Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Philips Hue släpper nya lampor och app-funktioner

Nya ljuspaneler och nya E14-lampor, justering av ljusstyrka och tidsintervaller för rörelsesensorer.

Skrivet av / 2023-06-21 - 17:43
Philips Hue släpper nya lampor och app-funktioner

Signify fortsätter att förse oss med fler val för smart belysning, denna gång under Philips Hue varumärket. Nu får vi ljuspaneler i nya former och storlekar, samt att vi äntligen får ett E14 klotljus med fullt färgspektrum.

Philips Hue Aurelle round panel in black - Lifestyle 3 Philips Hue Surimu round panel in white ambiance - lifestyle Philips Hue Surimu round panel in white - product Philips Hue Surimu square panel in white - product Philips Hue Aurelle square panel in black - Lifestyle 2
<
>
Philips Hue Aurelle

Först ut är fast monterade panel-lampor, där Philips Hue Aurelle nu finns i svart färg i alla former; kvadratisk, rektangulär och rund. Den andra är Philips Hue Sirimu som förut bara fanns i en stor kvadratisk form. Nu finns den både i en mindre kvadratisk form och som rund.

En större nyhet är att det nu finns en E14 Klotlampa med fullt färgspektrum, samt en vit med justerbar färgtemperatur, där det tidigare bara funnits vita lampor. Tidigare har man obegripligt nog behövt köpa kronljus om man ville ha färg till en E14-sockel, något som inte alltid passar.

Philips Hue E14-klotljuskälla

Uppdaterad app

Dessutom kommer det nya funktioner i appen. Man kommer att kunna justera ljusstyrkan för individuella lampor istället för bara grupper. Det här har varit speciellt efterfrågat av användare som använder surroundbelysning, exempelvis i kombination med en Philips-TV med Ambilight. Har man lampor med olika ljusstyrka blir det helt enkelt ojämnt, något som nu kommer gå att fixa med appen.

Dessutom kommer Philips Hue rörelsesensorer att få fler tidsintervaller. Tidigare fanns bara dag och natt, så att man fick full belysning på dagen och svagt när det var mörkt. Nu kan man ha 10 intervaller så att man exempelvis kan ha energivande starkt ljus på morgonen och mysbelysning på kvällen. Man kan även koppla scenen Naturligt ljus till sensorn så får man en belysning som efterliknar solen just då.

Uppdateringen av appen väntas komma i tredje kvartalet.

Pris och tillgänglighet

Alla ljuskällorna finns tillgängliga nu.

1-pack White ambiance: 389 kr
2-pack White ambiance: 669 kr
1-pack White and color ambiance: 719 kr
2-pack White and color ambiance: 1219 kr

Philips Hue White and color ambiance Surimu-panel
300 x 300 mm: 2539 kr
Ø 395 mm: 2649 kr

Philips Hue White ambiance Aurelle-panel i svart
600 x 600 mm: 2649 kr
1200 x 300 mm: 2649 kr
300 x 300 mm: 1879 kr
Ø395 mm: 1989 kr

Läs också:

Philips Hue Go bärbar bordslampa

Bordslampa som kan användas överallt

Philips Hue Go är en bordslampa som kan användas även om du är långt borta från ett vägguttag. Och den klarar till och med en lätt skur.

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

LG kliver in i badrummet

Lås upp med Apple Watch

Ny airfryer från Wilfa

Spela Doom på din gräsklippare

Smartare vitvaror från Samsung

125 Gala Edition-erbjudanden under Mieles jubileumsår

Jura X10 uppdaterad med Cold Brew

Kabelfri robotgräsklippare med fyrhjulsdrift

Shark på väg till Europa

Ninja satsar på Europa

Platt hår utan varma plattor

AI-sömnförbättring med TipTraQ

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen