TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2023: Ny Philips Hue Sync TV-app för Samsung TV

Ny app från Samsung och Signify erbjuder överraskande möjligheter - en slags "Ambilight" för Samsung TV?

forfatter
Publicerad 2023-01-05 - 14:28

Den nya appen Philips Hue Sync gör det nu möjligt att styra Philips Hue-belysningsprodukter direkt via Samsung-teven. Appen kommer som ett resultat av ett nytt samarbete mellan Samsung och Signify, företaget bakom Philips Hue-belysning.

Philips Hue Sync-app för nyare Samsung-TV-apparater

Ambilight är ett välkänt varumärke som de flesta förknippar med Philips TV, och det kommer förmodligen att fortsätta att vara så i framtiden. Men nu kan det vara möjligt att uppnå en liknande effekt med en nyare Samsung TV.

Detta är en otrolig milstolpe i Philips Hues hemunderhållningsresa och vårt ständigt utvecklande partnerskap med Samsung. Vi är stolta över att kunna erbjuda mer uppslukande och personliga upplevelser med vår nya Philips Hue Sync TV-app och ser fram emot att ta med detta nya sätt att möjliggöra surroundbelysning till vardagsrum runt om i världen, säger Jasper Vervoort, chef för Philips Hue på Signify.

Philips säljer för närvarande en separat enhet, HDMI Sync Box som låter dig synkronisera färgerna från Hue-glödlampor, ljuslister och lampor med handlingen på din TV-skärm. Men detta har bara kunnat användas med externa videokällor som Blu-ray, Playstation och liknande.

Med integrerad appfunktionalitet i TV:n kan man också använda ljuseffekten med inbyggda appar som Netflix, Youtube, Disney+ och liknande. I princip bör systemet fungera med alla typer av innehåll på skärmen, inklusive filmer och spel i 4K, 8K och HDR-kvalitet.

Den nya Philips Hue Sync-appen för Samsung TV låter dig lysa upp väggen eller till och med hela rummet, med stämningsljus som ändras i takt med färgerna på TV-skärmen. (Foto: Signify)

Den nya Philips Hue Sync TV-appen erbjuder flera justeringsalternativ: användare kan ställa in hur dynamiskt och snabbt ljuset ändras med handlingen, justera ljusstyrkan på lamporna, välja video- eller spelläge etc. Man kan göra ytterligare justeringar med Philips Hue-appen och definiera vilka lampor som ska styras av TV: n, samt var de befinner sig i förhållande till TV-skärmen.

Vi är glada över att kunna införa Philips Hue Sync TV-appen på Samsung TV-apparater med Philips Hue”, säger James Pi, chef för Experience Planning Group, Visual Display Business på Samsung Electronics. ”Denna innovativa app erbjuder våra användare ett nytt sätt att uppleva TV-innehåll genom att fördjupa sig i sin favoritfilm eller sitt favoritspel. Det tar underhållning genom våra TV-apparater till en helt ny nivå.

Pris och tillgänglighet: Endast för nya Samsung TV – och kostar pengar

Den nya appen heter Philips Hue Sync App och kommer att kunna laddas ner till nya Samsung-TV-apparater (modellnummer Q60B och högre) från och med idag, torsdagen den 5 januari. Appen kommer dock inte att vara gratis – den ska faktiskt kosta 130 euro eller drygt 1450 kronor. Men det är åtminstone billigare än en Sync Box.

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.

Philips Hue får Matter efter nyår

Philips Hue kommer snart att kunna prata med alla smarta hemprodukter

Matter-standarden, som ska göra det lättare för Smarta Hem-produkter att arbeta tillsammans, har nu officiellt lanserats. Och Matter är på väg till nästan alla Philips Hue-produkter, säger tillverkaren.

Philips Hue Gradient Signe golvlampa

Ett randigt ljussvärd till vardagsrummet

Philips Hue Signe Gradient-golvlampan är den roligaste och mest mångsidiga Hue-produkten vi har testat hittills.

Philips Hue Festavia

Nu är det smart jul!

Kom i julstämning med Philips Hue. Vi har testat den smartaste julgransslingan hittills.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

lbpluss
Nya ljudformat i LG TV från 2023 LG lanserar stöd för DTS-surroundljud i sina kommande TV-modeller för 2023
lbpluss
IFA 2022: LG lanserar flexibel OLED-skärm LG: s nya OLED-skärm är skräddarsydd för gaming och kan växla mellan böjd och platt med en knapptryckning. Men priset är saftigt!
lbpluss
Nu kan du titta på TikTok på Samsung TV Nu är TikTok-appen tillgänglig på svenska Samsung-skärmar.
Bild av studiokvalitet Panasonic LZ1500E ger imponerande hög kontrast och färgexakta bilder, och är något av det närmaste vi kan komma en studiomonitor för hemmabruk. En TV för den riktigt kräsna!
lbpluss
Samsung Relumino Ett nytt bildläge för Samsung TV-apparater ska göra bilden lättare att tyda för personer med nedsatt syn.
Följ Ljud & Bild