Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Utökat samarbete mellan Samsung och Philips Hue

Mer integration mellan Hue Sync TV-appen, Samsung TV-apparater och Samsung SmartThings.

Av / 2024-03-28 - 08:00
Utökat samarbete mellan Samsung och Philips Hue

Länge var synkronisering mellan TV-bilden och Philips Hue smarta lampor synonymt med Ambilight på Philips TV-apparater. Men det är faktiskt två olika företag som äger varumärkena så på senare tid har de gått skilda vägar. I stället har Signify som står bakom Hue slagit sina påsar ihop med Samsung TV där man det senaste året kunnat installera Philips Hue Sync appen på sin TV. Nu fördjupas samarbetet.

Läs också Slut på Philips Ambilight+Hue? Nya Philips Ambilight TV-modeller kommer inte längre att ha direkt fjärrstyrning av Hue-glödlamporna, hävdas det.

I samband med att appen blir tillgänglig i fler länder inför man också möjligheten att prenumerera på appen för 3 euro i månaden. Det ska jämföras med att köpa appen där många användare kritiserade priset på 130 euro.

Foto: Signify

Appen kommer även att integreras med Samsungs smarta hem-system SmartThings. Därmed kommer man att kunna styra Sync-appen från sin mobil som vilken enhet som helst. Från mobilen kommer man kunna ändra inställningar och välja lägen, samt skapa automatiseringar.

Läs också Nu kan Samsung TV styra Philips Hue Ny app från Samsung och Signify erbjuder överraskande möjligheter - en slags "Ambilight" för Samsung TV?

Appen kommer även att få ett musikläge som kan höja stämningen på hemmafesten. Då kommer lamporna att följa musiken som spelas på Samsungskärmen i stället för att följa bilden.

Foto: Signify

Tillgänglighet och kompatibilitet

Philips Hue Sync-appen finns på Q60-serien och högre, modellår 2022 och senare.

Integreringen med SmartThings och månadsabonnemang kommer under våren.

Music Mode finns från början på 2024-modellerna och kommer senare i år till modellår 2022 och 2023.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen