Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ny generation ScanWatch – med fokus på hälsan

Nu introducerar Withings två nya versioner av hybridklockan ScanWatch

Av / 2023-08-31 - 18:01
Ny generation ScanWatch – med fokus på hälsan

Nyheterna heter ScanWatch2 samt ScanWatch Light och precis som med föregångaren ScanWatch kan nytillskotten upptäcka förmaksflimmer samt mäta SpO2-nivåer. Det som däremot är nytt är bland annat att klockan nu även mäter kroppstemperatur, hjärtfrekvensvariation och andningsfrekvens.

Nytt är även möjligheten att lägga till menstruationscykler direkt via klockan eller i appen på ett förbättrat sätt. En uppdatering som även kommer finnas tillgänglig för tidigare modeller.

ScanWatch Light. (Foto: Withings)

Kvinnor kan alltså logga olika stadier i menstruationscykeln samt registrera sinnesstämningar och känslor. Det kan ge en uppfattning om var man befinner sig i menstruationscykeln och är tänkt att hjälpa kvinnor att skapa personliga rutiner som passar individuella behov och bidra till att optimera sömn, aktivitet och näring hela månaden.

Båda klockorna har OLED-display i gråskala och är tillgängliga med valfria färgade armband.

ScanWatch2

I ScanWatch2, som Withings presenterar som flaggskeppet bland sina hybridklockor, har man lagt till fler sensorer kombinerat med mjukvara optimerad för att underlätta kontinuerlig mätning av hälsa och exakta bedömningar av nya hälsomätvärden. Här finns automatisk igenkänning av över 40 olika typer av fysisk aktivitet och tack vare 30 dagars batteritid kan du bära klockan dag som natt utan att behöva tänka på att ladda i tid och otid.

ScanWatch2 (Foto: Withings)

Med hjälp av TempTech 24/7 modulen introduceras även ett nytt tillvägagångssätt för att mäta kroppstemperatur. Tekniken kombinerar en värmeflödessensor (mäter energitransitering) i miniatyr med en temperatursensor som med hög noggrannhet mäter omgivnings- och hudtemperatur. Tillsammans med puls- och accelerometerkalibrering innebär det klassens bästa mätning av variationer i kroppstemperaturen enligt pressmeddelandet.

ScanWatch 2 kan ge baslinjefluktuationer av kroppstemperaturen dag och natt, något som skulle kunna indikera början på en sjukdom eller andra hälsotillstånd och genom träningstemperaturvariationszoner öka förmågan att hantera prestation och återhämtning.

ScanWatch Light

I den nya ScanWatch-serien hittar du även ScanWatch Light. En väldesignad klockan där målgruppen är personer som vill ha ett prisvärt alternativ som kombinerar stil med bra koll på hälsan.

Precis som med ScanWatch2 får användaren en omfattande hälsoöversikt och sömnmätning. Även här ligger batteritiden på ungefär 30 dagar.

ScanWatch-serien är ett alternativ inom segmentet smartklockor för dig som vill ha en elegant klocka. Vackert formgivna klockor kombineras med några av marknadens mest avancerade funktioner för att mäta din hälsa samtidigt som klockorna innehåller teknik som möjliggör automatiserade och kontinuerliga mätningar – allt utan att behöva ladda batterierna dagligen. (Foto: Withings)

 

Pris och tillgänglighet:

ScanWatch 2 (38 & 42 mm) finns att beställa nu på Withings.com till ett pris av 349,95€ med en Silver Black (42 mm), silvervit (38 mm), silversvart (38 mm) och Rose Gold-sandyta (38 mm) och senare med silvervit urtavla (42 mm) och rosaguld-blå urtavla (38 mm).

ScanWatch Light i storleken 37 mm går att förbeställa på Withings.com till ett pris av 249,95€ med ett silversvart, silvervitt och roséguld sandyta och senare med ljusblå och ljusgrön urtavla. Båda modellerna kommer att vara allmänt tillgängliga från utvalda återförsäljare från och med oktober 2023.

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Avancerade hälso- och träningsfunktioner från Huawei

Träningsnytt för kvinnor

Vi tränade mer förra året

Cykelträna inomhus med Garmin

Nytt hälsolabb i Europa

Fitbit blir smartare

Tuff klocka för tuffa grabbar

Hybridklocka från Withings

Vidareutvecklade benledningslurar

Uppdatering för Garmin-klockor

Garmins nya smartklockor

Suunto Vertical laddas av solljus

Rulla till toppen