Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

TCL C855: TCL:s nya LCD-TV får dubbelt så många dimningszoner

Uppföljaren till den populära C845 påstås ha avsevärt förbättrad kontrast och ljusstyrka.

Av / 2024-04-10 - 16:51
TCL C855: TCL:s nya LCD-TV får dubbelt så många dimningszoner

TCL är en välkänd tillverkare av LCD-TV-apparater och nu meddelar de att den nya premiumserien TCL C855 kommer inom kort. De nya 2024-modellerna kan fås i skärmstorlekar från 65 till 98 tum, med förväntad leverans från sommaren.

(Foto: TCL)

Föregångaren C845 var en av de bättre LCD-TV-apparater vi testade i premiumklassen förra året, men C855 har fått mer krut som ska göra bildkvaliteten ännu mer gnistrande.

Läs också Prisvärd MiniLED-TV TCL C845 levererar imponerande kontrastrik bildkvalitet till ett bra pris. Jösses vilken ljusstyrka!

TCL C855

TCL satsar stort på LCD-TV med MiniLED-bakbelysning och lokal dimning. Med stöd av den kinesiska paneltillverkaren CSOT har de gjort sig ett namn med sitt breda utbud av LCD-skärmar i olika storlekar och prisklasser. Genom att utrusta LCD-skärmarna med en avancerad bakbelysning och tillräckligt många dimningszoner är det möjligt att uppnå mycket bra kontrast och svartnivå i kombination med hög ljusstyrka.

2023 års modell C845 lyckades väl med detta, men enligt TCL kommer den kommande C855-serien att vara en betydande uppgradering på flera områden.

Bakbelysningen uppges ha blivit mer avancerad, med mer än dubbelt så många dimningszoner som föregångaren i respektive skärmstorlek. Dessutom har den maximala ljusstyrkan ökat från 2000 nit till hela 3500 nit.

Det är inte riktigt lika kraftfullt som flaggskeppsmodellen X955, men fortfarande en saftig ljusstyrka, som säkert kommer att märkas i ljuseffekterna i HDR-videomaterial – om TCL-skärmarna lever upp till sina löften.

TCL C855 har enligt uppgift mer än dubbelt så många dimningszoner som sin föregångare, C845 (Foto: TCL)

Pris och tillgänglighet

Exakta priser och lanseringsdatum för Norden är ännu inte bekräftade, men Ljud & Bild har bett TCL om mer information och kommer att uppdatera när vi vet mer. Men eftersom detta är en premiumserie kommer priserna förmodligen att vara betydligt mer överkomliga än till exempel den avancerade X955-serien – som vi har inne för test just nu.

Läs också Här är TCL 115X955 MAX Audun behövde hjälp med att packa upp den här TV-boxen...

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

3 reaktioner på ”TCL C855: TCL:s nya LCD-TV får dubbelt så många dimningszoner”

  1. Specifikationerna för denna C855 verkar bättre än relativt nyss visade C955? Märkligt!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Nu vet vi priserna på årets nya OLED-TV från LG

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen