TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2021: Chromebooks med PC-muskler

Acers chromebook-nyheter har mer kraft än många bärbara PC-datorer.

Chromebooks är populära i skolor och som soffdatorer eftersom de brukar vara billiga, okomplicerade och orkar länge på en batteriladdning. Men särskilt snabba brukar de inte vara.

Acers CES-chromebooks lovar däremot muskler för pengarna tack vare AMD Ryzen 7-processorer och Radeon-grafik.

Acer hävdar själva att Chromebook Spin 514 passar för både hemma- och kontorsbruk – vilket i dessa dagar är två sidor av samma mynt.

Full HD-pekskärmen på 14 tum har ett 360-graders gångjärn och skalet är gjort av metall och uppfyller den militära MIL-STD 810H-standarden för tålighet, så datorn lär kunna tåla om det blir konflikter om huruvida det ska göras kontorsarbete eller strömmas Disney+.

Skärmen har Gorilla Glass och ett 360-graders gångjärn. (Foto: Acer)

Acer Chromebook Spin 514 har AMD:s fyrkärniga Ryzen 7 3700C- eller Ryzen 5 3500C- processorer och AMD Radeon Vega Mobile-grafik.

Datorn väger 1,55 kg och är 18 mm tjock. Batteritiden anges till 10 timmar. Minnet är 16 GB DDR4 DRAM och lagringsutrymmet upp till 256 GB.

Priserna börjar på 5 300 kronor och datorn går att köpa från och med april.

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.