CES 2021: Chromebooks med PC-muskler

Acers chromebook-nyheter har mer kraft än många bärbara PC-datorer.
forfatter

Chromebooks är populära i skolor och som soffdatorer eftersom de brukar vara billiga, okomplicerade och orkar länge på en batteriladdning. Men särskilt snabba brukar de inte vara.

Acers CES-chromebooks lovar däremot muskler för pengarna tack vare AMD Ryzen 7-processorer och Radeon-grafik.

Acer hävdar själva att Chromebook Spin 514 passar för både hemma- och kontorsbruk – vilket i dessa dagar är två sidor av samma mynt.

Full HD-pekskärmen på 14 tum har ett 360-graders gångjärn och skalet är gjort av metall och uppfyller den militära MIL-STD 810H-standarden för tålighet, så datorn lär kunna tåla om det blir konflikter om huruvida det ska göras kontorsarbete eller strömmas Disney+.

Skärmen har Gorilla Glass och ett 360-graders gångjärn. (Foto: Acer)

Acer Chromebook Spin 514 har AMD:s fyrkärniga Ryzen 7 3700C- eller Ryzen 5 3500C- processorer och AMD Radeon Vega Mobile-grafik.

Annons

Datorn väger 1,55 kg och är 18 mm tjock. Batteritiden anges till 10 timmar. Minnet är 16 GB DDR4 DRAM och lagringsutrymmet upp till 256 GB.

Priserna börjar på 5 300 kronor och datorn går att köpa från och med april.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Annons
Annons

Läs också