Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ny Philips Hue-app

Signify har lanserat den fjärde generationen av appen som styr den smarta Philips Hue-belysningen.

Av / 2021-06-04 - 07:50
Ny Philips Hue-app

Enligt Signify ska den nya appen ge en mer intuitiv användarupplevelse av de smarta Hue-lamporna. På Hem-fliken visas alla ljuskällor och scener samtidigt i ett rutnät, vilket gör det möjligt att snabbt styra ljuskällorna och ställa in scener utan att behöva navigera mellan olika flikar.

På Hem-fliken finns också ett galleri med förhandsvisning av olika Hue-scener som är speciellt utformade av Philips Hue-belysningsexperter.

(Foto: Signify)

En annan nyhet på samma flik är möjligheten att snabbt växla mellan flera Hue-bryggor. Om man har flera hem i samma app eller separata Hue-bryggor för olika delar av hemmet kan man styra ljuset snabbare än tidigare, lovar Signify.

Philips Hue-app med utökade automatiseringar

I den nya appen gör man inte längre rutiner, utan automatiseringar. Den förra Rutin-fliken är utbytt mot Automationer, som innehåller avancerade alternativ för att skräddarsy systemet och göra den smarta belysningen mer personlig.

Philips Hue app
(Foto: Signify)

En ny funktion är ”Geo-fencing” för flera användare. När man använder en ”Coming Home”- eller ”Leaving Home”-automation kontrollerar Hue-appen att ingen annan användare är kvar hemma innan automatiseringen aktiveras. Allt för att undvika att resterande familjemedlemmar lämnas i mörker när personen som styr appen går hemifrån.

Tillgänglighet

Den nya Philips Hue-appen kan laddas ner från App Store och Google Play Store. De som redan använder Philips Hue får en automatisk uppdatering av appen under kommande vecka.

När den nya appen öppnas för första gången blir användaren guidad runt bland funktionerna och får se hur belysning, scener och rutiner överförs till den nya appen.

philips-hue.com

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Batteridriven traktor från Ryobi

Uppkopplat utbud från Samsung

Miele presenterar fler funktioner i sin app

Se hur du städar

Säkerhetslösning från Yale

Nya robotar från Ecovacs tar hand om fönster och trädgård

Matberedare med ikoner istället för vred

Dreame lanserar sin första robotgräsklippare i Sverige

Smartlåset som är inbyggt i dörren

iRobot vidareutvecklar sin mest sålda robotdammsugare

Espresso med en enda svepning

Samsungs nya AI-vitvaror

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen