Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Suunto lanserar Race S – som en Race men mindre

Nya Suunto Race S har alla träningsfunktioner som företagets Race, men är mindre till formatet – 45 mm istället för 49 mm.

Av / 2024-06-27 - 14:08
Suunto lanserar Race S – som en Race men mindre

Den nya klockans design bygger på den ursprungliga Suunto Race med samma form, digitala krona och AMOLED-pekskärm, och den är också avsedd för såväl träning som tävling.

Suunto Race S har måtten 45 x 45 x 11,4 mm (jämfört med 49 x 49 x 13,3 mm för Suunto Race) och är försedd med 1,32 tums skärm med 466 x 466 pixlar (Suunto Race har 1,43 tums skärm med samma antal pixlar). Vad nya Suunto Race S väger anges inte, men Suunto Race väger 83 gram, och Race S är lättare…

Batteritiden på den nya klockan anges vara upp till 30 timmar i prestationsläge med bästa möjliga GPS-noggrannhet och upp till nio dagar i Smartwatch-läge (jämfört med 50 timmar respektive 16 dagar för Suunto Race).

En annan skillnad är att Suunto Race S har Gorilla glass medan Suunto Race har safirglas, och den nya klockan är vattentät till 50 m medan den något större modellen är vattentät till 100 m.

Suunto Race S passar för många olika behov och looks – från det diskreta och lågmälda till det mer fartfyllda och tävlingsinriktade. Den lilla storleken på klockan gör den lätt och bekväm både i vardagen och på längre tävlingar. Vi är stolta över hur liten klockan har blivit utan att kompromissa med prestanda i toppklass”, säger Mikko Ahlström, chefsdesigner på Suunto.

Mer info finns här.

Suunto-RaceS1 Suunto-RaceS2 Suunto-RaceS3
<
>
Suunto Race S. Foto: Suunto

Pris och tillgänglighet

Suunto Race S är tillgänglig nu, i sex olika färger, och kostar 4 090 kronor.

Läs också Den ultimata dykklockan för ditt nästa äventyr Ocean-klockan kombinerar dykteknologi med sportfunktioner och är utformad för både dykare och äventyrare.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den ultimata dykklockan för ditt nästa äventyr

Nya sportproppar från Shokz

Avancerade hälso- och träningsfunktioner från Huawei

Träningsnytt för kvinnor

Vi tränade mer förra året

Cykelträna inomhus med Garmin

Nytt hälsolabb i Europa

Fitbit blir smartare

Tuff klocka för tuffa grabbar

Hybridklocka från Withings

Vidareutvecklade benledningslurar

Uppdatering för Garmin-klockor

Rulla till toppen