Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Philips TV förlorar Ambilight+Hue integrering

Nya Philips Ambilight TV-modeller kommer inte längre att ha direkt fjärrstyrning av Hue-glödlamporna, hävdas det.

Skrivet av / 2023-07-05 - 15:42
Philips TV förlorar Ambilight+Hue integrering

Philips TV-modeller är kända för sitt speciella Ambilight-ljus som lyser upp omgivningen i färger för att matcha händelserna på skärmen. En annan välkänd funktion är Ambilight+Hue, som ger möjlighet att fjärrstyra och synkronisera med Philips Hue-färglampor och ljuslister, med inställningar lättillgängliga i TV-menyn.

Men denna finess kan nu ta slut: 2023 Philips Ambilight TV-apparater kommer inte längre att ha direkt Hue-integration. Det rapporterar bland annat HueBlog.com, som ska ha fått nyheten officiellt bekräftad av en talesman från Philips TV-avdelning.

Detta kommer att gälla alla nya 2023-modeller som förväntas i höst, inklusive den nya toppmodellen OLED908. Äldre modeller med Ambilight+Hue fungerar däremot som tidigare.

Läs också Philips visar nya OLED-TV-apparater i Amsterdam Philips har flera spännande TV-modeller på gång i år, inklusive en ny OLED-toppmodell med MLA-teknik och bländande ljusstyrka.

Varför har Philips valt att ta bort en så känd finess?

Anledningen kan vara att TV-modellerna och glödlamporna produceras av två olika företag. Även om både TV-apparater och glödlampor bär Philips namn, produceras TV-modellerna av TP Vision, medan glödlamporna levereras av företaget Signify.

De två företagen har tidigare arbetat nära tillsammans med Hue-funktionalitet. Det är nu tänkbart att de inte har kommit överens om kursen framåt. Möjligheten att fjärrstyra Hue-produkter har nyligen utökats till andra märken, inklusive Samsung TV via Philips Hue Sync-appen.

Läs också Nu kan Samsung TV styra Philips Hue Ny app från Samsung och Signify erbjuder överraskande möjligheter - en slags "Ambilight" för Samsung TV?

Du kan fortfarande fjärrstyra dina Hue-glödlampor

I praktiken behöver denna nyhet inte vara så dålig som den låter. Det kommer dock förmodligen att finnas möjligheter att fjärrstyra Hue-glödlamporna, till exempel genom en separat officiell Hue Sync-app för Android TV. Ett annat alternativ som redan finns idag är den separata Philips HDMI Sync Box, men detta är inte lika sömlöst integrerat som med TV:ns egna appar.

Men även om de nya Philips TV-modellerna förlorar den unika Ambilight+Hue-integrationen, kommer de fortfarande att vara ensamma om att ha integrerad Ambilight-belysning i själva skärmen som styrs av TV:ns videoprocessor. Vår erfarenhet är att det fortfarande är detta ljus som fungerar bäst, när det gäller färgåtergivning och exakt synkronisering med handlingen på skärmen.

Läs också Helt integrerad TV-lyx Philips senaste toppmodell OLED+937 har en fenomenal bildkvalitet – kryddad med Ambilight-ljus och ljud från Bowers & Wilkins.
Läs också Fler ljusval från Philips Hue Nya ljuspaneler och nya E14-lampor, justering av ljusstyrka och tidsintervaller för rörelsesensorer.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

Så är Panasonics nya "Fire TV"

Möt nästa generations MiniLED-teknik från Sony.

Är den här teven tillräckligt stor?

Vi tar en titt på LG:s transparenta OLED-TV

Panasonic byter växel med nya OLED-modeller

LG:s nya TV är både trådlös och genomskinlig

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen