Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Fitbit-appen får en AI-coach som hjälper dig

Appen tar hjälp av AI för att analysera din träning och ge dig insikt i hur det går för dig

Skrivet av / 2023-10-13 - 11:55
Fitbit-appen får en AI-coach som hjälper dig

På det stora Made by Google-eventet i början av månaden står det klart att Google försöker klämma in AI-funktioner i alla sina produkter. Det inkluderar Fitbit, som Google köpte för snart tre år sedan. Vi kommer få se nya funktioner undan för undan, medan den stora förändringen ligger lite längre fram.

We see so many possibilities to use AI to bring you personalized coaching, dynamic workout recommendations, and even more context and insight, sa James Park, VD för Fitbit.

På scenen visades ett scenario upp där han undrade varför hans senaste löprunda kändes jobbigare än vanligt. AI-coachen visade att han var långsammare än vanligt, men att det också var en större höjdskillnad än normal. Det gjorde att han tillbringade mer tid än vanligt med maximal puls. Men coachen påpekade också att han hade sovit sämre än vanligt, vilket också kunde påverkar resultatet. För att illustrera analysen genererade den ett diagram som visade vad den menade.

Foto: Google

Det här hade känts som science fiction för bara några år sedan, men visar vad den nya AI-tekniken kan användas till. Vi har inte alla den kunskap som behövs för att analysera all data som tränings-apparna kastar på oss, så vi kan behöva hjälp.

Fitbit berättade att dessa funktioner kommer att introduceras i början av nästa år till betrodda testare, och med prioritet för ägare av Pixel-mobiler.

Läs också:

Fitbit Inspire 3

Vill ha ut mer av sina användare

Detta är testets näst dyraste aktivitetsarmband och märket har funnits i branschen sedan 2007. Fitbit är inga rookies med andra ord. Frågan är om många års erfarenhet räcker i sammanhanget.

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fitbit blir smartare

Tuff klocka för tuffa grabbar

Hybridklocka från Withings

Vidareutvecklade benledningslurar

Uppdatering för Garmin-klockor

Garmins nya smartklockor

Suunto Vertical laddas av solljus

Löpare får Amoled-teknik

Nytt år - ny träningsklocka!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen