TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhet

Philips Hue får Matter efter nyår

Matter-standarden, som ska göra det lättare för Smarta Hem-produkter att arbeta tillsammans, har nu officiellt lanserats. Och Matter är på väg till nästan alla Philips Hue-produkter, säger tillverkaren.

forfatter
Publicerad 2022-11-04 - 17:23

Connectivity Standards Alliance (CSA) har arbetat med den nya Matter-standarden sedan 2019, och Matter har stöd från praktiskt taget alla tillverkare av smarta hem-enheter – inklusive Amazon, Apple, Google, IKEA och Samsung.

Läs också Matter gör äntligen det smarta hemmet smart En ny standard för smarta enheter lovar att det ska bli lättare att få alla hemmets prylar att samarbeta. Och det verkar som om alla tillverkare är med.
Matter logo

Arbetet med att slutföra standarden och certifiera produkter har pågått i många månader, men nu är det officiellt, Matter är en realitet och kommer att rullas ut och/eller aktiveras på ett brett utbud av smarta enheter under de kommande veckorna och månaderna.

Däribland Philips Hue Bridge, det smarta navet som styr de många olika smarta Philips Hue lamporna från Signify. Det skriver tillverkaren i ett pressmeddelande.

Matter är på väg till nästan alla Philips Hue-produkter. (Foto: Signify)

En programuppdatering lanseras under första kvartalet 2023 kommer att aktivera Matter i alla Philips Hue-produkter – med undantag för Philips Hue Play HDMI-sync box, som ännu inte stöder den nya standarden. Hue-produkterna kan därefter mycket lättare anslutas till och fungera tillsammans med andra tillverkares Smarta Hem-produkter som också stöder Matter.

Läs också Ljus för alla dina behov Det finns knappt något användningsområde som Philips Hue inte har utvecklat en ljuskälla för. Produkterna är lite dyrare, men i slutändan vinner de på sin höga kvalitet.
Hue E27 1600 Miljoe

Tanken bakom Matter är att alla befintliga Smarta Hem-protokoll och plattformar kommer att stödjas. Och detta gäller oavsett om enheterna kommunicerar via Wi-Fi, Ethernet, Bluetooth eller Thread, eller om kontrollen görs via Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Home eller Samsung SmartThings.

Annons
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

Väldresserad Hur klarar sig en robotdammsugare mitt ibland flyttlådor och packmaterial? Äter den upp allt i sin väg eller klarar den att hålla rent ändå?
Ta kontrollen med Energy IQ Även om termometern inte visar fullt så låga siffror som det brukar vara i november dröjer det troligtvis inte länge innan vintern är över oss. Och med vinter och kyla kommer höga elkostnader.
Philips Hue på julgranen Signify har precis lanserat Philips Hue Festavia, en smart ljusslinga för granen.
Smart element sparar pengar Den kalla årstiden betyder högre elförbrukning, men med app-styrning kan du ta kontroll över elräkningen.
Philips Hue kommer snart att kunna prata med alla smarta hemprodukter Matter-standarden, som ska göra det lättare för Smarta Hem-produkter att arbeta tillsammans, har nu officiellt lanserats. Och Matter är på väg till nästan alla Philips Hue-produkter, säger tillverkaren.
Liten och lättplacerad Att lösa ett bra inomhusklimat behöver varken vara så svårt eller dyrt.
Följ Ljud & Bild