Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Ny Philips Hue-app

Signify har lanserat den fjärde generationen av appen som styr den smarta Philips Hue-belysningen.

Enligt Signify ska den nya appen ge en mer intuitiv användarupplevelse av de smarta Hue-lamporna. På Hem-fliken visas alla ljuskällor och scener samtidigt i ett rutnät, vilket gör det möjligt att snabbt styra ljuskällorna och ställa in scener utan att behöva navigera mellan olika flikar.

På Hem-fliken finns också ett galleri med förhandsvisning av olika Hue-scener som är speciellt utformade av Philips Hue-belysningsexperter.

(Foto: Signify)

En annan nyhet på samma flik är möjligheten att snabbt växla mellan flera Hue-bryggor. Om man har flera hem i samma app eller separata Hue-bryggor för olika delar av hemmet kan man styra ljuset snabbare än tidigare, lovar Signify.

Philips Hue-app med utökade automatiseringar

I den nya appen gör man inte längre rutiner, utan automatiseringar. Den förra Rutin-fliken är utbytt mot Automationer, som innehåller avancerade alternativ för att skräddarsy systemet och göra den smarta belysningen mer personlig.

Annons
Philips Hue app

(Foto: Signify)

En ny funktion är ”Geo-fencing” för flera användare. När man använder en ”Coming Home”- eller ”Leaving Home”-automation kontrollerar Hue-appen att ingen annan användare är kvar hemma innan automatiseringen aktiveras. Allt för att undvika att resterande familjemedlemmar lämnas i mörker när personen som styr appen går hemifrån.

Tillgänglighet

Den nya Philips Hue-appen kan laddas ner från App Store och Google Play Store. De som redan använder Philips Hue får en automatisk uppdatering av appen under kommande vecka.

När den nya appen öppnas för första gången blir användaren guidad runt bland funktionerna och får se hur belysning, scener och rutiner överförs till den nya appen.

philips-hue.com

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.