Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Netflix stöder Spatial Audio på iPhone och iPad

Med Apples Spatial Audio-funktion kan du snart njuta av Dolby Atmos-ljud från Netflix på iPhone och iPad.
Netflix spatial audio

Netflix stöder Spatial Audio på iOS- och iPadOS-enheter. Detta är Apples 3D-ljudformat som fungerar med Dolby Atmos.

Nyheten kom först på Reddit och bekräftades senare av en Netflix-talesman genom 9to5Mac.

Det verkar inte som om funktionen har kommit till våra breddgrader ännu, vi kunde åtminstone inte hitta den i den senaste versionen av Netflix-appen. Men när den kommer så ska det bara vara att gå till Kontrollcenter, hålla inne Netflix-ikonen och slå på eller av Spatial Audio. Sedan kan man njuta av Dolby Atmos med sina Apple-hörlurar.

 

Apple Music är fullt av exempel på musik med Spatial Audio. Foto: Lasse Svendsen

Annons
AirPods Pro får 3D-ljud Spännande uppdatering till Apple AirPods Pro ger stöd för virtuellt 3D-surroundljud – inklusive för Dolby Atmos!

Netflix med Spatial Audio: bara för Apple-hörlurar

Du behöver kompatibla hörlurar, vilket för närvarande betyder öronpropparna AirPods Pro och lurarna AirPods Max, för att kunna utnyttja ”head tracking”-funktionen. Den gör att ljudbilden ändrar fokus när du vrider på huvudet, vilket bör kunna ge mer realistiska filmupplevelser.

Det finns flera Beats-modeller som stöder Spatial Audio och Dolby Atmos men utan ”head tracking”, bland annat Beats Solo Pro, Powerbeats Pro, Beats Studio Buds, Powerbeats3 Wireless (men vi har inte hört något om Powerbeats4) och Beats Studio3.

Netflix är inte de första som släpper Spatial Audio via Dolby Atmos, eftersom Disney+ och Amazon Prime redan stöder det. Vi har inte lyckats få någon av tjänsterna att fungera med Powerbeats Pro, även om musiktjänsten Apple Music ger Dolby Atmos genom dem. Så tills vidare verkar det som om du faktiskt behöver ett par AirPods Pro eller AirPods Max.

 

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.