Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Shokz-proppar för träning och simning

Shokz OpenFit Air och OpenSwim Pro låter dig njuta av musik både på löprundan och i bassängen.

Av / 2024-06-08 - 14:33
Shokz-proppar för träning och simning

Det unika med Shokz proppar är att de använder bone conduction-teknik, vilket innebär att ljudets vibrationer leds via kindbenet till innerörat. På så sätt slipper man ha hörselgången blockerad, vilket många tycker är obehagligt.

Foto: Shokz

Den första modellen är Shokz OpenFit Air som är bra för löprundor då konstruktionen gör att man kan höra omgivningen och slippa oroa sig över trafik. IP54-klassning gör att de klarar av en regnskur. Tack vare OpenBass Air-tekniken ska de få en förbättrad basåtergivning, något som annars är ett problem med öronsnäckor. De har en droppformad design som ska göra att de sitter bekvämt runt örat, och de väger bara 9 gram. Propparna har 4 mikrofoner med beamforming som är riktade mot munnen för att fånga upp rösten bättre. De har även touchknappar för att kunna besvara samtal. Batteritiden anges till 6 timmar, med en sammanlagd speltid på 28 timmar om man laddar dem i fodralet. 10 min snabbladdning ger ytterligare 2 timmars lyssning. De har en matt silikonyta och kan fås i rosa, vit och svart.

Foto: Shokz

Nöjer man sig inte med regnsäkra proppar kan man välja Shokz OpenSwim Pro, som precis som namnet antyder är fullständigt vattentäta ner till 2 meters djup. Den förra modellen laddade man med MP3-musik, då det ju är knepigt att ha med sig mobilen i vattnet. Med denna modell får man även Bluetooth så att man kan använda dem som vanligt när man är på land.

Simmare älskar OpenSwim, men många har efterfrågat en funktion som gör det möjligt att använda Bluetooth när man inte är i vattnet. Därför är vi otroligt stolta över att kunna lägga till Shokz igenkännbara open-ear-ljud i vår mest mångsidiga hörlur hittills”, säger Vincent Xiong, VD på Shokz

Passformen gör att man kan använda dem med badmössa, cykelhjälm och glasögon. Med två mikrofoner kan de även användas för samtal. Batteriet ska räcka till 9 timmars lyssning och de kan snabbladdas om det kniper.

Pris och tillgänglighet

Shokz OpenFit Air finns att köpa nu för 1 499 kronor

Shokz OpenSwim Pro är också tillgängliga nu och kostar 2 499 kronor

Läs också:

Shokz OpenFit

Annorlunda och bra

Shokz presenterar ny hörlur med ”direct pitch air conduction-teknik”. Prislappen är lite i mastigaste laget men är det bra så kan det ju vara värt det.

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nya sportproppar från Shokz

Avancerade hälso- och träningsfunktioner från Huawei

Träningsnytt för kvinnor

Vi tränade mer förra året

Cykelträna inomhus med Garmin

Nytt hälsolabb i Europa

Fitbit blir smartare

Tuff klocka för tuffa grabbar

Hybridklocka från Withings

Vidareutvecklade benledningslurar

Uppdatering för Garmin-klockor

Garmins nya smartklockor

Rulla till toppen