Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Billig 5G-mobil från Motorola

Motorola Moto G 5G+ blir marknadens billigaste 5G-mobil.

På mobilmarknaden har Motorola gradvis etablerat sig som kungen av mellanklassen. Med produkter som Motorola Moto G8 Plus, Motorola One Zoom och Motorola One Vision har den före detta amerikanska mobiltillverkaren – som numera är en del av kinesiska Lenovo – upprepade gånger visat att mobiltelefoner med avancerade funktioner som lång batteritid eller mobilkameror med flera objektiv inte behöver kosta en förmögenhet.

Nu har turen kommit till 5G-tekniken. Motorola har just lanserat Moto G 5G+ som är en tvättäkta 5G-mobil för bara 4 000 kronor. Den enda andra 5G-mobilen i samma prisklass som vi har hört talas om är Mi 10 Lite 5G, som kinesiska Xiaomi lanserade i slutet av mars. I princip kan den köpas för 4 500 kronor på Power, fast är för närvarande slutsåld.

Moto G 5G+ kommer däremot till butikerna i augusti, lovade Motorola på ett online-pressmöte från Warszawa, Polen.

Och för 4 000 kronor får man på papperet en mobil som har imponerande specifikationer.

Skärmen på 6,7 tum har 21:9-format med Full HD+-upplösning. (Foto: Peter Gotschalk)

Annons

Skärmen är 6,7 tum stor och precis som på den mycket dyrare Sony Xperia 1 II är formatet i det filmliknande 21:9, som passar perfekt till stora delar av allt originalinnehåll på exempelvis Netflix och YouTube.

HDR10 ger dynamiska och levande färger och 90 Hz i uppdateringsfrekvens (samma teknik som Motorola har i sin betydligt dyrare Motorola Edge+) bör garantera att rörelser är mjuka och lättflytande.

Kameran har fyra linser, inklusive en primär på 48 Mp som med hjälp av pixel binning kombinerar fyra pixlar till en enda varje gång en bild tas. Enligt Motorola åstadkommer det 12 Mp-bilder med skarpa detaljer, skärpa och djup färgåtergivning.

Dessutom har kameran en 8 Mp-ultravidvinkellins med ett synfält på 118°, en dedikerad makrolins och samt en djupsensor som hjälper användaren att ta perfekta bilder med bokeh-effekt.

Skärmen på baksidan har en huvudsensor på 48 Mp med Quad Pixel-teknik och 4x ljuskänslighet, vilket ska ge utmärkta bilder även i svagt ljus. Ultravidvinkellinsen får också med 4x mer av motivet på skärmen. Djupsensorn med DSLR-kvalitet mildrar bakgrunden och en dedikerad Macro Vision-kamera gör att fotografen kommer 5x närmare motivet än med en normal lins. (Foto: Peter Gotschalk)

Annons

Motorola Moto G 5G Plus får sina muskler från en Snapdragon 765-processor i kombination med ett Snapdragon X52 Modem-RF-system som står för det utlovade 5G-stödet.

Mobilen är utrustad med ett kraftfullt 5 000 mAh-batteri som laddas med en medföljande 20-watts TurboPower-laddare.

Pris och tillgänglighet

Motorolas nya 5G-mobil släpps 15 juli och finns i två varianter: med 4 GB RAM och 64 GB minne för 4 000 kronor och med 6 GB RAM och 128 GB minne för 4 500 kr. Båda varianterna har färgen Surfing Blue.

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ngen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Skrevet av

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Motorola Moto G 5G+ blir marknadens billigaste 5G-mobil.

Motorola Moto G 5G+ blir marknadens billigaste 5G-mobil.

Motorola Moto G 5G+ blir marknadens billigaste 5G-mobil.

Motorola Moto G 5G+ blir marknadens billigaste 5G-mobil.

Motorola Moto G 5G+ blir marknadens billigaste 5G-mobil.

Motorola Moto G 5G+ blir marknadens billigaste 5G-mobil.

Motorola Moto G 5G+ blir marknadens billigaste 5G-mobil.

Motorola Moto G 5G+ blir marknadens billigaste 5G-mobil.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.