TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Massor av nya funktioner med Philips Hue

Nya lampor och glödlampor samt integration med Spotify är några av dagens nyheter från Philips Hue.

forfatter
Publicerad 2021-09-01 - 09:30

Höstens stora elektronikmässa, IFA i Berlin, har ställts in på grund av Covid-19, men Signify, företaget bakom Philips Hue, höll i går ett så kallat Digital Media Event för pressen med titeln ”IFA 2021 Edition”.

Och även om vi alltså var tvungna att nöja oss med en digital presentation av alla nyheter, så innehöll gårdagens evenemang det största antalet nya lampor och glödlampor som vi har sett från smart-ljus-tillverkaren på länge.

Philips Hue + Spotify ambiance
Oavsett om du slappar i soffan, har vänner på besök eller festar med en passande spellista så får du en ny upplevelse av din favoritmusik och den perfekta stämningen med integrationen av Spotify och Philips Hue, lovar tillverkaren Signify. (Foto: Signify)

Philips Hue + Spotify = Sant

Men innan vi kommer till de konkreta produktnyheterna ska vi gå igenom den nya integrationen av Philips Hue och Spotify, som var presentationens klart mest intressanta och överraskande nyhet!

Den nya Philips Hue + Spotify-integrationen blandar helt enkelt ljus och musik.

När man har länkat sitt Philips Hue- och Spotify-konto hämtar Philips Hue-appen metadata ur varje låt som spelas via Spotify, oavsett enhet. Sedan skapas ett avancerat ljusmanus så att Philips Hue-ljuset inte bara reagerar på låtens tempo, utan också på musikstilen och stämningen.

Läs också Nu blir det enklare att styra Philips Hue Signify har lanserat den fjärde generationen av appen som styr den smarta Philips Hue-belysningen.

På Philips Hue-appens nya flik ”Synkronisera” kan man justera lampornas ljusstyrka, intensitet och färgpalett precis som man vill.

Philips Hue + Spotify-integrationen lanseras globalt 1 september 2021 som ”early access” för användare av version 4 av Philips Hue-appen. Från oktober 2021 är funktionen en permanent del av Philips Hue.

Philips Hue-glödlampor med E27-sockel finns nu också i White Ambiance, som gör att man kan växla mellan varmt och kallt ljus vitt ljus. (Foto: Signify)

Lampor

En av de många produktnyheterna är att alla Philips Hue-glödlampor med E27-sockel numera finns i White Ambiance, vilket gör det möjligt att växla mellan varmt och kallt vitt ljus. Dessa smarta LED-lampor, som ser ut som gammaldags glödlampor, kan lysa med blåtonat/kallt ljus när man behöver koncentrera sig, men också dämpas till gyllene toner.

Dessutom finns de ikoniska Philips Hue-glödlamporna i varianterna White, White Ambiance och White and Color Ambiance numera också med 1100 och 1600 lumen (motsvarande en 75-watts och en 100-watts glödlampa).

En helt ny lampa är takpanelen Philips Hue Surimu, som ligger i linje med taket och finns i både rektangulär och fyrkantig form. Till skillnad från de befintliga Philips Hue Aurelle-panelerna kan de nya Surimu-panelerna tändas i alla färger.

Taklampan Philips Hue Enrave finns i svart eller vitt och kan ge ett varmt till kallt vitt ljus. (Foto: Signify)

Taklampan Philips Hue Enrave finns i svart eller vitt och kan ge ett varmt till kallt vitt ljus i vardagsrummet, sovrummet eller köket. Enrave finns också som en hängande lampa som lyser starkt nedåt vid ett matbord eller en köksö.

Längre fram i år kommer taklampan Philips Hue Infuse som ger vitt och färgat ljus med mjukt indirekt ljus mot taket.

Nya är också inbyggnadsspottarna Philips Hue Xamento, som har en minimalistisk design i krom och kan lysa i alla möjliga färger. Taklampan Philips Hue Devere kan lysa i varma och kalla vita nyanser.

Sortimentet av badrumslampor från Philips Hue utökas ytterligare senare i år med taklampan Philips Hue Xamento, som också ger vitt och färgat ljus. (Foto: Signify)

Sortimentet av badrumslampor från Philips Hue kommer att utökas ytterligare senare i år med taklampan Philips Hue Xamento, som också ger vitt och färgat ljus.

De många nya produkterna kommer till butikerna under september och oktober i år.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Robotgräsklippare firar Curiositys födelsedag Curiosity Rover har idag varit på Mars i 10 år. Det firas av 100 000 robotgräsklippare.
3D-printade lampor från Signify Belysningstillverkaren Signify presenterar, under namnet Philips MyCreation, en kollektion 3D-printade lampor i återvunnet och återvinningsbart material.
Smart övervakning och webbkameror Toucan Solutions lanseras i Norden med smarta hemprodukter.
Nya robotdammsugare i mellanklassen iRobot utökar sitt sortiment med två nya robotdammsugare i mellanklassen
Få in soluppgången i sovrummet Philips Hues sommarnyheter erbjuder morgonsol i sovrummet och ljusa nätter på terrassen.
Halvdum smart-odling ger dig gröna fingrar Click & Grow Smart Garden 9 Pro säljer sig som fullproppad med smart teknik, men i verkligheten är den nästa lika dum som en vanlig balkonglåda.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend