Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Philips Hue Go bärbar bordslampa

Bordslampa som kan användas överallt

Philips Hue Go är en bordslampa som kan användas även om du är långt borta från ett vägguttag. Och den klarar till och med en lätt skur.

Av / 2023-06-17 - 08:50
Philips Hue Go bärbar bordslampa
John Hvidlykke

Philips Hue (Signify) är en av de mest erfarna och mångsidiga tillverkarna av smarta ljuskällor. Och inom hemmets fyra väggar har de en dominans som bara kan jämföras med Sonos och smarta högtalare.

Men nu är utomhussäsongen igång och semestern väntar runt hörnet. Och om Philips Hue får bestämma så ska ljuset på bordet i trädgården och på campingplatsen också vara smart.

Philips Hue Go är en batteridriven bordslampa du kan ta med dig. (Foto: Philips Hue)

Philips Hue Go bärbar bordslampa är precis vad den heter: en batteridriven bordslampa som du kan ta med dig. Till exempel när dagens upplevelser på semesterorten behöver rundas av med en sval drink på balkongen. Själva lampan är gjord av svart eller vit metall och ser med sin koniska lampskärm ut som en klassisk bordslampa.

Foten innehåller batteriet och är tillräckligt tung för att lampan ska stå stabilt. Och lampan laddas genom att ställas på den runda laddningsskivan.

Styrs med app eller knapp

Om du är inom räckhåll för hemnätverket och Hue Bridge kan bordslampan styras med Philips Hue-appen, och utomhus kan den styras med motsvarande Bluetooth-kontrollapp. Men i de flesta fall kommer du nog bara att tända, släcka och justera ljuset genom att trycka på knappen på ovansidan av lampan.

I de flesta fall tänder, släcker och finjusterar man ljuset genom att trycka på knappen på toppen. (Foto: Philips Hue)

Där kan man välja mellan nio olika lägen som alla har fantasifulla namn som ”Night adventures”, ”Cozy candle” och ”Sunday coffee”, men som täcker grundfärgerna och de olika graderna av mys- och läsbelysning. Trycker man två gånger och håller knappen intryckt växlar lampan steglöst genom palettens alla 16,8 miljoner färger.

Jag har använt Philips Hue Go både inomhus och utomhus i en månad, och det är ett nöje att ha en ljuskälla nära till hands – en ljuskälla som står stabilt och oproblematiskt var man än ställer den.

Behagligt och mysigt

De många miljonerna färgerna har inte varit något stort dragplåster, det har däremot möjligheten att få läsbelysning eller mysigt ljus på kvällen. Och vankas det fest är det kul att lampan är med på samma påhitt som husets övriga lampor.

Läs också Ett randigt ljussvärd till vardagsrummet Philips Hue Signe Gradient-golvlampan är den roligaste och mest mångsidiga Hue-produkten vi har testat hittills.

Batteritiden uppges vara ”upp till 48 timmar”. Men det är med så milt ljus att det bara passar som nattlampa i barnrummet. Har man använt lampan med en mer användbar ljusstyrka några kvällar utan att komma ihåg att sätta tillbaka lampan i laddaren så är batteriet förmodligen helt urladdat den tredje dagen.

Om dagens aktiviteter under semestern ska rundas av på terrassen är lampan perfekt. (Foto: Philips Hue)

Slutsats

Philips Hue Go är en fin liten lampa som är lätt att använda och trevlig att ha med sig. Den täcker nog inte ett stort och trängande behov. Och det finns säkert ett billigare sätt att få läs- eller mysljus på terrassen. Men det är lite coolt att den bärbara lampan kan lysa i takt med resten av hemmets smarta ljuskällor. Bärbar eller inte, det är nog inte många som kommer att offra plats på den i semesterbagaget.

Karakter
Philips Hue Go bärbar bordslampa
Premium

Home tycker

Den är riktigt, riktigt cool och gör saker som ingen annan bordslampa kan. Och den gör det tillsammans med dina andra lampor. Ett av de dyraste sätten att få mysljus på terrassbordet. Inte särskilt bagagevänlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Trådlös övervakning av hemmet

Kör fryspizza i airfryern

Håll små fingrar borta från flaskorna

Smart styrning av gräsklippningen

När du vill se bra ut

Ljusmagi för husfasaden

Sodastream i nya japanska kläder

Blir bättre och bättre

Smart kassaskåp med brister

Snabbare och roligare dammsugning

Kaffekvarnar med ambitioner

Våtdammsugaren som (inte) suger

Rulla till toppen