Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 09Delta

Nyhet

Rykte: LG släpper större och billigare OLED 2021

LG utökar OLED-sortimentet med flera nya modeller, bland annat en helt ny 83-tummare.

Skrivet av / 2020-12-22 - 15:27
Rykte: LG släpper större och billigare OLED 2021

LG:s populära OLED-skärmar är kända för sin kontrastrika bild, men också för de finns i ett relativt begränsat urval av skärmstorlekar. OLED-sortimentet har länge bara funnits i 55, 65 och 77 tum, men på senare tid har det utökats i båda ändar, med en mer kompakt 48-tummare och en svindyr 88-tummare gris med 8K-upplösning.

Nu är det snart fler nyheter på väg: Inför CES-mässan i januari har ett par nyheter läckt ut från källor nära LG-fabriken som avslöjar vad vi kan förvänta oss 2021. Bland dem hittar vi en helt ny skärmstorlek!

83-tums 4K-OLED

Enligt den franska webbplatsen AVCesar, som citerar källor nära LG, kommer OLED-sortimentet att utökas 2021 med en helt ny 83-tumsvariant med 4K-upplösning, utöver de i 48, 55, 65 och 77 tum som vi redan har sett. OLED-tekniken kan alltså hävda sig i en ny skärmklass som länge har dominerats av olika LCD- och QLED-modeller.

Enligt rykten är LG på gång med en 83-tums OLED-TV med 4K-upplösning. På bilden syns den nuvarande 8K-toppmodellen. (Foto: LG)

Den nya skärmstorleken är ett resultat av att LG öppnat en ny OLED-fabrik i Kina (Guangzhou) som har kapacitet för fler skärmvarianter och högre produktionsvolymer. Det innebär också att vi förmodligen kan förvänta oss billigare OLED-skärmar 2021, skriver AVCesar. Bland annat spekuleras det om att LG kommer att släppa en ny budget-OLED som hamnar i prisklassen under dagens BX-modeller.

En 83-tums OLED-TV är utan tvekan goda nyheter för de som vill ha den kontrastrika bildkvaliteten i ett riktigt stort format. Vi skulle inte heller bli förvånade om andra OLED-tillverkare som Sony, Philips, Panasonic och andra också börjar använda den nya skärmstorleken i egna modeller. Och vem vet, det här kanske också kan hjälpa till att göra nästa generations 77-tumsmodeller lite billigare? Den som lever får se!

Vi räknar med mer officiell information från LG under CES-elektronikmässan i Las Vegas i januari, så häng med!

Läs också LGs flaggskepps-TV är en 8K OLED på steroider! LG har tagit sin bästa OLED-TV, blåst den upp till 88 tum och vässat upplösningen till 8K. Resultatet är som man kan förvänta sig: magiskt!
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är TCL:s nya toppmodeller

CES 2024: LG vinner hela 33 innovationspriser

Hisense höjer ribban med ny flaggskepps-TV

Ny 98" Samsung-TV redo för Sverige

TIME: LG:s trådlösa OLED kan förändra våra liv

Avancerad nanoteknik som förbättrade TV-bilden får Nobelpris

Nu är den här

Från pytteliten till kolossal: TCL MQLED80

Snart i butik: Hisense 100" U7KQ

Kan en trådlös OLED-TV vara värd så här mycket pengar?

Mer sofistikerad konst till The Frame

Här är höstens nya TV-modeller från Philips

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen