Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Bose gör ett nytt försök med Sleepbuds II

Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.

Av / 2020-09-25 - 07:54
Bose gör ett nytt försök med Sleepbuds II

För precis två år sedan lanserade Bose öronsnäckorna Sleepbuds. De spelade inte musik utan naturljud och olika susningar för att dölja irriterande ljud från omgivningen. Till exempel en snarkande partner. Propparna var brusmaskerande, inte brusreducerande.

Jag fick testa dem, och även om de inte var något för mig personligen (silikon som täpper till öronen gör att man hör sin egen andning och varje gång man sväljer) så kan jag absolut förstå varför vissa föll för dem. De var åtminstone försvinnande små och man märkte knappt att man hade dem i öronen. Bortsett från att de täppte till öronen helt, alltså.

Anledningen till att de drogs tillbaka från marknaden året därpå hade ingenting med dålig försäljning eller misstro mot konceptet att göra. Det var de inbyggda batterierna som hade för låg kvalitet, så att vissa proppar aldrig laddades helt och hållet eller plötsligt stängdes av. Eller både och.

Bose Sleepbuds II
Kortare batteritid än förut, fast då gissar vi att Sleepbuds II faktiskt har batterier som håller. Till skillnad från föregångarna. Foto: Bose

Nya Sleepbuds II

Nu har Bose uppenbarligen löst problemet eftersom de lanserar Sleepbuds II. Som har ännu bättre brusmaskering och dessutom en ny akustisk och elektronisk design. De väger ännu mindre och själva topparna ska vara ännu mjukare.

Nu ingår 35 olika ljud, så att man har ännu större valfrihet i jakten på bakgrundsljudet som ger bäst sömn.

Det nya batteriet håller i 10 timmar, vilket är en sänkning från föregångarens 16 timmar. Det kanske är nödvändigt för att förhindra degradering av ett så litet batteri?

Bose Sleepbuds II
Foto: Bose

Tillgänglighet och pris

Bose Sleepbuds II släpps den 13 oktober. Priset är inte gratis den här gången heller: 3 000 kronor. För ett par öronproppar som inte spelar musik eller kan användas för samtal. Å andra sidan är det svårt att sätta en prislapp på god sömn …

bose.se

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen