TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Netflix stöder Spatial Audio på iPhone och iPad

Med Apples Spatial Audio-funktion kan du snart njuta av Dolby Atmos-ljud från Netflix på iPhone och iPad.

forfatter
Publicerad 2021-08-22 - 08:00

Netflix stöder Spatial Audio på iOS- och iPadOS-enheter. Detta är Apples 3D-ljudformat som fungerar med Dolby Atmos.

Nyheten kom först på Reddit och bekräftades senare av en Netflix-talesman genom 9to5Mac.

Det verkar inte som om funktionen har kommit till våra breddgrader ännu, vi kunde åtminstone inte hitta den i den senaste versionen av Netflix-appen. Men när den kommer så ska det bara vara att gå till Kontrollcenter, hålla inne Netflix-ikonen och slå på eller av Spatial Audio. Sedan kan man njuta av Dolby Atmos med sina Apple-hörlurar.

 

Apple Music är fullt av exempel på musik med Spatial Audio. Foto: Lasse Svendsen
Läs också AirPods Pro får 3D-ljud Spännande uppdatering till Apple AirPods Pro ger stöd för virtuellt 3D-surroundljud – inklusive för Dolby Atmos!

Netflix med Spatial Audio: bara för Apple-hörlurar

Du behöver kompatibla hörlurar, vilket för närvarande betyder öronpropparna AirPods Pro och lurarna AirPods Max, för att kunna utnyttja ”head tracking”-funktionen. Den gör att ljudbilden ändrar fokus när du vrider på huvudet, vilket bör kunna ge mer realistiska filmupplevelser.

Det finns flera Beats-modeller som stöder Spatial Audio och Dolby Atmos men utan ”head tracking”, bland annat Beats Solo Pro, Powerbeats Pro, Beats Studio Buds, Powerbeats3 Wireless (men vi har inte hört något om Powerbeats4) och Beats Studio3.

Netflix är inte de första som släpper Spatial Audio via Dolby Atmos, eftersom Disney+ och Amazon Prime redan stöder det. Vi har inte lyckats få någon av tjänsterna att fungera med Powerbeats Pro, även om musiktjänsten Apple Music ger Dolby Atmos genom dem. Så tills vidare verkar det som om du faktiskt behöver ett par AirPods Pro eller AirPods Max.

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Finns det ljus finns det ljud Oändlig speltid tack vare solcellsteknologi
Fantastiskt ljud från B&W Px7 S2 är helt enkelt ett par fantastiskt välljudande hörlurar, som dessutom har brusreducering.
Sinnesro till fyndpris Creative Zen Hybrid ser mycket dyrare ut än de faktiskt är. Och låter så också.
Gnistrande från Sennheiser Efter tre år har Sennheiser äntligen uppdaterat sina trådlösa Momentum-hörlurar. Och Momentum 4 Wireless är minsann ingen besvikelse!
LG lanserar nya öronsnäckor LG: s nya Tone Free öronsnäckor ska sitta som gjutna och lovar fantastiska ljudupplevelser inklusive Dolby Atmos och brusreducering.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend