Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2023: Ny Philips Hue Sync TV-app för Samsung TV

Ny app från Samsung och Signify erbjuder överraskande möjligheter - en slags "Ambilight" för Samsung TV?

Av / 2023-01-05 - 14:28
CES 2023: Ny Philips Hue Sync TV-app för Samsung TV

Den nya appen Philips Hue Sync gör det nu möjligt att styra Philips Hue-belysningsprodukter direkt via Samsung-teven. Appen kommer som ett resultat av ett nytt samarbete mellan Samsung och Signify, företaget bakom Philips Hue-belysning.

Philips Hue Sync-app för nyare Samsung-TV-apparater

Ambilight är ett välkänt varumärke som de flesta förknippar med Philips TV, och det kommer förmodligen att fortsätta att vara så i framtiden. Men nu kan det vara möjligt att uppnå en liknande effekt med en nyare Samsung TV.

Detta är en otrolig milstolpe i Philips Hues hemunderhållningsresa och vårt ständigt utvecklande partnerskap med Samsung. Vi är stolta över att kunna erbjuda mer uppslukande och personliga upplevelser med vår nya Philips Hue Sync TV-app och ser fram emot att ta med detta nya sätt att möjliggöra surroundbelysning till vardagsrum runt om i världen, säger Jasper Vervoort, chef för Philips Hue på Signify.

Philips säljer för närvarande en separat enhet, HDMI Sync Box som låter dig synkronisera färgerna från Hue-glödlampor, ljuslister och lampor med handlingen på din TV-skärm. Men detta har bara kunnat användas med externa videokällor som Blu-ray, Playstation och liknande.

Med integrerad appfunktionalitet i TV:n kan man också använda ljuseffekten med inbyggda appar som Netflix, Youtube, Disney+ och liknande. I princip bör systemet fungera med alla typer av innehåll på skärmen, inklusive filmer och spel i 4K, 8K och HDR-kvalitet.

Den nya Philips Hue Sync-appen för Samsung TV låter dig lysa upp väggen eller till och med hela rummet, med stämningsljus som ändras i takt med färgerna på TV-skärmen. (Foto: Signify)

Den nya Philips Hue Sync TV-appen erbjuder flera justeringsalternativ: användare kan ställa in hur dynamiskt och snabbt ljuset ändras med handlingen, justera ljusstyrkan på lamporna, välja video- eller spelläge etc. Man kan göra ytterligare justeringar med Philips Hue-appen och definiera vilka lampor som ska styras av TV: n, samt var de befinner sig i förhållande till TV-skärmen.

Vi är glada över att kunna införa Philips Hue Sync TV-appen på Samsung TV-apparater med Philips Hue”, säger James Pi, chef för Experience Planning Group, Visual Display Business på Samsung Electronics. “Denna innovativa app erbjuder våra användare ett nytt sätt att uppleva TV-innehåll genom att fördjupa sig i sin favoritfilm eller sitt favoritspel. Det tar underhållning genom våra TV-apparater till en helt ny nivå.

Pris och tillgänglighet: Endast för nya Samsung TV – och kostar pengar

Den nya appen heter Philips Hue Sync App och kommer att kunna laddas ner till nya Samsung-TV-apparater (modellnummer Q60B och högre) från och med idag, torsdagen den 5 januari. Appen kommer dock inte att vara gratis – den ska faktiskt kosta 130 euro eller drygt 1450 kronor. Men det är åtminstone billigare än en Sync Box.

 

Philips Hue får Matter efter nyår

Matter-standarden, som ska göra det lättare för Smarta Hem-produkter att arbeta tillsammans, har nu officiellt lanserats. Och Matter är på väg till nästan alla Philips Hue-produkter, säger tillverkaren.

Läs mer

Philips Hue Gradient Signe golvlampa

Färgexplosion från Philips Hue

Philips Hue Signe Gradient-golvlampan är den roligaste och mest mångsidiga Hue-produkten vi har testat hittills.

Läs hela testet

Philips Hue Festavia

Julbelysningen har blivit smart

Kom i julstämning med Philips Hue. Vi har testat den smartaste julgransslingan hittills.

Läs hela testet
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Loewes OLED-TV-apparater är nu "Made in Germany"

Enorm 3D-skärm från LG

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Nu vet vi priserna på årets nya OLED-TV från LG

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Rulla till toppen