Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nothing Ear (2) lovar bättre ljud

De trådlösa öronpropparna har Hi-Res Audio och LHDC 5.0.

Av / 2023-03-23 - 19:01
Nothing Ear (2) lovar bättre ljud

Det har bara gått ett och ett halvt år det nystartade tech-bolaget Nothing lanserade sin första produkt, de trådlösa öronsnäckorna Ear (1).

Sedan dess har företaget lanserat en mobiltelefon, Nothing Phone (1) och ytterligare ett par öronproppar, Nothing Ear (Stick), och gemensamt är att alla produkter omgivits av enorma mängder hype.

Läs också Ingenting bör låta så Ingen bas, ingen trådlös laddning, ingen brusreducering. Ljudet av ingenting är inte imponerande.

Nothings uttalade mål är att göra hemelektronikprodukter spännande igen. På en marknad som har blivit lite tråkig är detta ett ädelt mål. Och åtminstone några av ovanstående produkter gav ett positivt intryck när vi testade dem.

Men nu är det dags för den första riktiga uppdateringen, den första tvåan.

Nothing Ear (2)
Nothing Ear (2) behåller sin föregångares genomskinliga design. (Foto: Ingenting)

Och även om Nothing också gör sitt bästa för att skapa hype kring de nya öronpropparna Ear (2), verkar det som om det är en verklig uppgradering.

Således kommer Nothing Ear (2) med både Hi-Res Audio och LHDC 5.0 (Low Latency HD Audio Codec), vilket föregångarna inte hade. Tack vare ett 11,6 mm dynamiskt element bör varje öronsnäcka erbjuda kraftigt förbättrad ljudkvalitet, inklusive djupare och mjukare bas. En unik tvåkammardesign ska skapa ett större utrymme för ett jämnare luftflöde och ännu klarare ljud, lovar Nothing.

En stor förbättring

Nothing försäkrar att de nya öronpropparna utgör en betydande förbättring jämfört med Ear (1).

Till exempel erbjuder Ear (2) Dual Connection, vilket gör det möjligt för användare att ansluta två enheter samtidigt och sömlöst växla mellan att spela musik eller ta emot samtal. Till exempel, om en användare njuter av musik på sin bärbara dator och får ett samtal på sin telefon, meddelar Ear (2) automatiskt om det inkommande samtalet. Hen kan enkelt besvara samtalet med öronproppens knapp, och när samtalet är klart fortsätter öronproppen automatiskt att spela musik från den bärbara datorn.

Läs också Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?

Och med ”Personalised Active Noise Cancellation” skräddarsydd för den exakta formen på användarens hörselgång och ”Adaptive Mode’” som automatiskt justerar brusreduceringsnivån baserat på omgivningen i realtid, ska Ear (2) ge användaren den optimala brusreduceringsupplevelsen, garanterar Nothing.

Ljudet kan anpassas till lyssnaren via Nothings X-app, som mäter användarens hörsel. (Foto: Nothing)

Nothing Ear (2) är IP54-certifierade och ska kunna spela i totalt 36 timmar (9 timmars uppspelning plus tre gånger laddning i det medföljande etuiet) om brusreducering är avstängd.

Pris och tillgänglighet

Nothing Ear (2) kan köpas nu via nothing.tech till ett rekommenderat pris på 1 790 kronor. Från och med den 28 mars kommer pluggarna att finnas allmänt tillgängliga i butikerna.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Så här ser Sonos första hörlurar ut

Din egen personliga hemmabioupplevelse

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

Ljud & Bild
Rulla till toppen