TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

TEST Philips Hue Gradient Signe golvlampa

Färgexplosion från Philips Hue

Philips Hue Signe Gradient-golvlampan är den roligaste och mest mångsidiga Hue-produkten vi har testat hittills.

forfatter
Publicerad 2021-11-25 - 08:33
Karakter
Philips Hue Gradient Signe golvlampa
L&B tycker
Kan lysa med tre olika färger samtidigt. Rent allmänt extremt mångsidig och har en stark ljusstyrka.
Lampans design faller inte alla i smaken. LED-ljuskällan kan inte bytas ut.
Specifikationer

 

 • Typ: Belysning, 24-volts LED
 • Ljus: 2000-6500 K Hue White Color Ambience
 • Ljusstyrka: 2 550 lumen vid 4000 K
 • Trådlöst: ZigBee Light Link, Bluetooth
 • Fungerar med: Philips Hue Bridge, Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant
 • Mått/vikt: 145,8 x 11,1 x 11,1 cm/2,3 kg
 • Övrigt: 25 000 timmars brinntid, IP20-klassad
 • Webb: philips-hue.com/sv-se

Philips Hue är standarden för smart belysning i hemmet. Oavsett om det är LED-glödlampor till lamporna i vardagsrummet, böjliga LED-lister till tonårsrummet eller spottar till terrassen och trädgården, så har Philips Hue allt du behöver med i ett oerhört stort sortiment.

Hit hör även den så kallade Gradient-serien där produkterna har det gemensamt att de kan lysa med flera färger samtidigt. Det gäller även helt nya Philips Hue Gradient Signe-golvlampan, som är föremål för detta test.

Golvlampan Philips Hue Gradient Signe finns även i en mindre version som bordslampa. (Foto: Signify)

Kan användas på två sätt

Golvlampan består av en cylinderformad bas och ett tunt LED-rör, som sticker ut nästan en och en halv meter upp i luften. LED-röret är integrerat i lampan och kan inte bytas ut. Däremot lovar Signify – företaget som tillverkar de smarta belysningsprodukterna under namnet Philips Hue – att lampans ljuskälla har en livslängd på 25 000 timmar, vilket motsvarar 1 041 dagar, eller nästan tre år. Om den lyser oavbrutet.

 

Golvlampan Philips Hue Gradient Signe
Golvlampan består av en rund bas och ett tunt LED-rör som pekar nästan en och en halv meter upp i luften. LED-röret är integrerat i lampan och kan inte bytas ut. (Foto: Signify)

Lampans lysrör är täckt på ena sidan, vilket gör det möjligt att använda lampan på två sätt. Antingen ställs den intill väggen med ljuskällan mot väggen och bort från rummet, så att den färgstrålande belysningen träffar väggen och lyser upp rummet indirekt. Eller så vänds lampan så att ljuskällan pekar ut i rummet, vilket verkligen lyser upp det eftersom Philips Hue Signe Gradient-golvlampan kan lysa upp med upp till 2 550 lumen.

Antingen kan lampan placeras längs väggen med ljuskällan mot väggen och bort från rummet, så att den färgglada belysningen träffar väggen och lyser upp rummet indirekt. (Foto: Peter Gotschalk)

Hue Gradient Signe: Tre färger

Oavsett placering gör Gradient-funktionen att det tunna LED-röret mest påminner om ett randigt ljussvärd. Lampan kan som sagt lysa i flera olika färger samtidigt – tre, närmare bestämt – och färgschemat och själva färgkombinationen kan ställas in manuellt i Philips Hue-appen på mobilen. Det gör man genom att välja tre punkter på färgskalan, där man även kan se placeringen av andra Hue-ljuskällor. På så sätt kan man anpassa Gradient-lampans färgkombination precis hur man vill. Även i förhållande till andra lampor i rummet.

Eller så vänder man lampan utåt, så att ljuskällan pekar direkt ut i rummet vilket verkligen lyser upp eftersom Gradient Signe kan lysa med upp till 2 550 lumen. (Foto: Peter Gotschalk)

Fullständig integration

Självklart kan även golvlampan ingå i Hue-ekosystemet på samma sätt som alla andra Hue-produkter – och alltså till exempel vara en del av scener och automatiseringar.

Dessutom kan golvlampan användas med både Hue Sync Box och med den nya Spotify-synkroniseringsfunktionen i Philips Hue-appen. Det senare demonstreras i videon nedan.

Detta kräver att hela ekosystemet är integrerat via en Philips Hue Bridge, men golvlampan kan även stå ensam. Då kan den styras direkt från mobilen via Bluetooth.

Röststyrning via Siri, Google Assistant och Amazon Alexa går givetvis också. Det kräver bara att lampan är ansluten via Hue Sync Box.

Färgschemat och kombinationen av färger kan ställas in manuellt i Philips Hue-appen i mobilen. Det görs genom att välja tre punkter på färgskalan, där man även ser inställningarna för andra Hue-ljuskällor. (Foto: Peter Gotschalk)

Slutsats

Philips Hue Gradient Signe-golvlampan är den coolaste Hue-produkten vi har testat hittills. När den bara står för sig själv utan att vara tänd är den inte världens vackraste syn, och det kan kanske reta någon att lampan så att säga har ett bäst före-datum, eftersom LED-röret inte kan bytas ut, men annars finns det väldigt lite dåligt att säga om den nya Hue-lampan.

Alla de många alternativen för att kombinera färger gör att golvlampan gör rummet levande. Den lyser upp, skapar stämning och kan integreras med både TV:n och Spotify, plus att den, precis som alla Philips Hue-produkter, kan röststyras och är helt integrerad i alla vanliga Smart Home-ekosystem. Vi ger den med glädje en särskild rekommendation.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nya robotdammsugare i mellanklassen iRobot utökar sitt sortiment med två nya robotdammsugare i mellanklassen
Få in soluppgången i sovrummet Philips Hues sommarnyheter erbjuder morgonsol i sovrummet och ljusa nätter på terrassen.
Halvdum smart-odling ger dig gröna fingrar Click & Grow Smart Garden 9 Pro säljer sig som fullproppad med smart teknik, men i verkligheten är den nästa lika dum som en vanlig balkonglåda.
Kanske den bästa robotdammsugaren Svindyra Roborock S7 MaxV Ultra är den smartaste robotdammsugaren hittills.
Städa med hjälp av laser Jag har sagt det förr, och jag säger det igen – det finns roligare saker än att städa. Men som tur väl är så finns det människor som faktiskt gör sitt yttersta för att göra det hela både enklare och skojigare.
Framtiden är ljus och smart Intelligenta ljuskällor är en av de viktigaste delarna i ett smart hem. Vi har testat smarta lampor från sex olika tillverkare.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend