Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2024: Panasonic samarbetar med Amazon Fire TV för nya smarta TV-apparater

Nu händer det grejer

Av / 2024-01-12 - 21:22
CES 2024: Panasonic samarbetar med Amazon Fire TV för nya smarta TV-apparater

Las Vegas / Ljud & Bild: Panasonic lanserade sina två nya toppmodeller Z95A och Z93A i veckan, och på CES 2024 fick vi en demonstration av de nya modellerna med Amazon Fire TV operativsystem.

Panasonic TV har under många år använt sitt eget MyHomeScreen-användargränssnitt för sina TV-modeller. Det har varit pålitligt och enkelt att använda, men har legat efter Google TV, Samsungs Tizen och LG:s webOS vad gäller en del funktioner.

Det var dags för en förändring, men Panasonic har inte vänt sig till Google som ”alla andra”, utan i stället ingått ett partnerskap med Amazon för att använda deras Fire TV-plattform. Det är ett intressant drag som kan ge en frisk fläkt till TV-världen.

Läs också Panasonic byter växel med nya OLED-modeller Nytt operativsystem, men fortsatt stort fokus på bild- och ljudkvalitet.

Panasonic med Fire TV

Som vi alla vet kan programvara vara resurskrävande att utveckla och, inte minst, att hålla uppdaterad med nya funktioner. Panasonics stora styrka ligger i kvaliteten på bild och ljud. Med Amazons expertis på mjukvarusidan kan det bli en intressant synergieffekt.

Vi fick en liten demo av systemet i Panasonics monter på CES 2024, och det nya systemet verkar både snabbt och sömlöst. TV-apparaterna har också en ny fjärrkontroll med genvägsknappar för bland annat röstassistenten Alexa.

DSC_1841 DSC_1846 DSC_1867 DSC_1850
<
>
Panasonic med Fire TV kan ställas in för att visa ett bildgalleri och liknande när man inte tittar på TV (Foto: Audun Hage)

Samarbetet innebär att Panasonics skärmar får tillgång till Fire TV-plattformen, som har ett anpassat användargränssnitt med ett rikt utbud av appar och streamingtjänster, direktsända TV-program samt personliga rekommendationer. För att inte tala om röststyrning via Alexa.

Övergången till Fire TV inleds med OLED-toppmodellerna Z95A och Z93A, men Panasonic meddelade på CES att man planerar att utöka användningen av Amazon-systemet till fler modeller under årets lopp.

”Vi är otroligt glada över att tillsammans med Panasonic kunna tillkännage att deras nya smart-TV-apparater kommer att inkludera Fire TV från och med 2024”, säger Daniel Rausch, Vice President of Alexa and Fire TV, Amazon. ”Det innebär att kunder över hela världen kommer att få uppleva alla fördelar med Fire TV:s personliga streamingupplevelse och tillgång till Alexa, i kombination med Panasonics förstklassiga smarta TV-apparater.”

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Enorm 3D-skärm från LG

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Nu vet vi priserna på årets nya OLED-TV från LG

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen