Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Huawei lanserar Watch Fit 3

Huaweis nya smartklocka kombinerar stil och design med träning och hälsa.

Av / 2024-05-08 - 08:11
Huawei lanserar Watch Fit 3

Huaweis smarta klockor är oerhört populära på våra breddgrader, och vid ett event i Dubai har det kinesiska företaget precis lanserat en ny modell i den så kallade Fit-serien av klockor för sport och träning, nämligen Huawei Watch Fit 3.

Klockan ska vara både lätt och bekväm, lovar Huawei. Watch Fit 3 väger således blott 26 gram och mäter 9,9 mm på sin tjockaste punkt, vilket gör klockan till den lättaste och tunnaste smartklockan från tillverkaren hittills.

Skärmen är av typen 2,5D AMOLED och mäter 1,82″, medan den maximala ljusstyrkan är 1 500 nits.

Läs också Huawei Watch GT 4 är smartklockan som smälter in Med sin traditionella design är Huawei Watch GT 4 något för den som inte vill se nördig ut.

Jämfört med tidigare modeller har Huawei Watch Fit 3 förbättrade fitnessfunktioner med fokus på användarnas dagliga vanor, inklusive rörelse, kost och balans, lovar Huawei.

Huawei Watch Fit 3
Huawei Watch Fit 3 lanseras från scenen i Dubai. (Foto: Huawei)

Smartklockan erbjuder till exempel en uppdaterad Stay Fit-app som fungerar som en personlig kost-coach direkt från din handled. Med funktionen “Smart Suggestions” motiverar klockan till träning genom att föreslå aktiviteter baserade på användarens vanor och väderförhållanden, om de dagliga målen inte har uppnåtts.

Huawei Watch Fit 3
Huawei lovar att Watch Fit 3 bara kräver tio minuters laddning för att ha tillräckligt med ström för en hel dag. (Foto: Huawei)

Dessutom ingår nya fitnessfokuserade funktioner som ljud- och animationsguider och över 660 träningsklasser med program från bland annat Pamela Reif. Klockan stöder mer än 100 träningstyper, som inkluderar sporter som padel och fotboll.

Inom hälsoområdet erbjuder klockan sömnregistrering och en ny Sleep Breathing Awareness-funktion för att säkerställa vilsam sömn, garanterar den kinesiska tillverkaren.

Läs också Svårslagen Ett aktivitetsarmband med stor och tydlig skärm, bra batteritid som dessutom inte gräver ett alltför stort hål i plånboken. Är det för bra för att vara sant?

Pris och tillgänglighet

Huawei Watch Fit 3 finns att köpa från och med 27 maj i färgerna Black, Pink och Moon White till ett rekommenderat pris av 1 799 SEK. I färgen Grey Nylon kostar klockan 1 949 SEK.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Träningsnytt för kvinnor

Vi tränade mer förra året

Cykelträna inomhus med Garmin

Nytt hälsolabb i Europa

Fitbit blir smartare

Tuff klocka för tuffa grabbar

Hybridklocka från Withings

Vidareutvecklade benledningslurar

Uppdatering för Garmin-klockor

Garmins nya smartklockor

Suunto Vertical laddas av solljus

Löpare får Amoled-teknik

Rulla till toppen