Billig 5G-mobil från Motorola

Motorola Moto G 5G+ blir marknadens billigaste 5G-mobil.
Annons
Annons
forfatter

På mobilmarknaden har Motorola gradvis etablerat sig som kungen av mellanklassen. Med produkter som Motorola Moto G8 Plus, Motorola One Zoom och Motorola One Vision har den före detta amerikanska mobiltillverkaren – som numera är en del av kinesiska Lenovo – upprepade gånger visat att mobiltelefoner med avancerade funktioner som lång batteritid eller mobilkameror med flera objektiv inte behöver kosta en förmögenhet.

Nu har turen kommit till 5G-tekniken. Motorola har just lanserat Moto G 5G+ som är en tvättäkta 5G-mobil för bara 4 000 kronor. Den enda andra 5G-mobilen i samma prisklass som vi har hört talas om är Mi 10 Lite 5G, som kinesiska Xiaomi lanserade i slutet av mars. I princip kan den köpas för 4 500 kronor på Power, fast är för närvarande slutsåld.

Moto G 5G+ kommer däremot till butikerna i augusti, lovade Motorola på ett online-pressmöte från Warszawa, Polen.

Och för 4 000 kronor får man på papperet en mobil som har imponerande specifikationer.

Skärmen på 6,7 tum har 21:9-format med Full HD+-upplösning. (Foto: Peter Gotschalk)

Skärmen är 6,7 tum stor och precis som på den mycket dyrare Sony Xperia 1 II är formatet i det filmliknande 21:9, som passar perfekt till stora delar av allt originalinnehåll på exempelvis Netflix och YouTube.

Annons

HDR10 ger dynamiska och levande färger och 90 Hz i uppdateringsfrekvens (samma teknik som Motorola har i sin betydligt dyrare Motorola Edge+) bör garantera att rörelser är mjuka och lättflytande.

Kameran har fyra linser, inklusive en primär på 48 Mp som med hjälp av pixel binning kombinerar fyra pixlar till en enda varje gång en bild tas. Enligt Motorola åstadkommer det 12 Mp-bilder med skarpa detaljer, skärpa och djup färgåtergivning.

Dessutom har kameran en 8 Mp-ultravidvinkellins med ett synfält på 118°, en dedikerad makrolins och samt en djupsensor som hjälper användaren att ta perfekta bilder med bokeh-effekt.

Skärmen på baksidan har en huvudsensor på 48 Mp med Quad Pixel-teknik och 4x ljuskänslighet, vilket ska ge utmärkta bilder även i svagt ljus. Ultravidvinkellinsen får också med 4x mer av motivet på skärmen. Djupsensorn med DSLR-kvalitet mildrar bakgrunden och en dedikerad Macro Vision-kamera gör att fotografen kommer 5x närmare motivet än med en normal lins. (Foto: Peter Gotschalk)

Motorola Moto G 5G Plus får sina muskler från en Snapdragon 765-processor i kombination med ett Snapdragon X52 Modem-RF-system som står för det utlovade 5G-stödet.

Annons

Mobilen är utrustad med ett kraftfullt 5 000 mAh-batteri som laddas med en medföljande 20-watts TurboPower-laddare.

Pris och tillgänglighet

Motorolas nya 5G-mobil släpps 15 juli och finns i två varianter: med 4 GB RAM och 64 GB minne för 4 000 kronor och med 6 GB RAM och 128 GB minne för 4 500 kr. Båda varianterna har färgen Surfing Blue.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

Får dessutom 5G och 12,9-tums Liquid Retina XDR-skärm.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Två nya mobiler med fokus på kameran.
Sony har i dag lanserat det senaste tillskottet i Xperia 10-serien. Den nya modellen är den första i serien som har 5G.
Och 4K HDR och Dolby Vision för en bättre bild.
Äntligen kommer det en smart bricka till Apple-användare som gör att man kan hitta sina nycklar!
Touch ID, bättre ljud, fler färger och 4,5K-skärm.
475 kilometers räckvidd och ”kantig” komfort med plats för sju personer.
Sony FE 14mm F1.8 GM.
Känner du någon som gillar Lego-Mario? Nu får figuren sällskap av brorsan Luigi.
Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Norska serien Welcome to Utmark: briljant svart komedi eller bara konstig?
Inget fastfasbatteri, men ändå en viktig modell.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR.
Tack vare den största uppdateringen av Google Earth på många år är det nu möjligt att se miljontals satellitbilder från bl.a. NASA och Timelapse. Det visar årtionden av markanta förändringar i världen.