Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Amoled-skärmarna hittar till Garmins Forerunner-serie

Träningsklockorna Forerunner 265 och Forerunner 965, de senaste modellerna i Forerunner-serien, är framtagna av löpare, för löpare. Och nu verkar det som om löparna är sugna på Amoled-teknik.

Av / 2023-03-05 - 09:00
Amoled-skärmarna hittar till Garmins Forerunner-serie

Enligt Garmin är dessa båda klockor särskilt designade för att hjälpa atleter att bli bättre på att planera, förbereda, prestera och vara uppkopplade.

Båda klockorna är tillverkade i lättviktsmaterial, sägs vara ljusstarka och passa för alla distanser. Amoled-skärmen på Forerunner 265 och Forerunner 965 kan du ha ständigt påslagen om du så önskar och den ska vara enkel att läsa av oavsett väderförhållanden. Touchskärmen kompletteras med Garmins traditionella design som innefattar fem knappar.

 “Forerunner-serien har under 20 år hjälpt atleter på alla nivåer att nå sina mål och vi är glada över att kunna fortsätta leverera revolutionerande fördelar genom våra senaste smartwatches för löpning med GPS, och dessutom tillföra ljusstarka AMOLED-displayer” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin. “Med Garmins premium träningsdata, insikter kring återhämtning, imponerande batteritid och ännu mer kan atleter springa – och återhämta sig – samtidigt som de vet att de har verktygen för att kunna prestera på sin absoluta toppnivå.”

Forerunner 265 – för dig som vill bli bättre

För att hjälpa atleter att bli bättre och snabbare har Forerunner 265 en mängd verktyg som mäter prestation såsom VO2 Max, prestationsförhållande, träningseffekt med mera. Tränar du inför ett lopp kan använda dig av adaptiva träningsplaner. Välj om du vill lägga till ditt lopp i kalendern i Garmin Connect och ta del av dagliga föreslagna träningspass eller använd dig av expertplanering från Garmins coacher via Garmin Coach.

Garmin
Forerunner 265 finns i två olika storlekar och varianter. (Foto: Garmin)

Forerunner 265 hittar du i två olika storlekar: Forerunner 265S (42 mm) som har en batteritid på upp till 24 timmar i GPS-läge och upp till 15 dagar i smartwatchläge. Och Forerunner 265 (46 mm) som har en batteritid på upp till 20 timmar i GPS-läge och upp till 13 dagar i smartwatchläge.

Forerunner 965 – För dig som vill bli bäst

Forerunner 965 bygger vidare på 265 med fler prestationsdata, inbyggda kartor och möjligheten att lagra ännu fler låtar direkt i klockan.

För att fortsätta att klara att träna på toppnivå kan du använda den nya funktionen Belastningsförhållande som mäter ditt belastningsförhållande på kortare och medellång sikt – så att du inte ökar upp din träningsmängd för snabbt. På så vis kan du hålla dig skadefri och undvika bakslag.

Garmin
Forerunner 965 med Garmins största amoled-display på 1.4”. 47 mm boett i titan. (Foto: Garmin)

Insikter från funktionen Uthållighet i realtid (Real time Stamina) hjälper dig att förhindra att ta helt slut utan i stället hantera dina ansträngningsnivåer medan ClimbPro hjälper dig att i realtid se information om nuvarande och kommande stigningar, distans och höjdstigningar. Dessutom kommer inbyggda kartor i fullfärg hjälpa dig att hålla dig på rätt spår och klara hela distansen oavsett om du springer eller cyklar på vägar eller i tät skog.

Forerunner 965 stoltserar med Garmins största amoled-display på 1.4”. Den har en boett i titan och är 47 mm. Batteritid uppges vara upp till 31 timmar i GPS-läge och upp till 23 dagar i smartwatchläge.

Pris och tillgänglighet

Forerunner 265 finns tillgänglig nu till ett rekommenderat cirkapris på 5 849 kronor.

Forerunner 965 kommer att finnas tillgänglig i slutet av mars till ett rekommenderat cirkapris på 7 599 kronor.

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

1 reaktion på ”Amoled-skärmarna hittar till Garmins Forerunner-serie”

  1. Finfina Forerunner-klockor, fast de kostar ju en del, speciellt nu när de är nya. För den som gillar amoled, pekskärm, fler funktioner mm kan det nog vara värt det, annars kan man hålla i sina något äldre Garmin-klockor lite till, även Fenix. Ska även bli intressant att se hur solcellerna utvecklas till att ge ännu längre räckvidd.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Avancerade hälso- och träningsfunktioner från Huawei

Träningsnytt för kvinnor

Vi tränade mer förra året

Cykelträna inomhus med Garmin

Nytt hälsolabb i Europa

Fitbit blir smartare

Tuff klocka för tuffa grabbar

Hybridklocka från Withings

Vidareutvecklade benledningslurar

Uppdatering för Garmin-klockor

Garmins nya smartklockor

Suunto Vertical laddas av solljus

Rulla till toppen