Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

CES 2021: Razer-laptops med RTX 3080-grafik

Snabbare grafik, snabbare CPU, snabbare skärm.

Skrivet av / 2021-01-14 - 08:30
CES 2021: Razer-laptops med RTX 3080-grafik

Med en lätt omskrivning av mottot för fastighetsmäklare och prickskyttar är det tre saker som räknas i spel: hastighet, hastighet och hastighet. Och de tre sakerna levererar Razers nya generation bärbara datorer som har presenterats på den virtuella CES-mässan. Snabbare processor, snabbare skärm och framför allt snabbare grafik.

Även om innanmätet har uppdaterats så liknar Razers nya bärbara Blade-datorer föregående generationer på pricken: de är svarta, slimmade, lätt kantiga och urfrästa ur ett block aluminium. Trogna fans kommer inte att bli besvikna.

För civilt bruk kommer Blade i en 15-tumsversion, som finns i en basmodell respektive en avancerad modell. Som i sin tur finns i många olika konfigurationer, anpassade för olika behov och plånböcker. Men man får naturligtvis gå upp till den mest avancerade utgåvan för att hitta de häftigaste nyheterna.

Toppmodellen av Blade 15 har skärm med upp till 360 Hz-skärm om man väljer Full HD-upplösning. Behövs ännu högre upplösning så finns datorn i en version med 240 Hz QHD-skärm (2560 x 1440). Det går också att välja 4K-skärm med touch. Men då blir hastigheten bara 60 Hz.

Razer Blade 15 finns i olika versioner, med upp till 360 Hz-skärm och GeForce RTX 3080-grafik. (Foto: Razer)

Grafikkortet i den avancerade versionen kommer från Nvidias GeForce RTX 30-serie, som lanserades i höstas men som först nu har kommit i en bärbar version. Här får man välja mellan GeForce RTX 3070 och RTX 3080. Grundmodellen finns också i en version med Nvidia GeForce GTX 1660 Ti-grafik.

Datorerna har mellan 16 och 32 GB RAM och 10-generationens Intel Core i7-processor. Att Razer har valt att hålla fast vid 10:e generationens processorer trots att 11:e generationen har släppts är lite förvånande.

Priserna för Razer Blade 15 börjar på 1 800 euro för grundversionen med GeForce GTX 1660-grafik och 1 900 euro för den billigaste versionen med RTX 3060-grafik. Vi vågar inte gissa vad den toppspecade modellen med åttakärnig processorer, RTX 3080-grafik och 360 Hz-skärm kommer att kosta. Men vi ser fram emot att testa den, när den tiden kommer!

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

Hejdå iTunes för Windows

Asus med dubbla skärmar finns i Sverige

Snacka om lagringsutrymme!

Praktisk Philips-skärm för vardagsbruk

40 (!) nya AI-produkter från Lenovo

Se vad Asus visade på CES

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen