Sennheiser CX 400BT True Wireless – för dig som tycker att Momentum är för dyr

De helt trådlösa öronpropparna CX 400BT True Wireless ska ha mycket av ljudkvaliteten i Momentum-modellerna, fast till ett lägre pris.

De allra bästa trådlösa öronsnäckorna på marknaden – tycker jag personligen – är Sennheiser Momentum True Wireless 2. Strålande ljudkvalitet, skräddarsydd skötsel och EQ-funktion för att justera ljudet, plus en lång speltid på 7 timmar i själva propparna och 20 timmar extra i laddningsfodralet. Och så aktiv brusreducering, som är praktiskt.

Men priset på mer än 3000 kronor är avskräckande. Därför lanserar Sennheiser nu de billigare – men enligt Sennheiser själva nästan lika bra – CX 400BT True Wireless.

Sennheiser CX 400BT Wireless har 7 timer i proppene, 20 timer ekstra i ladeetuiet. Foto: Sennheiser
Sennheiser CX 400BT Wireless har 7 timmars speltid i propparna och 20 timmar extra i laddningsfodralet. Foto: Sennheiser

CX 400BT True Wireless

Sennheiser tagit med sig nästan all teknik från de dyrare Momentum-syskonen. Styrknappar som användaren kan skräddarsy, aktiv brusreducering, röststyrning för de som gillar sådant samt stöd för bättre ljud via Bluetooth med kodekarna aptX och AAC.

Läs också Vilka helt trådlösa öronproppar är bäst? På jakt efter nya öronproppar? Dags att hoppa över sladden! Vi har testat 11 par helt trådlösa.

Även de 7 millimeter stora elementen är likadana som i den dyrare Momentum-modellen. Och Bluetooth 5.1 ger optimal räckvidd och anslutning till två enheter samtidigt.

 

Sennheiser CX 400BT Wireless skal gi nesten samme opplevelse til lavere pris enn Momentum Wireless 2. Foto: Sennheiser
Sennheiser CX 400BT Wireless ska ge nästan samma upplevelser som Momentum Wireless 2, men kostar mindre. Foto: Sennheiser

CX 400BT True Wireless finns i svart och i vitt och går att köpa från 15 september. Priset hamnar på strax över 2 000 kronor, vilket är ungefär en tusenlapp mindre än vad Momentum kostar.

Vi har redan ett par på väg in för test!

sennheiser.com

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  HyperX Cloud Flight S

  Riktpris: 1900 kr Som natt och dag

  Logitech G733 Wireless Headset

  Riktpris: 1600 kr Mjukt och behagligt

  Razer BlackShark V2 Pro

  Riktpris: 2000 kr Haj på gaming

  SteelSeries Arctis 9 Wireless

  Riktpris: 2200 kr Flexibel och förnuftig
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.