Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Garmin Tacx NEO 3M låter dig slippa snön vid cykelträningen

Träningsmaskinen ger en betydligt verkligare upplevelse än med en träningscykel.

Skrivet av / 2023-12-09 - 10:00
Garmin Tacx NEO 3M låter dig slippa snön vid cykelträningen

På våra breddgrader är cykelsäsongen inte speciellt lång om man inte bara menar att kämpa sig till jobbet. Vill man cykla långa sträckor i god fart får man förr eller senare bege sig inomhus. Men vanliga träningscyklar ger inte en speciellt cykellik upplevelse trots trampandet.

TacxNeo3M_0052-Final-cmyk.jpg TacxNeo3M_0451-Final-cmyk.jpg
<
>
Foto: Garmin

Det vill Garmin råda bot på med sin Tecx NEO 3M. Det är alltså inte en komplett träningscykel, utan en maskin som ersätter bakhjulet på din befintliga cykel. Alltså är det mesta som du är van vid. Maskinen kan ge dig rörelser i flera riktningar och har ett elektromagnetiskt bromssystem som kan ge en känsla av olika underlag, samt nedförsbackar.

Vår målsättning är att göra inomhusträningen på cykel en känsla av att vara utomhus, lika realistisk som vid en cykeltur utomhus och vi är stolta över att göra just det genom lanseringen med Tacx NEO 3M – den enda trainern som erbjuder rörelser i flera riktningar, ett virtuellt svänghjul och ett magnetmotstånd. –Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin

Saxat ut pressmeddelandet:

  • Rörelser i flera riktningar: Inbyggda rörelseplattor kompletterar den naturliga sida-till-sida-rörelsen hos en cyklist till rörelsen framåt-bakåt vilket gör att du kan cykla i en mer naturlig position och träna mer effektivt. Plattorna kan också kopplas bort om så önskas.
  • Äkta vägkänsla: Det virtuella svänghjulet simulerar känslan av att cykla på olika typer av vägunderlag – som kullersten och grus – för att hjälpa cyklister att träna på flertalet olika underlag.
  • App-integrering: Förutom att integrera med appen Tacx Training kan du koppla upp dig mot andra populära virtuella träningsplattformar som TrainerRoad och Zwift. Din cyklingsdata laddas automatiskt upp till Garmin Connect-appen.
  • Simulerade stigningar: Bli bättre på att ta dig an de allra tuffaste klättringarna genom att träna på realistiskt simulerade stigningar med en lutning upp till 25% – och simulera nedkörskörning också.
  • Noggrannhet vid kraftmätning: Noggranna prestationsmätningar av kraft, hastighet och kadens med en noggrannhet inom 1% över ett bredare register av kraftuttag för att möta cyklisters krav på alla nivåer.
  • Sprint-ready: Få maximal stabilitet, även vid explosiva spurter – upp till 2 200 watt.
  • Dynamisk tröghet: Bibehåll känslan av att du rör dig framåt baserat på din egen vikt, hastighet och lutning.
  • ERG-läge: Effektmål justeras med automatik vid träning i detta läge.
  • Design: Magneter minimerar vibrationer vilket ger en utomordentligt tyst trainer medan en inbyggd LED-indikator ändrar färgerna för att visa hur hårt en cyklist cyklar.

Pris och tillgänglighet

Garmin Tacx NEO 3M finns tillgänglig nu för 24 699 kronor.

Läs också:

5 Aktivitetsarmband

Håll koll på hälsan – lev längre och friskare

Vi blir bara äldre och äldre. Men vad är det för mening med att bli äldre om jag inte håller mig frisk? Och hur vet jag att jag får till tillräckligt mycket aktivitet i förhållande till sömn och återhämtning?

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi tränade mer förra året

Cykelträna inomhus med Garmin

Nytt hälsolabb i Europa

Fitbit blir smartare

Tuff klocka för tuffa grabbar

Hybridklocka från Withings

Vidareutvecklade benledningslurar

Uppdatering för Garmin-klockor

Garmins nya smartklockor

Suunto Vertical laddas av solljus

Löpare får Amoled-teknik

Nytt år - ny träningsklocka!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen