)
Läs också Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas Din nästa TV-skärm kommer att vara kolossal, knivskarp, bländande ljusstark och... transparent?

OLED-TV från Panasonic Avionics

Enligt Panasonic Avionics Corporation är målet att erbjuda den skarpaste bildkvaliteten till alla flygplanskabiner. Den nya Astrova-serien kommer att finnas i fyra skärmstorlekar (19″, 22″, 27″ och 42″) och riktar sig främst till passagerarsäten i första klass och business class.

“4K OLED-skärmarna är en integrerad del av vår nya Astrova IFE-lösning, som redan har valts ut av flera flygbolag, inklusive United Airlines, Qatar Airways, SAUDI AIRLINES och Icelandair”, sade Panasonic Avionics via LinkedIn.

Bildkvaliteten från OLED-skärmarna är tydligare och med bättre kontrast och färgåtergivning än de åldrande LCD-skärmarna, och utlovar en bättre tittarupplevelse än vad som hittills varit tillgängligt i luften. Utöver det har de nya skärmlösningarna även 3D-ljud, med trådlös ljudöverföring via Bluetooth (så att du kan använda dina egna hörlurar om så önskas) samt 100 W USB-C-laddning.

Så nu kanske du har ett extra argument för att uppgradera din flygstol nästa gång du ger dig ut på en långresa. För andra handlar det nog bara om att packa en bra surfplatta och ett par bra hörlurar, och se till att man har laddat ner tillräckligt med innehåll i förväg…

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Loewes OLED-TV-apparater är nu "Made in Germany"

Enorm 3D-skärm från LG

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Nu vet vi priserna på årets nya OLED-TV från LG

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Rulla till toppen